0844.jpg - 34.28 kBدانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مشهد با بهره‌گیری از پژوهش‌های پیشرفته و تیم‌های فوق تخصصی، به قطب درمان بیماران نقص ایمنی و پیوند اعضا در کشور تبدیل شده است. این شهر اکنون در زمینه درمان و تحقیقات پیوند، جایگاهی برجسته و تحسین‌برانگیز در سطح ملی دارد.

دکتر رزیتا خداشاهی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: نقص ایمنی و پیوند اعضا از چالش‌های پیچیده پزشکی به شمار می‌روند که نیازمند مراقبت‌های فوق تخصصی و پژوهش‌های پیشرفته هستند. مشهد با بهره‌گیری از تیم‌های مجرب پزشکی درحیطه پیوند اعضا، رجیستری بیماران و توسعه روش‌های درمانی نوین، جایگاه برجسته‌ای در درمان این بیماران به دست آورده است. این شهر اکنون به عنوان یکی از مراکز پیشرو در مدیریت بیماری‌های نقص ایمنی و انجام پیوندهای موفق، خدماتی متمایز به بیماران ارائه می‌دهد.

دکتر رزیتا خداشاهی که متولد اسفند ۱۳۶۱ در مشهد است، تحصیلات دوره پزشکی خود را از سال ۱۳۸۰ در دانشگاه علوم پزشکی  مشهد آغاز کرد و پس از آن در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ دوره فلوشیپ پیوند اعضا را در دانشگاه شهید بهشتی گذراند و از سال ۹۸ بعنوان عضو هیات علمی فعالیت خود را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز کرد. وی از دوران فلوشیپ فوق تخصصی خود  به حوزه پیوند علاقه‌مند شد و در این باره گفت: در دوران تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی، ارتباط نزدیکی با بیماران پیوندی و نقص ایمنی برقرار کردم و حجم بالای داده‌ها در مراکز درمانی انگیزه‌ای شد تا پژوهش‌های خود را در این زمینه آغاز کنم.

دکتر رزیتا خداشاهی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۱۳۹۸، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد شده و تاکنون ۱۱۴ طرح پژوهشی، ۷۶ مقاله  و ۹۸ ارائه در کنگره‌های داخلی و خارجی بین‌المللی داشته است. تمرکز اصلی او بر بیماران پیوند کبد، پانکراس،کلیه، قلب، مغز استخوان و نقص ایمنی اولیه وثانویه است.

دکتر خداشاهی در این خصوص اظهار کرد: بیشترین فعالیت‌های پژوهشی من در زمینه درمان بیماران پیوندی است. در کنار آن، در زمینه عوارض جراحی و درمان کانسرهای خونی و بیماری‌های اتوایمیون نیز پژوهش‌هایی انجام داده‌ام.

وی همچنین به عنوان رئیس مرکز توسعه و تحقیقات بالینی بیمارستان امام رضا (ع)، نقشی کلیدی در پیشرفت پژوهش‌های بالینی ایفا می‌کند. این مرکز تاکنون توانسته است جایگاه مهمی در سطح کشوری پیدا کند و در ارزیابی‌های کشوری رتبه‌های برتر را به دست آورد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد از رشد چشمگیر مشهد در درمان بیماران نقص ایمنی و پیوند اعضا طی سال‌های اخیر عنوان کرد: مشهد به عنوان یکی از قطب‌های درمانی کشور، در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در درمان بیماران نقص ایمنی و پیوند اعضا داشته است.

رئیس مرکز توسعه و تحقیقات بالینی و معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: تعداد بیماران پیوندی در این شهر به طور چشمگیری افزایش یافته و شامل پیوندهای ارگان‌ و پیوند مغز استخوان است.

وی ادامه داد: ایجاد بانک اطلاعاتی و رجیستری بیماران پیوندی یکی از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه بوده که نه تنها به ارتقای کیفیت درمان کمک کرده، بلکه بستری مناسب برای انجام پژوهش‌های کاربردی فراهم آورده است و در یک سال اخیر ۵ رجیستری فعال جدید مرتبط با پیوند ایجاد شد.

