رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و همچنین حمایت از خانواده وظیفه‌ای همگانی بوده و تنها حوزه سلامت در این خصوص مسئول نیست.

 به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا قربان‌زاده در همایش تقدیر از خانواده‌های باشکوه دانشگاه علوم پزشکی مشهد (خانواده‌های دارای ۴ فرزند و بیشتر)، با ذکر این نکته که باید فرهنگ فرزندآوری در جامعه ترویج یابد، تاکید کرد: متاسفانه شعار کنترل جمعیت به دلیل برداشت نادرست این سخن با انقباض جمعیت مواجه شد و باید در راستای تحقق موضوع بسیار مهم جوانی و افزایش جمعیت از فرصت ‌طلایی موجود نهایت استفاده را داشته باشیم تا که در آینده دچار چالش‌های جمعیتی نشویم.

رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود فرمودند بار دیگر تاکید می‌کنم که تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و همچنین حمایت از خانواده، یکی از ضروری‌ترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است، خاطرنشان کرد: به فرموده ایشان این فریضه درباره‌ افراد و مراکز اثرگذار و فرهنگ‌ساز بیشتر از دیگران مورد تاکید است و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این فرمایش معظم له به‌طور ویژه تلاش شده است.

دکتر قربان‌زاده اضافه کرد: قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم بوده که مهمترین هدف آن هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت است.

وی تصریح کرد: بی‌شک حضور مسئولانه تمامی دستگاه‌ها و درک درست از شرایط موجود و آینده ایجاب می‌کند که حمایت از قانون جوانی جمعیت و اجرای درست و دقیق این قانون در راس امور به عنوان یک اولویت بسیار مهم قرار بگیرد.

جمعیت بالای خانواده‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان از توجه آنها به موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است

در این همایش دکتر محمدمهدی ایزدپناه، رئیس مرکز بهداشت شماره ۵ مشهد، بیان کرد: خانواده باشکوه خانواده‌ای است که روی موضوع فرزند بیشتر زندگی بهتر کار کرده و نگاه این خانواده‌ها این بوده که فرزند بیشتر در بالندگی بهتر آنها نقش داشته است.

رئیس مرکز بهداشت شماره ۵ مشهد با تاکید بر اینکه در میان پرسنل دانشگاه علوم پزشکی مشهد خانواده دارای ۶ فرزند و حتی ۸ فرزند هم داریم، گفت: جمعیت بالای خانواده‌های این دانشگاه نشان از توجه آنها به موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.

دکتر ایزدپناه تصریح کرد: این همایش در تالار شهید مطهری مجتمع شهدای سلامت مشهد و به میزبانی مرکز بهداشت شماره ۵ مشهد برگزار شده و بسیار مفتخریم که در هفته ملی جمعیت که با ایام فرخنده دهه کرامت هم همزمان شده میزبان خانواده‌های باشکوه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم.

وی با بیان اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری همه ما در بحث جمعیت مسئول هستیم، خاطرنشان کرد: هر کدام از ما می‌توانیم مشوق فرزندآوری باشیم، گرچه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از پرچمداران حوزه جوانی و افزایش جمعیت بوده، اما معتقدیم که باید تمامی مجموعه‌های کشور مشوق پرسنل خود و تمامی خانواده‌های ایرانی در مسیر ترویج ازدواج و فرزندآوری باشند.

رئیس مرکز بهداشت شماره ۵ مشهد با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ میزان باروری ۶‌.۵ بوده و اکنون به ۱.۶ رسیده است، بیان کرد: جمعیت به سمت سالمندی پیش می‌رود و اگر جمعیت جوان کم شود امنیت، سلامت، جوانی، پویایی و بالندگی جامعه به خطر می‌اُفتد و باید از فرصت طلایی موجود در مسیر تحقق موضوع جوانی و افزایش جمعیت به نحو احسن استفاده کنیم.

دکتر ایزدپناه افزود: حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات موثری در حوزه فرزندآوری داشته و امیدواریم که در سال آینده شاهد جمعیت بیشتر خانواده بزرگ این دانشگاه باشیم و به جای جمعیت هزار نفری میزبان جمعیت ۱۵ هزار نفری در ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد باشیم.

