0709.jpg - 7.61 kBاز تحصیل در خارج از کشور تا خدمت در مناطق محروم/ دندانپزشکان، رضایت خداوند را سرلوحه کار خود بدانند

دکتر پری قاضیانی، متولد سال 1327در شهر مشهد، استاد پیشکسوت دانشکده دندانپزشکی و یکی از قدیمی ترین و مجّرب ترین اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که طی سالیانی چند از عمر گرانبار خود، در کسوت استادی، دانشجویان بسیاری را تربیت و بیماران بیشماری را نیز در حوزه تخصصی اندودانتیکس ( درمان ریشه ) درمان نموده و علیرغم اینکه چندسالی است در دوران فراغت از کار و بازنشستگی به سر می برد، اما همچنان جامعه بزرگ دندانپزشکان در داخل و خارج کشور از رهنمودهای این استاد باسابقه فیض برده و بویژه انجمن اندودانتیکس های ایران و همچنین انجمن اندودانتیکس های آمریکا مفتخر به حضور ارزشمند این استاد پیشکسوت در جمع متخصصین باتجربه‌ی خود هستند. دکتر قاضیانی که از رهگذر سال ها خدمت در دانشکده دندانپزشکی مشهد، کوله باری از تجربیات و خاطرات تلخ و شیرین را به همراه دارد؛ در این گفتگو بیش از هر چیز، بر توجه مسوولان امر به کیفیت آموزش دانشجویان دندانپزشکی تاکید نموده و به دندانپزشکان خدوم این سرزمین هم توصیه می کند که در مسیر خدمت رسانی به بیماران نیازمند، همواره رضایت الهی و خشنودی حضرت حق را سرلوحه کار خود قرار دهند.در ادامه، گفتگوی وبدا با این استاد با سابقه و پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد را می خوانید:

*وبدا: ضمن سپاس از حضور شما استاد ارجمند در این گفتگو، لطفا در آغاز سخن بیوگرافی مختصری از خود عنوان بفرمایید؟

" من دکتر پری قاضیانی هستم، متولد 1327 در مشهد، دوران تحصیل در مقطع دبستان و دبیرستان را در مشهد  گذارندم و در تمام مقاطع تحصیلی جزو دانش آموزان و دانشجویان ممتاز بودم، پس از فراغت از تحصیل در درمانگاه های بهداری در مناطق محروم کشور مشغول به کار شدم و در سال 1356 به استخدام دانشکده دندان پزشکی مشهد در آمدم و به عنوان مربی در بخش اندو وترمیمی مشغول به خدمت شدم.

در آن زمان برنامه این بود که بعد از سه سال فعالیت مربیان در دانشگاه، آنان را برای تخصص به خارج از کشور اعزام می کردند و ما در آن دوران به مسائل انقلاب برخوردیم، تا اینکه اقای دکتر عبدلله سلوتی که در امریکا مشغول تحصیل بودند و از محضر پرفسور سلتزرکه از اساتید بنام درمان ریشه بودند بهره می بردند، به ایران بازگشتند و بخش اندو با حضور ایشان و اقای دکتر مهدی منصف فعال شد و من به همراه دکتر اکبر فلاح رستگار نخستین دستیاران بخش درمان ریشه دانشکده بودیم، ولی در آن زمان امکانات محدود بود؛ به نحوی که زمینه ای برای پژوهش وجود نداشت. 

*وبدا: اولویت دانشگاه در امور آموزشی، پژوهشی و درمان چگونه بود؟

اولویت اصلی، آن زمان متمرکز بر تربیت دانشجویانی بود که به بهترین شکل بتوانند به مردم خدمت کنند و در همین راستا دکتر سلوتی دانشجویان شایسته ای را پرورش داد که اکنون دارای جایگاه های بسیار خوبی هستند و از بنیانگذاران اندو نوین در دانشکده های ایران محسوب میشوند. لازم به ذکر است که بخش پژوهش حیوانی دانشکده دندان پزشکی با حضور دکتر محمود ترابی نژاد دانشمند بنام این رشته در دنیا در دانشکده مشهد بنا نهاده شد و پژوهش در دانشکده دندان پزشکی حدود سال 65 کلیک خورد.

