598.jpg - 15.08 kBمدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در زمان سفرهای تابستانی باید ضمن رعایت مسائل و موضوعات بهداشتی و پیشگیرانه، مراقبت لازم را از اطفال، سالمندان و مادران باردار داشته باشیم.

دکتر محمدجعفر صادقی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در فصل تابستان که اوج مسافرت‌ها به نقاط مختلف کشور را داریم باید بیش از پیش نسبت به رعایت مسائل و موضوعات بهداشتی و پیشگیرانه توجه داشته باشیم تا که دچار حادثه، مشکل و بیماری نشویم.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعات روز در فصل تابستان امسال بحث بیماری تب دنگی بوده، اما در همین خصوص باید اشاره کنیم که پشه آئدس در مشهد و استان وجود نداشته و مواردی هم که مبتلا شده‌اند سابقه سفر به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و استان‌های ساحلی کشور را داشته‌اند و فرد مبتلا هم تا 2 هفته علائم و مشکلاتی همچون درد، تب، سر درد شدید، درد استخوان و شکم و حالت تهوع و استفراغ را دارد.

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه به راحتی و با انجام چند کار ساده می‌توان از ابتلای به بیماری تب دنگی جلوگیری کرد، گفت: بهترین کار برای دوری از بیماری تب دنگی پیشگیری از آب جمع شده در زیر گلدان، عدم جمع شدن آب‌های راکد و عدم اسکان در مرداب‌ها، استفاده از کلاه و لباس آستین بلند در بیرون منزل، استفاده از پشه بند در زمان خواب بوده است.

دکتر صادقی اضافه کرد: مشکل دیگر این روزها بحث حیوان‎‌ گزیدگی بوده و توصیه مهم ما مبنی بر عدم حیوان آزاری بوده، به‌خصوص سگ و پس از آن گربه و سایر حیوانات، مشکلی که بیشتر برای کودکان و نوجوانان بوده و از والدین تقاضا داریم که بیش از پیش مراقبت فرزندان خود باشند تا که دچار مشکل حیوان گزیدگی نشوند.

وی با اشاره به اینکه موضوع بسیار مهم دیگر در خصوص گرمازدگی برای تمامی گروه‌ها به‌خصوص اطفال، سالمندان و مادران باردار بوده و هست، بیان کردک باید تا حد امکان از حضور در زیر نور مستقیم آفتاب خودداری شود و اگر فرد مجبور است از کلاه یا چتر استفاده کند، زیرا در کاهش 10 درجه‌ای دما نقش بسزایی دارد.

مدیر آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فصل تابستان بیماری‌های منتقله از آب و غذا را داریم و اگر بهداشت دست به‌خوبی رعایت شود و در قبل و بعد از وعده غذایی دست‌هایی خود را با آب و صابون بشوییم از این مشکل به‌دور خواهیم بود، خاطرنشان کرد: همچنین در این فصل از سال همچون دیگر فصول سال توصیه بر مصرف خوردنی‌های و نوشیدنی‌های سالم داریم و اینکه جهت صرف وعده‌های غذایی به مکان‌هایی فاقد استانداردهای و صلاحیت‌های بهداشتی مراجعه نشود.

دکتر صادقی تصریح کرد: در زمان سفر باید متناسب نیاز هر وعده غذایی طبخ غذا داشته باشیم و اینکه باقی مانده آن وعده را در دور بریزیم و جهت مصرف در وعده بعدی نگهداری نکنیم تا که دچار مسمویت و حالت تهوع، استفراغ و اسهال نشویم.

وی با ذکر این نکته که در زمان مسافرت باید ضمن رعایت تمامی نکات بهداشتی به موضوع به همراه داشتن داروهای مصرفی و موردنیاز به میزان کافی توجه نماییم؛ تأکید کرد: همچنین اگر مادر باردار هم به سفر می‌رود باید به استراحت‌های در طول سفر توجه داشته باشد و در زمان تردد در جاده در بین هر 2 تا 3 ساعت تردد، چند دقیقه‌ای توقف و استراحت داشته باشد تا که در حین سفر دچار مشکل نشود.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image