محمد حسین احمدی متولد 1367 در خطّهی سرسبز شمال و دانش آموختهی رشته هماتولوژی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون، یکی از جوانترین اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که علاوه بر کار تدریس در زمینهی رشته تخصصی خود، فعالیتهای فرهنگی و قرآنی را هم دنبال میکند و از این رهگذر، رتبه های قرآنی متعددی را نیز کسب نموده است. به اعتقاد این استاد و محقق جوان، دوران دانشجویی یک ظرفیت زمانی بالقوه است تا دانشجویان با شرکت در جشنواره ها و مسابقات مختلف، ظرفیت ها و استعدادهای خود را کشف کنند. تاکید بر تک بعدی نبودن و پرداختن به فعالیتهای غیرعلمی از جمله؛ ورزش، فعالیتهای هنری، فرهنگی و .... در دوره دانشجویی توصیه مهم ایشان به دانشجویان است که انجام آن را سبب ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس در فرد برای ادامه مسیر زندگی می داند.
دکتر احمدی که از سال 1399 به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فعالیت های آموزشی خود را در این مجموعه آغاز کرده، سال گذشته در جشنواره شهید مطهری از سوی دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی به عنوان استاد آموزشی برتر معرفی شد. به همین بهانه سایت خبری وبدا گفتگویی با این استاد جوان داشته است که در ادامه می خوانید:
وبدا: لطفا خود را برای مخاطبان این گفتگو معرفی و بیوگرافی مختصری از سالهای تحصیل در سطوح مختلف عنوان بفرمایید؟
من دکتر محمد حسین احمدی هستم، متولد سال 1367 در شهرستان بهشهر ( استان مازندران )، استادیار گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد. دوران تحصیل تا مقطع دیپلم را در زادگاهم گذراندم و پس از پذیرش در دانشگاه، دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی را در دانشگاه علوم پزشکی بابل و دانشگاه علوم پزشکی مشهد سپری کردم، همچنین مقطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی را به توفیق الهی در رشته خون شناسی(هماتولوژی) آزمایشگاهی و بانک خون در موسسه علمی پژوهشی سازمان انتقال خون تهران به پایان رساندم و در سال 1399 بعنوان عضو هیات علمی جذب دانشگاه علوم پزشکی مشهد شدم، در حال حاضر حدود چهار سال است که در گروه علوم آزمایشگاهی مشغول فعالیت در حوزه آموزش و پژوهش هستم.
وبدا: چرا رشته علوم آزمایشگاهی را برای تحصیل در دانشگاه انتخاب کردید؟
برای پاسخ به این سوال اجازه می خواهم که ابتدا ذکر یادی داشته باشم از مرحوم دکتر صادقیان، استاد فرهیخته علم و اخلاق دانشگاه علوم پزشکی مشهد که متخصص و بنیانگذار علوم آزمایشگاهی در این کلان شهر مذهبی بودند. اما در پاسخ به سوال شما باید عرض کنم که زمینه تحقیقات و تنوع در این رشته بسیار زیاد است و بنده از ابتدا علاقه ی خاصی به رشته های پیرامون پزشکی داشتم. به همین دلیل و به لطف پروردگار رشته علوم آزمایشگاهی را انتخاب کردم و تمام تلاشم را می کنم که در این رشته، تمام دانستنیها و دانشهایی را که به دست آوردم را به دانشجویان منتقل کنم تا بتوانند در سیستم سلامت تاثیرگذار باشند و نقش خودشان را به درستی ایفا بکنند.
وبدا: اعضای خانواده شما هم در زمینه ها و رشته های علوم پزشکی مشغول به فعالیت هستند؟
تا حدودی بله... پدرم در زمینه ی بهداشت تحصیلات دارد و هم اکنون بازنشسته شده است، مادرم، خانه دار هستند و خواهرانم یکی فیزیوتراپ و دیگری پزشک می باشد.
وبدا: مطلع شدیم که به عنوان استاد برتر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی شده اید، لطفا توضیحاتی ارائه نمایید؟
سال گذشته در جشنواره شهید مطهری از طرف دانشکده علوم پیراپزشکی و توانبخشی به عنوان استاد آموزشی برتر معرفی شدم. همانطور که می دانید جشنواره شهید مطهری، برند جشنواره های آموزشی سراسر کشور است. امیدوارم در حوزه آموزش بتوانم در آینده مثمر ثمر باشم و به جامعه خدمت کنم.
