رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه مراقبت سندرومیک در تمامی مرزهای زمینی و هوایی استان انجام میشود و موارد مشکوک و یا مثبت شناسایی شده به کشور مبدأ بازگردانده میشوند.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در سال گذشته 360 مورد مشکوک به سرخک شناسایی شدند که از این تعداد 56 مورد آن مثبت بود که از این میزان 239 مورد مشکوک و 51 مورد مثبت در مشهد بوده و 121 و 5 مورد مشکوک و مثبت مابقی هم در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین آمار شناسایی و مثبت موارد سرخچه و اوریون هم در یک سال اخیر صفر بوده است و هیچگونه مورد مشکوک و مثبتی در این 2 حوزه نداشتهایم.
رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته میزان موارد مبتلا به آنفلوآنزا 793 مورد و موارد مشکوک در این حوزه 4086 مورد بود، خاطرنشان کرد: همچنین در خصوص آمار واکسن آنفلوانزای تزریق شده در مراکز بهداشت هم فصول پائیز و زمستان سال گذشته تعداد 23 هزار 494 دُز واکسن آنفلوآنزا به گروههای هدف تزریق شد و در این مراکز این واکسن به کسانی هم که جزء گروههای هدف نبودند، اما خودشان اقدام به تهیه واکسن مذکور از داروخانهها کرده بودند تزریق شد.
دکتر نهبندانی با ذکر این نکته که برنامه مراقبت سندرومیک در تمامی مرزهای زمینی و هوایی استان انجام میشود، تأکید کرد: اگر مورد مشکوک و یا مثبت باشد به کشور مبدأ بازگردانده میشوند و برای این موارد برنامه قرنیطنه نداریم.
وی بیان کرد: برخی از بیماریها هستند که در هر فصل از سال، بیشتر شایع میشوند و از همین رو به بیماریهای فصلی مشهور هستند، مثل حساسیتهای فصلی بهار که اغلب شدت مییابد و شاید نیاز به پزشک و درمان هم نداشته باشد، اما برخی از بیماریها هستند که لازم است حتماً نزد پزشک رفته و درمان شود تا مشکل بهوجود آمده با عارضههای طولانی مدت و خطرناک همراه نباشد.