رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از حضور 104 بازرس و ناظر سلامت محیط این دانشگاه در مأموریت ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد.
مهندس محمد باباخانی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: دستورالعمل ویژه ماههای محرم و صفر در خصوص نظارت از هیأت مذهبی، محلهای تهیه، طبخ و توزیع نذورات و اماکن مذهبی از اول محرم آغاز شده و تا پایان صفر ادامه دارد و طبق دستورالعمل اخیر وزارتخانه تشدید نظارتها در طول این 2 ماه بهویژه در روزهای خاص و در موضوع نذورات هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: درخواست ما از تمامی موکبداران و خادمان هیات مذهبی و ایستگاههای صلواتی این است که در خصوص نگهداری مواد غذایی در دمای زیر 4 درجه و بالای 60 درجه توجه ویژه داشته باشند و اینکه غذای آماده شده هم حداکثر تا 2 ساعت پس از طبخ مصرف شود و برای توزیع خوردنیها و نوشیدنیها از ظروف و لیوانهای استاندارد یک بار مصرف استفاده شود.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تدابیر صورت گرفته برای مأموریت روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، گفت: برای روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نظارت ویژهای در تمامی محلهای پرتجمع بهویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی داریم و در مسیرهای اصلی و فرعی پایگاههای بهداشتی دایر است و نیروهای حوزه سلامت محیط در محل مستقر هستند.
مهندس باباخانی با ذکر این نکته که در راستای حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه و به منظور پیشگیری از بیماریها حضور ناظران و بازرسان حوزه سلامت محیط را در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در تمامی محلهای شلوغ و پرتجمع بهویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی داریم، تأکید کرد: در روزهای دوشنبه بیستوپنجم تیر ماه و نهم محرم الحرام (تاسوعای حسینی) و سهشنبه بیستوششم تیر ماه و دهم محرم الحرام (عاشورای حسینی) تعداد 104 بازرس و ناظر سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در قالب 52 تیم نظارتی 2 نفره (74 بازرس و 37 تیم در شهر مشهد و 30 بازرس و 15 تیم شهرهای تابعه این دانشگاه) در محلهای معین شده مستقر هستند و براساس برنامه تدوین شده ضمن رسیدگی به شکایات مردمی و تشدید نظارت، نسبت به بازدید و آموزش موضوعات بهداشت محیط و مواد غذایی در حسینیهها، مساجد، تکیاها، ایستگاههای صلواتی و آشپزخانههای طرف قرارداد مراسم مرتبط با ایام و مناسبتهای ماه محرم اهتمام میورزند.
وی خاطرنشان کرد: در روزهای گرم سال توصیه بر استفاده از یخهای بسته بندی شده که به لحاظ بهداشتی مورد تأیید هستند برای شربتهای نذری و دیگر نوشیدنیهای سرد استفاده نمایند و از یخهای فلهای برای این کار استفاده نکنند.
وی بیان کرد: از تمامی عزاداران حسینی میخواهیم که قبل از مصرف نوشیدنی و خوردنی از سالم بودن و بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل نمایند و اگر هم نذری دارند به صورت نقدی و یا تهیه مواد غذایی خام در اختیار مساجد، هیئات و موکبها قرار دهند و از تحویل دادن غذاهای طبخ شده خودداری نمایند.