345.jpg - 20.49 kBرئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پرفشاری خون مهمترین عامل خطر قابل پیشگیری بیماریهای قلبی و عروقی است که در کشورهای با درآمد کم و متوسط با افزایش بار بیماریها و هزینه ها، اثرات اجتماعی بزرگی دارد.

دکتر بابک اقبالی به مناسبت 17 می روز جهانی فشار خون بالا در گفتگو با وب دا افزود: بیماری فشارخون بالا به علت بی علامت بودن یک قاتل خاموش است که سبب عوارض مختلفی در بدن می شود و ممکن است به خطر بزرگتری مانند سکته قلبی و مغزی، بیماری کلیوی، اختلالات چشمی، کما، یا حتی مرگ منجر شود.

وی با بیان اینکه يكي از موانع مهم در كنترل مؤثر فشارخون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن ميزان فشارخون خودشان است اظهار کرد: این بیماری براحتی با یک اندازه گیری ساده فشارخون در خانه یا مراکز درمانی با استفاده از دستگاه فشارسنج، قابل تشخیص و بدنبال آن قابل درمان و کنترل است.

دکتر اقبالی تاکیدکرد: فشارخون باید به روش صحیح و دقیق اندازه گیری شده و افراد از میزان فشارخون خود و مفهوم آن مطلع شوند، افرادی كه فشارخون بالا دارند، برای ارزیابی بیشتر و درمان به مراکز بهداشتی درمانی و پزشکان ارجاع شوند و مراقبت های بموقع دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: امروزه در اغلب زندگی های پر مشغله افراد برای خودشان وقت نمی گذارند و از استرس و تنش رنج می برند که بعدها منجر به مشکلات بیماری فشارخون بالا می شود. فردی که از بیماری فشارخون بالا رنج می برد به سلامت خود آسیب می رساند و قادر نیست بر روی کارهای روزانه خود بطور صحیح تمرکز کند و افراد در انجام چندین نوع از فعالیت ها بطور همزمان دچار مشکل می شوند.

رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه شیوه زندگی غلط سبب فشارخون بالا می شود تصریح کرد: فشارخون می تواند از طریق رژیم غذایی، انجام فعالیت بدنی منظم و مدیریت استرس های قابل پیشگیری، تنظیم شود. طبق راهنماهای پیشنهاد شده توسط پزشکان افرادی که از بیماری فشارخون بالا رنج می برند باید حداقل 5 روز در هفته و حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت شدید انجام دهند. افراد مثلا می توانند پیاده روی، دویدن آهسته ، دوچرخه سواری یا شنا کنند. در صورت عدم کاهش فشارخون و عدم پاسخ به اصلاح شیوه زندگی، دارو به کاهش فشارخون بالا کمک می کند.

دکتر اقبالی با بیان اینکه  فعالیت بدنی می‌تواند فشارخون را کاهش دهد گفت: انجام فعاليت بدني علاوه بر كاهش فشار خون باعث تقويت ماهيچه ها، بهبود سوخت و ساز، كنترل وزن و كاهش بيماري‌هاي مزمن مي‌شود اما اگر قبلا" فعاليت بدني نداشته‌ايد، یک‌باره شروع به انجام فعاليت بدني نكنيد. بلكه به آرامي شروع و بتدريج مدت و شدت آن را افزايش دهيد. افراد بالاي 40 سال قبل از شروع فعاليت بدني و ورزش بايد با پزشك مشورت كنند.

وی گفت: براي افراد 18سال به بالا، داشتن حداقل فعالیت بدني با شدت متوسط به‌مدت 30 دقیقه، 5 روز در هفته و یا 150 دقیقه در یک هفته توصيه مي‌شود البته فعالیت بدنی داشتن به معنای انجام تمرینات سخت ورزشی نیست، بلكه فعاليت‌هايي نظير انجام كارهاي منزل، پياده روي و يا نرمش جزء فعاليت بدني محسوب مي‌شوند و اگر با شدت متوسط انجام شوند اثرات مطلوبی بجا می گذارند.

دکتر اقبالی فعاليت‌هايي مانند پیاده روی، دویدن، قایق سواری، طناب زدن ، شنا، اسکی، دوچرخه سواری و استفاده از دوچرخه ثابت را بهترین نوع فعاليت بدني برای افراد مبتلا به فشارخون بالا عنوان کرد و گفت: براي بيماران مبتلا به فشار خون انجام فعاليت‌هايي مانند وزنه برداری که به تلاش بیش از حد نیاز دارند توصيه نمي‌شود.

 وی با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت و غربالگری دیابت و فشار خون در سال گذشته بر لزوم پیگیری نتایج غربالگری های انجام شده تاکید کرد و گفت: مراقبت صحیح و پایبندی به درمان به منظور پیشگیری از عوارض فشارخون بالا ضرورتی است که نیازمند فعالیت بدنی منظم، تغذیه سالم، کاهش مصرف نمک، مدیریت استرس و اتخاذ شیوه زندگی سالم است.

17می روز جهانی فشارخون بالا، فرصتی برای ارتقاء آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا توسط مردم به منظور کنترل بهتر فشارخون و پیشگیری از عوارض جدی آن با موضوع “ با اندازه گیری دقیق فشارخون و کنترل آن ، زندگی طولانی تری داشته باشید” است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image