مسئول پیشگیری از بیماریهای آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: مراکز بهداشت؛ طبق دستور العمل ابلاغی از سوی وزارت بهداشت در مسیر حذف هپاتیت B با تشخیص سریع و درمان به موقع این بیماری فعالیت می کنند.
دکتر علی حسین پور، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تشخیص سریع هپاتیت B وC وHIV یکی از مهترین رویکردهای بهداشتی در راستای حفظ سلامت عمومی جامعه است، خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماری هپاتیت B واکسیناسیون سراسری آن از سال 72 آغاز شد و در مراکز بهداشتی شناسایی، مشاوره خانواده و واکسیناسیون هپاتیت B انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه بیماری هپاتیت Aو Bو C در شرایط مختلف احتمال شیوع دارد،تصریح کرد: علت ابتلا به هپاتیتA بیشتر مصرف آب و غذای آلوده است که این موضوع در زمان بحران ها و جنگ ها بیشتر فراگیر می شود اما موارد نادر آن در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی رخ می دهد .
مسئول پیشگیری از بیماریهای آمیزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هپاتیت C نیز می تواند در بین مصرف کنندگان مواد مخدر به دلیل استفاده از سرنگ الوده بروز می کند، اظهار کرد: هپاتیت B به دلیل عفونت کبدی شدید ناشی از ویروس هپاتیت رخ می دهد که در برخی افراد، عفونت هپاتیت B به شکل مزمن در میآید، یعنی بیش از شش ماه طول میکشد.
وی با بیان اینکه ابتلا به هپاتیت B مزمن، ریسک نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز کبدی را بیشتر میکند، بیان کرد: بیشتر بزرگسالانی که به هپاتیت B مبتلا میشوند به شکل کامل بهبود پیدا میکنند، حتی اگر علائم و نشانههای بیماری شدید باشد.
دکتر حسین پور با اشاره به اینکه برخی از مبتلایان به هپاتیت B در برخی از موارد بدون درمان خاصی بهبود می یابند، گفت: درد شکمی، کدر شدن ادرار، تب، درد مفاصل، کاهش اشتها، حالت تهوع و استفراغ، ضعف وخستگی، زرد شدن رنگ چشم و سفیدی چشم ها از جمله علائم این بیماری است.
وی با بیان اینکه علاوه بر متکدیان و معتادین، که پس از حضور در مراکز مراقبتی شهرداری و بهزیستی در صورت تمایل تحت بررسی از لحاظ بیماری هپاتیت و ویروسHIVقرار می گیرند، سایر افراد نیز می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی تحت غربالگری و درمان به موقع قرار بگیرند، گفت: استفاده از وسایل بهداشتی شخصی مثل تیغ و مسواک، عدم استفاده از روش های تتو ناسالم ، استفاده از آب و غذای ناسالم می تواند مانع ابتلا به بیماری هپاتیت شود.