588.jpg - 19.95 kBرئیس گروه پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعات مختلف نشان داده اند بسیاری از مشکلات سلامت روان در بزرگسالی در دوران کودکی و نوجوانی آغاز می شود و این امر در حالی است که در 75درصد کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات خلقی و رفتاری شناسایی نمی شوند و خدمات سلامت روان دریافت نمی کنند.

دکتر فاطمه کبیری  در گفتگو با وب دا اظهار کرد: مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، ناامیدی، خلق پایین، نقص توجه و بیش فعالی از یک سو و برخی ویژگی های شخصیتی مانند هیجان خواهی، تکانشگری از سویی دیگر کودکان و نوجوانان را در معرض مصرف مواد قرار می دهد. شناسایی و درمان به موقع مشکلات سلامت روان به کودکان و نوجوانان درگیر کمک می کند تا با مشکلات خود کنار بیایند و از روش های تاب آوری منفی مانند مصرف مواد دوری کنند.

وی خاطر نشان کرد: تشخیص به موقع نیاز های کودکان و نوجوانان در حوزه سلامت روان و دسترسی به خدمات مناسب بستگی به آگاهی و عملکرد بزرگسالان دارد و  مهمترین عوامل پیش بینی کننده توجه پزشک و در نتیجه شناسایی زودهنگام اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان، ابراز نگرانی والدین و درخواست آن ها برای بررسی از این نظر بوده است.

 دکتر کبیری تصریح کرد: مطالعات بالینی نشان داده است فقط یک چهارم کودکان مبتلا به اختلالات روانپزشکی توسط پزشک یا متخصص کودکان تشخیص داده می شوند و به نظر می رسد میزان تشخیص مشکلات سلامت روان و مصرف مواد در کشور ما از این میزان کمتر است به علاوه به دلیل فقدان آگاهی یا نگرانی درباره انگ همراه با تشخیص اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان، والدین ممکن است در برابر توصیه به دریافت کمک تخصصی مقاومت نشان داده یا از آن طفره روند.

رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه والدین باید برای شناسایی نیاز های سلامت روان کودکان و نوجوانان آموزش ببینند گفت این امر آنها را توانمند خواهد کرد تا بتوانند فرزندان کودک و نوجوان در معرض خطر خود را شناسایی نموده و برای ارزیابی بیشتر و تشخیص به مراکز تخصصی مراجعه نمایند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image