22.jpg - 10.90 kBتغذیه با شیر مادر برای تحقق اهداف جهانی تغذیه از جمله بقا و سلامت انسان ها، رشد اقتصادی و نیز پایداری محیط زیست، امری کلیدی و حیاتی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر به عنوان راه حل موثر و هزینه اثربخش برای ادامه زندگی، ارتقای وضعیت تغذیه، رشد و تکامل شیرخواران و کودکان خردسال، حفاظت از سلامت مادران و کمک به کودکان برای دستیابی به حداکثر ظرفیت خود حتی تا سنین بزرگسالی مستند شده است.

دکتر قربان زاده خاطر نشان کرد: بدیهی است که ساعات و روزهای اول عمر فرصتی کلیدی برای استقرار شیردهی و فراهم آوردن حمایت های مورد نیاز مادران برای موفقیت در شیردهی است. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی برای جریان یافتن و استقرار تغذیه با شیر مادر، ادامه حیات و سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان اهمیت زیادی دارد.

وی تصریح کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول عمر نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل فیزیکی و عصبی کودکان را تامین می کند و اگر تغذیه با شیر مادر پس از 6 ماهگی همراه با مصرف غذاهای کمکی سالم و کافی، ادامه داشته باشد همچنان به تامین انرژی و مواد مغذی با کیفیت بالا و نیز پیشگیری از سوء تغذیه(لاغری و چاقی) و تامین امنیت غذایی شیرخواران کمک می کند. متاسفانه علیرغم توصیه های سازمان جهانی بهداشت و یونیسف و انجمن پزشکان کودکان آمریکا، اروپا و سایر کشورهای صنعتی در مورد شروع تغذیه نوزادان با شیر مادر طی ساعت اول تولید و تغذیه شیرخوار در 6 ماه اول به طور انحصاری با شیر مادر و سپس تداوم آن همراه با غذاهای کمکی سالم و کافی تا دو سال یا بیشتر، اینک که 27 سال از نهضت جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر می گذرد، فقط 44 درصد شیرخواران در سطح جهان تغذیه با شیر مادر را طی ساعت اول تولد آغاز می کنند، 40 درصد آنان تا شش ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می شوند و 45 درصد نیز تا 2 سالگی ادامه می دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باتوجه به راه اندازی نهضت بیمارستان های دوستدار کودک در ایران از سال 1370 شواهد اساسی وجود دارد که اجرای 10 اقدام، میزان های شیردهی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. این افزایش مرهون اجرای استانداردهای دوستدار کودک توسط تیم پزشکی عهده دار مراقبت مادران و نوزادان است. متخصصین کودکان، متخصص زنان، فوق تخصص نوزادان، پزشکان، ماماها، پرستاران و مشاورین شیردهی از اعضای فعال تیم سلامت برای حمایت از تغذیه با شیر مادر در دوره قبل از تولد، زایمان، ساعات حساس اولیه پس از تولد در بیمارستانها و سراسر دوران شیرخواری در مراکز بهداشتی، درمانی، مطب ها و جامعه هستند. باورها، دانش و مهارت تخصصی مدیریت شیردهی تک تک اعضای این تیم دستیابی به اهداف تغذیه موفق با شیر مادر را تحقق می بخشد لذا ضروری است همراه با ارتقای دانش تئوری شیر مادر، آموزش عملی و کسب مهارت های شیردهی توسط کلیه کارکنان بهداشتی درمانی که عهده دار مراقبت های مادر و شیرخوار هستند از جمله پزشکان به منظور ارائه خدمات آموزشی به رده های پایین تر، خدمات تغذیه ای بهتر و رفع مشکلات شیردهی مادران مورد تاکید قرار گیرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image