تلاش می کنیم که خوراک فرهنگی متناسب با مخاطب در دانشکدهها منتشر و پخش شود
دکتر نجمه خدادادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و یکی از بانوان باسابقه در حوزه های مختلف مدیریتی و اجرایی، علمی و پژوهشی این مجموعه است که طی بیش از 23 سال خدمت در فضای علمی و آکادمیک دانشگاه، سابقه عضویت در 20 مورد از کمیته ها و کارگروه ها در سطح دانشگاه و استان، تالیف یک کتاب 2 جلدی، چاپ 4 مقاله پژوهشی و تحقیقاتی در مجلات معتبرداخلی و خارجی و مشارکت و انجام 4 طرح تحقیقاتی و پژوهشی را در کارنامه پربار فعالیت های کاری خود دارا می باشد. پایگاه خبری وب دا، با دکتر نجمه خدادادی به عنوان یکی از اعضای هیات علمی و مدیران فرهنگی دانشگاه گفتگویی انجام داده، که شرح آن را در ادامه می خوانید:
وب دا: ضمن سپاس از حضور شما در این گفتگو، لطفا بیوگرافی مختصری از خود عنوان بفرمایید؟
دکتر نجمه خدادادی هستم، متولد ۱۳۵۴ در شهر مقدس مشهد، تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در زادگاهم گذراندم و در سال ۱۳۷۲ در کنکور سراسری، رشته دکترای پزشکی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شدم و این مقطع در سال ۱۳۷۹ به اتمام رسید. در سال 1386 با توجه به علاقه، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته آموزش پزشکی، دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته و در سال 1389 فارغ التحصیل شدم و مجددا در سال 1392 مقطع ارشد مطالعات و تحقیقات زن و خانواده را با توجه به علاقه ای که به حوزه زنان داشتم، در مرکز تحقیقات زن و خانواده کشور آغاز و در سال 1395 فارغ التحصیل شدم. در ادامه با شرکت در کنکور تخصصی در سال ۱۳۹۴ در رشته تخصصی سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران پذیرفته شدم و در سال ۱۴۰۰ این مقطع نیز به پایان رسید.
وب دا: لطفا مختصری از سوابق مدیریتی و اجرایی خود را بیان نمایید؟
در سال 1379 بعد از فارغ التحصیلی در رشته دکترای پزشکی عمومی، با شرکت در آزمون استخدامی، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شدم و بعد از آن، به عنوان اولین مدیر زن ستادی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به عنوان مدیر فرهنگی دانشگاه فعال بودم و قریب ۲۳ سال هست که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور فعال داشته و در سمتهای مدیریتی، کارهای اجرایی انجام دادم؛ البته قالب کارها و فعالیتهایم، در حوزههای دانشجویی بوده است.
وب دا: لطفا مواردی از سوابق مدیریتی و اجرایی خود را برای مخاطبین این گفتگو عنوان بفرمایید؟
سوابق مدیریتی و اجرایی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی از سال ۱۳۸۹ تا ۹۲ ، نایب رئیس اول مجلس ایثارگران کشور سال ۱۳۸۷ تا ۹۰ ، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی مجلس ایثارگران کشور ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۹، مشاور جوان استاندار سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۱، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۶ ، مدیر تحول اداری دانشگاه ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۳، رئیس هیات اندیشه ورز بسیج ادارات استان سال ۱۳۹۸ تا کنون ، مدیر دانشجویان شاهد و ایثارگر و امور ایثارگران دانشگاه سال ۱۳۸۶ ۱۳۸۹ ، نماینده رئیس دانشگاه جهت پیگیری و تشکیل ستاد بسیج سلامت استان سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۸۴ ، دبیر شورای فرهنگی دانشگاه از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۶ ، دبیر شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه در سال ۱۳۹۲ و مسئول بخش خواهران نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۷۷
وب دا: لطفا مختصری از موفقیت های کسب شده در این مدت را بیان کنید؟
- مدیرکل نمونه کشور سال ۱۳۹۰ 2- مدیرکل برتر فرهنگی کشور سال ۱۳۹۱ 3- نمونه استان سال ۱۳۹۲ 4- جوان یار نمونه استان سال ۱۳۸۶ 5- کارمند نمونه دانشگاه سال ۱۳۹۲ 6- کارآفرین برتر شاهد و ایثارگر سال ۱۳۹۴ 7- دارای عنوان خدمت برجسته از دانشگاه سال ۱۳۸۶ 8- دانشجوی برتر دانشگاه ایران در جشنواره مسئولیت اجتماعی سال ۱۴۰۰، کتاب جهاد در قرنطینه در همین موضوع از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
وب دا: در مورد علت انتخاب حیطه کاری تان با دانشجویان را توضیح بفرمایید؟
عمده علاقه ام به کار کردن با جوان و جوانان هست. به وقت کار با جوان، احساس میکنم؛ که هم به لحاظ عاطفی و هم به لحاظ زبانی درکشان میکنم و زبان مشترک فراوانی با نسل جوان امروز دارم. از همین جهت؛ با تلاش، تدریس را در دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی شروع کردم. در حال حاضر هم از وقتی که با دانشجویان میگذرانم چه در حوزه فعالیتهای فرهنگی، چه در حوزه فعالیتهای دانشجویی به شدت لذت میبرم و احساس میکنم که شاید مهمترین کاری که ما باید در دانشگاه انجام دهیم؛ همین همراهی، همفکری و همدلی با نسل جدید هست.
