27.jpg - 15.24 kBرئیس پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف سنگ نمک و نمک های رنگی به ویژه در دوران بارداری، موجب کمبود ید مادران باردار و به همان میزان کم کاری تیروئید نوزادان می شود که میتواند این اختلال تاثیر زیادی در سلامت جسمی و ذهنی نوزاد داشته باشد.  

دکتر بابک اقبالی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه غده تیروئید مسئولیت سوخت و ساز بدن را برعهده دارد و متابولیسم بدن را کنترل می کند، خاطر نشان کرد:  پرکاری تیروئید ، با علائمی مانند افزایش ضربان قلب، ضعف عضلانی، تعریق و... خود را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه علل اختلال در غده تیروئید می تواند بیماریهای التهابی، تولید بیش از حد هورمون یا مصرف برخی از داروها  باشدکه برای دریافت درمان مناسب باید به پزشک غدد مراجعه شود، تصریح کرد: کم کاری تیروئید نیز به معنای ترشح هومون کمتر از میزان نیاز است که باید این اختلال نیز تحت درمان قرار گیرد.

دکتر اقبالی گفت: ید یکی از املاح مورد نیاز برای فعالیت مناسب غده تیروئید است که در سالهای گذشته مناطق تحت پوشش دانشگاه به دلیل مصرف نمک ید دار در مناطق عدم کمبود ید قرار داشت اما متاسفانه به دلیل تبلیغات شبکه های اجتماعی مبنی بر استفاده از نمک های رنگی و سنگ نمک اگر شرایط تغذیه مردم به همین منوال پیش برود شاید در زمره مناطق کمبود ید قرار بگیریم .

رئیس پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علائم کم کاری تیروئید ضعف، خواب آلودگی، کم شدن حافظه، مشکل یادگیری و ... بروز می کند، گفت: بحث اصلی در مراکز بهداشت شناسایی و غربالگری به موقع کم کاری نوزادان است زیرا در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع می تواند زمینه عقب ماندگی جسمی و ذهنی کودک را فراهم کند.

وی ابراز کرد: از سایر علائم کم کاری تیروئید نوزادان می توان به گریه خشن، صورت پف کرده، عدم رشد همراه بازردی ، پوست خشک و خواب بیش از حد اشاره کرد البته این علائم لزوما به معنای کم کاری تیروئید نوزاد نیست و نیاز به بررسی پزشک دارد.

وی ابراز کرد: برای غربالگری از نوزادان در سه تا 5 روز اول تولد با مراجعه به مراکز و پایگاه بهداشت قطراتی خون از کف پای نوزاد گرفته می شود که برای بررسی مورد نیاز است .

دکتر اقبالی با اشاره به اینکه  بیش از 98 درصد نوزادان غربالگری می شوند و سالانه 500 نوزاد مبتلا به کم کاری گذرا و یا دائم تیروئید شناسایی و درمان می شوند، اظهار کرد: اگر کودکان شناسایی شده قبل از یک ماهگی تحت درمان قرار بگیرند می توانند از سلامت جسمی و ذهنی خوبی برخوردار شوند در غیر این صورت به درجاتی از اختلال ذهنی و جسمی دچار می شوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image