محیط دانشگاه بهترین مکان برای تشویق جامعه به سمت ازدواج و فرزندآوری است

همچنین در مراسم حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ‌موسوی، استاد حوزه و دانشگاه، گفت: همه ما به خانواده به عنوان یک ستون و پشتوانه قوی پایبندیم و خوشا به حال آنهایی فریب سخن نادرست فرزند کمتر، زندگی بهتر را که در دهه ۷۰ باب شد نخوردند.

وی افزود: در همان دوران موضوع تنظیم خانواده مطرح بود، اما این سخن نباید به معنای کم فرزندی و تک فرزندی معنا شود، ما نباید با تحریف سخنان درست و معکوس جلوه دادن آن انسانیت را زیر سوال ببریم.

کارشناس حوزه خانواده با ذکر این نکته که در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ انواع توسعه‌های مادی و غیرمادی را داشتیم، اما متاسفانه توسعه انسان را نداشتیم، تاکید کرد: در خانواده کم جمعیت عناوین خواهر و برادری خیلی معنا پیدا نمی‌کرد، به‌خصوص در خانواده‌های تک فرزند و بدون فرزند و در این خانواده‌ها هم عناوینی همچون عمو، دایی، عمه و خاله وجود ندارد.

حجت‌الاسلام واعظ‌موسوی تصریح کرد: اگر فرزند اول آمد و شکر نعمت کردیم، زمینه آمدن فرزندان دوم، سوم، چهارم و پنجم و فرزندان بعد از آن هم فراهم می‌شود، من ۴ فرزند دارم و اگر علم فعلی‌ام را در سال‌های جوانی‌ام می‌داشتم ۱۵ فرزند می‌آوردم و به شما زوج‌های جوان توصیه می‌کنیم که قدر این فرصت طلایی را به‌خوبی بدانید تا در تمامی خانواده‌های ایرانی شاهد یک خانواده باشکوه باشیم.

وی با بیان اینکه محیط دانشگاه بهترین مکان برای تشویق جامعه به سمت ازدواج و فرزندآوری است، خاطرنشان کرد: وقتی استاد دانشگاه خودش تعداد فرزند زیاد داشته باشد می‌تواند مشوق دیگران در امر فرزندآوری باشد، مانند شما خانواده باشکوه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اما اگر آن استاد خودش کم فرزند و یا فاقد فرزند باشد نمی‌تواند تاثیرپذیری لازم را در موضوع جوانی و افزایش جمعیت داشته باشد.

استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: بچه نتیجه یک فرآیند معاشقه‌ای بوده و معتقدیم که مادر مهمترین نقش را در محیط خانواده در شکل‌گیری یک خانواده پویا، پرجمعیت و باشکوه دارد و از تمامی مادران عزیز سرزمینمان می‌خواهیم که مشوق فرزندان خود در ازدواج به‌موقع و فرزندآوری به‌هنگام باشند.

تقدیر از ۲۵۰ خانواده دارای ۴ فرزند و بیشتر شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

در این همایش از ۲۵۰ خانواده دارای ۴ فرزند و بیشتر شاغل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اهدای هدایایی ارزنده تقدیر به عمل آمد.

این خانواده‌ها هم خودشان به موضوع فرزند بیشتر، زندگی بهتر مقید بودند و هم اینکه مشوق اعضای خانواده، دوستان، آشنایان، اطرافیان و همکاران خود در موضوع ترویج فرزندآوری در جامعه بودند.

در میان این خانواده‌ها استاد، کارمند، ماما، مراقبت سلامت، بهورز و دیگر مشاغل فعال در حوزه سلامت حاضر بودند و این خانواده‌ها معتقد بودند تولد هر فرزند، موجب غرور هرچه بیشتر ایران زمین می‌شود.

از زمان تصویب قانون جوانی و افزایش جمعیت تاکنون اقدامات شاخص زیادی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه صورت پذیرفته و در خانواده بزرگ این دانشگاه هم خانواده‌های پرجمعیت زیادی داریم و در این همایش از ۲۵۰ خانواده دارای ۴ فرزند و بیشتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.

0426.jpg - 100.85 kB

0425.jpg - 179.04 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image