رئیس گروه پیشگیری و مدیریت بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نوشیدن آب و غذای آلوده، مصرف سبزیجات و میوه های آلوده به انگل زمینه ابتلا به کیست هیداتید را فراهم می آورد.
دکتر زهرا نهبندانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه کیست هیداتید یک نوع آلودگی انگلی است که از طریق کرمی به نام اکینوکوکوس ایجاد شده و موجب بروز آسیب در کبد، ریه و سایر اندامهای بدن میشود، خاطر نشان کرد: فردی که به کیست هیداتید مبتلا میشود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه میکند و باید هر چه سریعتر درمان شود.
وی بابیان اینکه نگهداری از سگ آلوده در منزل، نگهداری از سگ در کنار گوسفندان، مصرف گوشت گوسفندان آلوده به انگل، رعایت نکردن بهداشت، دست زدن به مدفوع گوسفند آلوده و عدم شستشوی درست دست ها از جمله علل ابتلا به بیماری کیست هیداتیک است، تصریح کرد: شیوع این بیماری در مناطقی که سطح بهداشت ضعیفی دارند، بیشتر است و شیوع آن در زنان بسیار بیشتر از مردان است و این بیماری بیشتر در کبد و بعد ریهها ایجاد میشود.
دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه کیست هیداتید بیشتر در مناطق روستایی، بروز می کند، گفت: معمولا افرادی که در نزدیکی گوسفند و دام زندگی میکنند و یا در خانه از سگ نگهداری میکنند بیشتر در معرض ابتلا به این انگل قرار دارند.
وی ادامه داد: گوسفند میزبان اصلی این انگل است و سگها با خوردن مواد غذایی آلوده به انگل یا مصرف گوشت آلوده این بیماری را به انسان منتقل میکنند.
وی اظهار کرد: مدفوع خونی، سرفه کردن، کهیر یا بثورات پوستی، درد در شکم یا قفسه سینه ، زردی پوست، به وجود آمدن توده به خصوص در بخش میانی بدن، تهوع و استفراغ، احساس ضعف و خستگی، سردردهای مکرر، تنگی نفس، کاهش وزن بی دلیل، افزایش موقتی دمای بدن بین 37 تا 38 درجه سانتی گراد از جمله نشانه های احتمالی ابتلا به این بیماری است.
دکتر نهبندانی ابراز کرد: آزمایشهای تصویربرداری و آزمایش خون رایجترین راههای تشخیص بیماری هیداتید هستند. در آزمایش خون سطوح بالایی از آنتیبادیها که در اثر عفونت در بدن ایجاد شدهاند، بررسی میشوند. در معاینات تصویربرداری نیز اندازه، شکل و محل کیستها مشخص میشود.