مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حفظ سلامتی در مردان به عنوان نیمی از جمعیت کشور علاوه بر اینکه سبب استحکام و ارتقای سلامت نیروی مهم مولد در جامعه میشود، بر کیفیت زندگی خانواده ها نیز تأثیرگذار است .
دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا افزود: مردان علیرغم اینکه بیشتر از زنان در مواجهه با عوامل مخاطره آمیز سلامتی هستند، به بیماریهای خود کمتر اهمیت می دهند و اغلب علائم هشداردهنده را نادیده می گیرند و دیرتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند لذا آموزش و اطلاع رسانی جهت حساس سازی مردم، خانواده ها و بخصوص مردان برای توجه به ابعاد مختلف سلامتی شان از مهمترین اقدامات جهت حفظ و ارتقای سلامت مردان است
وی اظهار کرد: چاقی و اضافه وزن، افزایش فشارخون، افزایش قند خون، تغذیه نامناسب، فعالیت فیزیکی ناکافی و اختلالات چربی خون از عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در مردان بوده و مطالعات نشان داده است که درصد پایینی از مردان ایرانی هیچ عامل خطری در شیوه زندگی خود برای ابتلاء به بیماریهای مزمن غیرواگیر از قبیل سکته قلبی، مغزی و سرطانها ندارند.
دکتر احمدیان سرطانهای معده، پروستات و مثانه را شایع ترین سرطان در میان مردان ایرانی دانست و گفت: مردان باید با رعایت سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی، پرهیز از مصرف دخانیات، ورزش منظم و مراجعات منظم دورهای به پزشکان از سلامت خود اطمینان حاصل کنند.
وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و سوانح و حوادث؛ بیشترین دلایل مرگ مردان ایرانی است، گفت: رعایت اصول حفاظت فردی در محیط کار، رعایت تغذیه سالم و مراقبت بیماریهای زمینه ای نظیر فشار خون، دیابت و انجام فعالیت بدنی مناسب جهت کاهش مرگ و میر در مردان توصیه می گردد.
هفته پایانی خرداد ماه (30-24خرداد) به عنوان هفته ملی سلامت مردان ایران با شعار «مردان سالم، ایران قدرتمند وجوان» انتخاب شده است.
پیشگیری و تشخیص به هنگام ناباروری در مردان/ سواد سلامت، فرزند آوری وسلامت مردان/ طب ایرانی و سلامت مردان/ مواجهات شغلی و سلامت باروری در مردان/ سرطانهای شایع مردان: معده، پروستات، مثانه/ کمر درد و بیماریهای شغلی در مردان/ حوادث جاده ای، از کارافتادگی و مرگ و میر مردان عناوین روز شمار هفته سلامت مردان ایران می باشد.