*وبدا: آیا در دوران فعالیت در دانشگاه تالیفات و آثار پژوهشی نیز داشته اید؟

بله، علاوه بر تالیف کتاب، حدود 20 مورد رساله، تخصصی و 24 مورد کارهای تحقیقاتی را در رزومه کاری خود دارم و بیشتر تحقیقاتم در حوزه درد بوده، چون برخی از بیماران در هنگام کار، درد داشتند و بی حسی به آنها جواب نمی داد . همچنین در زمینه های مختلف از جمله؛ مواد بی حسی و  ماده جدید ام تی ای تحقیقاتی داشته ام و نیز در مورد ملاحظات دندان پزشکی در بیماریهای شایع داخلی کتابی به قلم من نگارش یافته و به چاپ رسیده است .

*وبدا : در مورد فرصت مطالعاتی خود نیز توضیحاتی بفرمایید؟

در فرصت مطالعاتی که در دوران خدمت پیش آمد، به کشور امریکا سفر کردم و با سرپرستی پروفسور محمود ترابی نژاد با انجام کارهای تحقیقاتی سعی نمودم آنچه را که برای کشورم نیاز است، بیاموزم و برگردم و با وجود اصرار آنها برای ماندگاری من به تعهدی که به دانشگاه داده بودم پایبند ماندم.

*وبدا: شرایط کار در حوزه دندانپزشکی را چطور ارزیابی می کنید؟

 شرایط دندان پزشکی در حال حاضر خوب است، اما به دلیل تحریم و کمبود بودجه متاسفانه دسترسی به برخی از مواد و وسایل امکان پذیر  نیست، من در دوران خدمت خود سمت های سرپرست تخصصی گروه اندو و معاونت ومدیریت گروه اندورا نیزبر عهده داشته ام و در آن دوران تلاش می کردم به محض اینکه بودجه به دانشکده داده می شد، ابراز و وسایل جدید برای آموزش دانشجویان تهیه شود و در همان زمان با همکاری دکتر محمد حسن ضرابی که رئیس دانشکده بودند، اولین میکروسکوپ اندو برای دانشکده خریداری شد. 

*وبدا: در حال حاضر چه فعالیت هایی دارید و دغدغه شما در حوزه تخصص تان چیست؟

 در حال حاضر علاوه بر عضویت در انجمن اندو ایران، عضو انجمن اندو دانتیکس های امریکا  نیز می باشم و مجلات انجمن اندو امریکا برایم پست می شود تا در جریان اخرین تحقیقات روز در رابطه با رشته خودم  قرار بگیرم، اما نگاه و دغدغه من این است که توجه به حوزه پژوهش  نباید از کیفیت آموزش بکاهد. زیرا با توجه به افزایش تعداد دانشجویان ورودی مردم هم انتظار کار خوب و به روز دارند، بنابراین اساتید با اعتقاد و رغبت و علاقه کار خود را باید دنبال کنند و توجه به خدا و وجدان را برای پرورش دانشجویان با سواد سرلوحه کار خود قرار دهند.

*وبدا: ارتباط دانشکده ها و دانشگاه ها با یکدیگر را تا چه حد مهم و ضروری می دانید و سخن تان با دانشجویان رشته دندان چیست؟

ارتباط علمی دانشکده ها و دانشگاه ها موجب می شود تا دانشجویان و اساتید از نتایج تحقیقات وتجربیات یکدیگر مطلع شوند. دانشجویان دندان از اینکه به رشته دندان پزشکی وارد شده اند باید هدف داشته باشند و به خاطر خدا و خدمت به خلق سعی کنند که علم و هنر دندانپزشکی را به خوبی بیاموزند و به مردم خدمات شایسته ای ارایه دهند. امیدوارم همه مردم با بیمه های دندانپزشکی حمایت شوند تا دندانپزشکان نیز با نرخ های مناسب خدمات شایسته ای به بیماران ارائه دهند.

*وبدا: در چه زمانی ازدواج کردید و حاصل آن چند فرزند بود؟

من در سال چهارم دانشجویی با همسرم مهندس مسیح قاضیانی ازدواج کردم و حاصل این ازدواج دو دختر است که یکی دکتری معماری و دیگری دکتری دندان پزشکی دارد و در حال حاضر صاحب 4 نوه هستم.  

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image