چهره برتر آزمون بورد تخصصی سال 1403 با اشاره به موفقیت خود در این رقابت علمی گفت: داشتن علاقه، تلاش و پشتکار برای رسیدن به موفقیت در آزمون بزرگی همچون بورد تخصصی، بسیار مهم و تعیین کننده است.
دکتر مرتضی توسلی زاده که متولد ۱۳۷۱ در شهرستان گناباد است و در آزمون بورد تخصصی سال جاری به عنوان یکی از دانشجویان ده درصد برتر این آزمون کشوری معرفی شده است در گفتگو با وبدا پیرامون سابقه تحصیلی خود اظهار کرد: پس از گذراندن دوران مدرسه در شهرستان گناباد، برای ادامه تحصیل به دانشگاه علوم پزشکی سبزوار رفتم و در سال ۹۶ با پایان یافتن این دوره عازم خدمت سربازی و سپس دوره طرح پزشکی عمومی شدم و در سال ۹۹ در رشته جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شدم که این دوره هم با کسب رتبه ۱۰ درصد برتر در آزمون بورد تخصصی به پایان رسید.
وی در خصوص شیوه مطالعه خود و آمادگی برای آزمون برد تخصصی گفت: برای شرکت در این آزمون تقریباً از همان سالهای اول دوره تخصص به صورت پاره وقت مطالعه میکردم؛ هرچند که فرصت برای مطالعه در رشته جراحی عمومی بسیار کم است و با توجه به کشیکهای سنگین و سختیهای کار و همینطور ساعات طولانی حضور در بیمارستان امکان مطالعه مستمر وجود ندارد، اما من همان فرصتهای محدود برای مطالعه را استفاده میکردم و از سال چهارم که کشیکها کمتر شد، درس خواندن را به طور جدیتر آغاز کردم و این روند تا زمان آزمون ادامه داشت. منابع مطالعه را نیز از رفرنس های مختلف انتخاب کردم و سایر مطالب را که حجم و سوالات کمتری داشت، در قالب تست زنی ( تست های ده سال گذشته) مرور کردم.
دکتر توسلی زاده در خصوص شرایط موثر در کسب موفقیت در آزمون بورد تخصصی نیز بیان کرد: برای موفقیت در این رقابت علمی اولاً باید علاقه زیادی به رشته انتخابی وجود داشته باشید و تلاش و پشتکار نیز در این مسیر بسیار مهم است، چون مطالب بسیار زیاد است و نمیتوان در سال آخر و منتهی به آزمون کل مطالب را مطالعه کرد، بنابراین از همان سال اول فرد باید مطالعه را به صورت تدریجی آغاز و فصول مختلف را مطالعه کند. آزمونهای زیادی که در طول این ۴ سال برگزار شد نیز برای ما کمک کننده بود و مجموعه این عوامل توانست مرا به موفقیت برساند.
این چهره برتر آزمون بورد تخصصی همچنین توصیه کرد: دانشجویان داوطلب برای شرکت در این آزمون از همان سال نخست دوره تخصص مطالعه مستمر داشته باشند و اگر نمیتوانند کتابها را همراه با خود داشته باشند، رفرنسها را در گوشی همراه خود داشته باشند و هر بیماری را که در فضای درمان میبینند بلافاصله درباره او مطالعهای داشته باشند که این امر سبب میشود ،تسلط آنها بر مطالب بیشتر شود. همچنین برای کلاسهای آموزشی که برگزار میشود، قبل از جلسه آموزشی ک مطالعه کلی داشته باشند و سوالاتشان را از اساتید مطرح کنند و اینکه سوالات سالهای اخیر را بررسی کنند و مشکلاتی که دارند را برطرف کنند.
وی با اشاره به تجربه تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه یکی از مجموعههای برتر در حوزه پزشکی کشور است و اساتید با تجربهای در فیلدهای مختلف حضور دارند همچنین تنوع بیمار در این مجموعه زیاد است و این اعث تجربه بیشتر برای دانشجویان میشود،اما برای بهتر شدن این فضا پیشنهاد میکنم که اساتید وقت بیشتری برای آموزش اختصاص دهند و کلاسهای رفع اشکال بورد؛ چه به صورت عملی و چه تئوری قبل از بورد بیشتر برگزار شود.
دکتر توسلی زاده به نقش خانواده در تحقق موفقیت خود نیز اشاره کرد و گفت: خانواده و همسرم که پزشک هستند در موفقیت من تاثیر بسزایی داشتند و با توجه به اینکه فرزند نیز داریم، معمولا فرصت بسیار محدودی برای مطالعه داشتم، اما همسرم فضای مناسب را برای من فراهم کردند و هرچند که در مجموع شرایط سخت بود، اما حمایت خانواده و همسرم موجب شد که به این موفقیت دست یابم.
این پزشک جراح عمومی در پایان گفت: از همکارانی که مایلند وارد رشتههای دستیاری و به ویژه رشتههای جراحی شوند درخواست میکنم که اگر علاقه زیادی به این رشتهها دارند به آنها ورود کنند، چون این رشته ها حقیقتاً ؛ چه از نظر زمانی و چه بدنی و فیزیکی توان خیلی زیادی را میطلبد و روحیه حمایتگری را می خواهد و همچنین برای بیمار باید زمان زیادی را اختصاص داد و این امر جز برای کسانی که به این رشتهها علاقهمند هستند ممکن نیست.