29.jpg - 8.33 kBمسئول پیشگیری از بیماریهای آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به منظور کنترل بیماری HIV در مراکز مشاوره رفتاری از افرادی که رفتار پرخطری را تجربه کرده اند،  غربالگری می شود. 

دکتر حسین پور، در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در صورتی که افراد شریک جنسی یا مصرفی گسترده ای داشته اند و یا رفتار پرخطری را تجربه کردند ، در زمره افرادی قرار می گیرند که نیاز به انجام غربالگری دارند همچنین معتادینی که سابقه مصرف تزریقی داشتند به دلیل استفاده از سرنگ مشترک در زمره افراد پر خطر هستند. 

دکتر حسین پور با تاکید براینکه علاوه بر مراکز مشاوره رفتاری، غربالگری بیماری HIV  در برخی از مراکز جامع خدمات سلامت نیز انجام می شود که از آن جمله می توان به مرکز شهید برونسی و مرکز الزهرا(ص) اشاره کرد، بیان کرد: غربالگری HIVبرای هیچ کس به صورت اجباری انجام نمی شود و این اقدام با اختیار شخصی آنها پس از انجام مشاوره صورت می گیرد. 

وی با بیان اینکه مادران بارداری که مصرف کننده تزریقی هستند یکی از افراد جامعه هدف غربالگری این بیماری به شمار می روند اظهار کرد: اگر درمان بیماری به موقع انجام شود هیچ خطری برای جنین ایجاد نخواهد کرد از همین رو به مادران باردار مصرف کننده توصیه می شود برای حفظ سلامت فرزند خود در این غربالگری شرکت کنند. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه تا پایان مراحل درمان بیماری هپاتیت ، بیماران در دسترس ارائه دهندگان خدمت قرار دارند، گفت: در خصوص درمان نگهدارنده HIV نیز پس از طی درمان اولیه، برای دریافت داروی رایگان و ادامه فرایند پزشکی به مراکز مشاوره رفتاری معرفی می شوند. 

مسئول پیشگیری از بیماریهای آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: رفع تابوی اجتماعی برای انجام غربالگری HIV ضروری است تا در اسرع وقت بیماران شناسایی ، مراحل درمان آنها آغاز شود و رفتارهای اجتماعی و جنسی سالم به وی آموزش داده شود تا از چرخه انتقال بیماری کاسته شود. 

وی گفت: غربالگری بیماری های واگیردار از متکدیان و معتادین برابر ماده 16 قانون اساسی و به منظور حفظ سلامت عمومی جامعه است.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image