دکتر خداشاهی با تاکید بر اینکه یکی از نقاط عطف پیشرفت‌های درمانی مشهد، راه‌اندازی معاونت پژوهشی بیمارستان امام رضا(ع) از سال ۱۴۰۰ بوده است، تصریح کرد: این بیمارستان طی دو سال اخیر توانسته در ارزیابی‌های کشوری مراکز توسعه تحقیقات بالینی، رتبه‌های دوم و سوم کشوری را کسب کند.

دکتر خداشاهی همچنین از سال ۱۴۰۰ بعنوان معاون آموزشی و پژوهشی بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضا منتصریه نیز فعالیت خود را آغاز کرده و در طی ۳ سال کارنامه درخشانی در زمینه پژوهش و آموزش داشته است که شامل برگزاری کنگره‌های بین‌المللی، شرکت درکنگره‌های بین‌المللی مرتبط با پیوند (کنگره جهانی TTS) و ارائه مقاله، ایجاد رجیستری‌های مرتبط با پیوند (رجیستری OI, رجیستری مرگ مغزی، رجیستری کیست هیداتید، رجیستری پیوند مغز استخوان)، ایجاد مرکز تحقیقات پیوند دانشگاه با نیروهای فعال و نخبه جوان و ایجاد مرکز تحقیقات دانشجویی می‌باشد.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون توانسته‌ایم جشنواره‌های پژوهشی متعددی برگزار کنیم و هر ماه کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی مختلفی برای پژوهشگران و اساتید بالینی و پایه برگزار کنیم. این فعالیت‌ها نقش مؤثری در ارتقای جایگاه پژوهشی بیمارستان داشته است.

عضو انجمن بین المللی بیماران نقص ایمنی در خصوص این موفقیت‌ها بیان کرد: بیمارستان امام رضا(ع) و منتصریه با تمرکز بر پژوهش‌های مرتبط با بیماران پیوندی و نقص ایمنی، به یکی از مراکز پیشرو در این حوزه تبدیل شده است. این بیمارستان با همکاری با بیمارستان فوق تخصصی پیوند اعضا منتصریه و ایجاد مرکز تحقیقات پیوند دانشگاه در عرض یک سال و بهره‌گیری از داده‌های بیماران و همکاری گسترده با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و همکاری با گروه‌های پایه و بالینی خدمات درمانی پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهد.

وی گفت: این اقدامات نه تنها باعث ارتقای سطح سلامت بیماران شده، بلکه جایگاه مشهد را به عنوان یکی از مراکز پیشرفته در درمان و پژوهش‌های مرتبط با نقص ایمنی و پیوند اعضا تثبیت کرده است.

از موفقیت‌های پژوهشی که دکتر رزیتا خداشاهی تاکنون موفق به کسب آن شدند شامل: پژوهشگر برتر علوم بالینی دانشگاه در سال ۱۴۰، فناور برتر و پژوهشگر برتر دانشکده پزشکی، پژوهشگر برتر حوزه پیوند دانشگاه، چاپ کتاب درانتشارات springer nature، تدوین کتاب در حوزه پیوند، ارائه مقاله و سخنران مدعو درکنگره‌های بین المللی خارجی(ترکیه، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و...)، راه اندازی و اخذ مجوز مرکز تحقیقات پیوند عضو هیات داوران مجلات ( ISI) :DOVES و Archcid

در پایان، دکتر خداشاهی بر اهمیت گسترش فعالیت‌های پژوهشی و درمانی تأکید کرده و گفت: امیدواریم با گسترش پژوهش‌ها و توسعه خدمات درمانی، جایگاه ایران در درمان بیماران نقص ایمنی و پیوند اعضا در سطح منطقه و جهان ارتقا یابد.

دکتر خداشاهی با کارنامه درخشان خود، به یکی از چهره‌های برجسته در زمینه پژوهش‌های پزشکی و درمانی تبدیل شده و با تلاش‌های مستمر خود در پیشرفت درمان بیماران پیوندی و نقص ایمنی، به ارتقای سطح علمی کشور کمک کرده است.

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image