وبدا: از فعالیت های قرآنی خود در دوران زندگی تان هم توضیحاتی بفرمایید؟
بنده از زمان کودکی و دوره تحصیلات ابتدایی، علاقه مند به حوزه علوم قرآنی بودم و در مدرسه به عنوان قاری، قرآن تلاوت می کردم، همین طور در مقطع متوسطه اول و دوم در این فضا توفیق خدمت داشتم. قرآن در میان تمامی متون مقدس و کتاب های آسمانی، مقامی یگانه و ممتاز دارد، دین شناسان و قرآن پژوهان جملگی بر این حقیقت والا معترفند.
وبدا: چه رتبه های قرآنی را در طول این سالها کسب کرده اید؟
دوران دانشجویی در مسابقات قرآن وزارت بهداشت فعالیت داشتم و در جشنواره های وزارت بهداشت و در مسابقات قرآنی –فرهنگی شرکت می کردم. در کنار کارهای آموزشی –پژوهشی سعی داشتم از فضای قرآنی فاصله نگیرم. در بیست و هشتمین دوره مسابقات قرآنی هدهد وزارت بهداشت در کل کشور، که به میزبانی دانشگاه مشهد و در سطح خیلی بالا برگزار شد هم به توفیق الهی توانستم در بخش آوایی، در رشته مناجات خوانی و در بخش اساتید رتبه اول را کسب کنم. در رشته ترتیل قرآن هم در سال های پیش شرکت نمودم و توانستم حائز رتبه شوم.
وبدا: لطفا در مورد تلفیق فضای آموزشی،علمی و قرآنی توضیح دهید.دیدگاه شما چیست؟
هنگامی که در فضای قرآنی در این جشنواره ها قرار می گیریم، اعتقاد دارم که انسان به آرامشی می رسد، که در فضاهای دیگر مهیا نیست. با انگیزه و انرژی که قرآن به ما عطا می کند، ما می توانیم در ادامه زندگی از این انرژی استفاده کنیم. من همیشه سعی کرده ام در امور کاری ، از مباحث قرآنی الهام بجویم و از اخلاق انسانی که در قرآن مد نظر پروردگار متعال می باشد، فاصله نگیرم، چراکه این فضا را بسیار دوست می دارم و امیدوارم همکاران و دانشجویان، در این فضا بیشتر فعالیت نموده و از برکاتش در زندگی بهره مند گردند.
دکتر احمدی رمز موفقیتهای تحصیلی و قرآنی خود را " برنامه ریزی و مدیریت زمان " میداند و معتقد است برای انجام هر کاری که انسان نسبت به انجام آن احساس توانمندی میکند، همیشه زمان وجود دارد. همچنین به اعتقاد استاد جوان، دوران دانشجویی یک ظرفیت زمانی بالقوه است برای اینکه دانشجویان با شرکت در جشنوارهها و مسابقات مختلف، ظرفیت ها و استعدادهای خود را کشف کنند. تاکید بر تک بعدی نبودن و پرداختن به فعالیتهای غیرعلمی از جمله؛ ورزش، فعالیتهای هنری، فرهنگی و .... در دوره دانشجویی نیز توصیه بعدی ایشان است که انجام آن را سبب ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس در فرد برای ادامه مسیر زندگی می داند.
این استاد جوان، حضور در رقابتها و جشنوارههای مختلف دانشگاهی را از دو جهت برای دانشجویان مفید میداند که در توضیح آن میگوید: "شرکت در رقابتهای مختلف میتواند درس زندگی برای انسان باشد؛ هم پیروزی در آن و هم شکست. چون با هر شکست در واقع فرد یک تجربهای را میآموزد و همین تجربه ها وسیلهای است برای پیروزی او در مقاطع زمانی آینده؛ در واقع شکستها پله های پیشرفت و رشد هستند".
شایان ذکر است که این گفت و گو ، با مناجات خوانی دعای سلامتی امام زمان (عج) توسط این استاد دانشگاه خاتمه یافت.