رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به تغییرات آب و هوایی و بارندگی های سیل آسای اخیر و افزایش مسافرت به کشور های آلوده؛ خطر ورود پشه ناقل بیماری و فرد بیمار به داخل کشور و استان خراسان رضوی افزایش یافته است.
دکتر زهرا نهبندانی در گفتگو با وب دا افزود: اگر اخیرا به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بخصوص کشور امارات یا کشورهای پاکستان و افغانستان که بیماری تب دنگی در آن جا شایع است سفر کرده اید و علایمی مثل تب، بدن درد، استخوان درد، استفراغ، یا اسهال دارید، با فوریت های پزشکی تماس بگیرید و یا به نزدیکترین بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. اگر دچار تب یا علائم خفیف همانند درد بدن یا درد پشت حدقه چشم هستید به نزدیکترین مرکز بهداشت و درمان مراجعه نمایید .
وی با اشاره به اینکه پشه های آئدس ( آئدس اجپتی و آئدس آلبوپیکتوس ) ناقل بیماری ویروسی خطرناک تب دنگی هستند و در نزدیکی محل سکونت انسان و دام رشد و تکثیر می کنند، اظهار کرد: هنگامی که یک پشه فرد آلوده به ویروس را نیش بزند، ویروس وارد بدن پشه می شود و پس از مدت کوتاهی( یک هفته تا ده روز)پشه با نیش زدن، ویروس را به افراد سالم منتقل می نمایند. ویروس تب دنگ می تواند از طریق تخم پشه به نسل های بعدی پشه نیز منتقل شود.
دکتر نهبندانی گفت: راه انتقال بیماری تب دنگی عمدتا از طریق نیش پشه آئدس مهاجم آلوده به ویروس است ؛ اما از طریق انتقال خون، اهدا عضو و مادر به جنین هم امکان انتنقال وجود دارد.
رئیس گروه پیشگیری از بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی را محافظت از نیش پشه ها دانست و برای از بین بردن مکان های تولید مثل پشه بر خشکاندن آبهای راکد و محیط های نم دار به ویژه زیر گلدانی ها، زیر کولر و بستن درب مخازن نگهداری آب تاکید کرد و گفت: لاستیک های کهنه، قوطی و ظروفی که آب درآنها جمع می شود منابع آلودگی هستند و ظروف آب و غذای حیوانات نیز باید روزانه خالی شود.
دکتر نهبندانی تصریح کرد: استفاده از لباس های کاملا پوشیده، آستین بلند و رنگ روشن به خصوص در هنگام کار در فضای باز با توجه به اینکه این پشه ها در هنگام روز فعال هستند، پوشاندن پنجره ها با توری مناسب و ریز، استفاده از اسپری و ترکیبات دور کننده حشرات در مناطق آلوده نیز لازم است.