هم اکنون به عنوان معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم فعالیت دارم. قبل از هر چیز لازم میدانم ایام شهادت حضرت صدیقه کبری، زهرای اطهر سلام الله علیه را خدمت شما تسلیت عرض کنم و همچنین هفته کتاب را به شکل ویژه خدمت کتابخوانهای عزیز که دانشجویان ما بخشی از آن را تشکیل میدهند تبریک عرض میکنم.
وب دا: لطفا دیدگاهتان را در مورد کتاب و کتابخانه در دانشگاه برای ما بیان نمایید؟
اگرچه دانشجوی ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیشترین زمانش با کتاب و درس حوزههای تخصصی میگذرد، اما تجربه نشان داده که اتفاقا برخلاف آنچه که ما در ظاهر همیشه دیدیم و شنیدیم؛ جوانهای حوزه علوم پزشکی، مطالعات غیر درسی بیشتری نسبت به رشتههای دیگر دارند و اتفاقا در رشتههای سختتری مثل رشته پزشکی، رشته دندانپزشکی و رشته داروسازی، بچههای اهل مطالعه غیر درسی هم فراوان داریم. یکی از خلاء هایی که ما در حوزه کتاب و کتابخوانی در دانشگاه میبینیم، نبود عمدتاً جایگاههایی که مطالعات کاربردی و محتوایی مفید جوان را تقویت کند و تشویق کند. در یک مقطعی یک کتابخانه ی فرهنگی جزو آرزوهای من بود که ما یک کتابخانه مفصل عمومی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشته باشیم.
در مقطعی که در سمت مدیر کل کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی بودم، طبق یک تفاهمنامه، این کتابخانه عمومی فرهنگی را در طبقه فوقانی مسجد مجموعه پردیس دانشگاه راهاندازی کردیم. مدت یکسال است مجتمع آموزشی شهید خوارزمی فعال شده و مجموعه ای قریب به ۴۰۰۰ استاد، دانشجو و پرسنل در این مجموعه، فعالیت میکنند و وجود یک کتابخانه که غنی از کتابهای خوب عمومی باشد تا دوستان بتوانند در فرصتهایی که دارند برای خود و فرزندانشان و دانشجویان برای اوقات،استفاده کنند. برای همین سعی در بنا نهادن کتابخانه عمومی کردیم.
بخش کتابخانه فرهنگی ، به دلیل محدودیتهایی که در ساختمان داریم، انجام نشد، اما ایدهای مطرح شد" تحت عنوان کتابخانه قفسه باز" که برای این هم تلاش کردیم که یک مجموعه ی مفصلی در مجتمع آموزشی شهید خوارزمی، پیش بینی شود، اما به دلیل اینکه 4 دانشکده در اینجا مستقر هست؛ احساس کردیم که نمیتوان در یک محل متمرکز شود؛ چراکه باعث ایجاد محدودیت میشود.، لذا به پیشنهاد استاد بزرگوار جناب آقای دکتر قلیان، ما در دانشکده بهداشت، کتابخانه قفس باز عمومی را برای دانشجویان در یکی از بخشهای لایر دانشکده ، با کتاب هایی که موجود بود، فعال کردیم و امیدواریم در قسمت های مختلف دیگر مجتمع نیز راه اندازی شود.
به جهت اهمیت موضوع کتابخانه، جلسهای را در خدمت مدیر کل کتابخانههای عمومی استان در مجتمع آموزشی شهید خوارزمی با حضور مدیر مجتمع و مسئولین ۴ دانشکده بودیم و این موضوع را مطرح کردیم؛ جناب آقای نوربخش که در حال حاضر مدیر کل کتابخانههای عمومی استان هستند، قول مساعد دادند که به ما کمک کنند و محتوای مخاطب پسند و متناسب با نسل امروز را در قالب های مختلفی در اختیار ما بگذارند.
ان شاء االله کمک کنیم که این خوراک فرهنگی متناسب با مخاطب در دانشکدهها منتشر و پخش بشود و ما طرح جابجایی کتاب را بین چند تا دانشکده داشته باشیم. در صددیم که گام به گام با کمک همه دوستان به ویژه مدیر کل محترم کتابخانهها، این اتفاق میمون و مبارک را رقم بزنیم و به عنوان یک کار ماندگار و در واقع در خور شأن دانشجو و دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام بشود و به ثمر بنشیند.