مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به زائران پیاده امام رضا(ع) که در این روزها در حالت حرکت به سمت مشهد هستند توصیه میکنیم که از خوراکیهای سبک و زودهضم که بهترین تغذیه در زمان پیادهروی است استفاده نمایند.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها زائران پیاده رضوی در حال حرکت و عظیمت به سمت مشهدالرضا(ع) هستند و ما به تمامی این عزیزان توصیه بر عدم افراط و تفریط در مصرف خوردنیها و نوشیدنیها و نیز استفاده از تغذیه سالم به جهت دوری از هرگونه مشکل و مسمومیت غذایی داریم.
وی تصریح کرد: زائران پیاده امام رضا(ع) باید در جهت حفظ سلامت خود به رعایت نکات بهداشتی توجه داشته باشند و اینکه در طول زمان سفر به عدم خوردن غذا در ظرف مشترک، عدم خوردن غذاهای سرباز و در معرض هوا، نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان در راستای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن، استفاده از آبهای بطری و بهداشتی، شیر و دوغ بسته بندی شده و عدم مصرف دوغ شور، عرقیات سنتی و شربتهای خانگی شیرین، مصرف میوههای خشک، میانوعدههای خشک و مغذی و انواع مغزهای خام، بو داده و بدون نمک و پرهیز از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه، چای، نوشابههای کافئیندار و نوشیدنیهای انرژیزا توجه داشته باشند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید در جهت حفظ سلامت از مصرف انواع خوردنیها و نوشیدنیهای فلهای و غیر بسته بندی خودداری شود، خاطرنشان کرد: باید در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزیها، حبوبات، میوههای تازه و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود؛ غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن میشود و میتواند به ایجاد تورم و التهاب ارگانهای مختلف بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شو و با تحریک سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کووید 19 را افزایش میدهند.
دکتر اباصلتی با تأکید بر اینکه بهتر است میوههایی که خواص ملین دارند مثل انجیر، آلو و غیره را برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشید، گفت: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن در زمان پیادهروی توصیه میشود که روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع مرکبات (لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی که قابل پوست کندن هستند استفاده شود و با توجه به اینکه پیاز خام حاوی ویتامین C است میتوان روزانه همراه با غذا استفاده کرد.
وی افزود: همچنین باید از خوردن غذاهای چرب و شور در زمان سفر مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی باید تا حد امکان خودداری شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: توصیه میشود افراد از پرخوری، درهمخوری (خوردن غذاهای مختلف در یک وعده غذایی)، برهم خوری (خوردن غذا قبـل از هضـم غـذای قبلی) و ریزهخواری پرهیز کنند، چرا که این رفتـارهـا منجر بـه پری بدن از اخلاط غلیظ، سنگینی و کرختی بدن میشود و علاوه براین مصـرف غذاهای مانده یا غذاهای سـنگین و دیرهضـم، گرفتگی عضـلات و بیخوابی را به دنبال دارند.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه باید به منظور جلوگیری از اختلال هضم و ناراحتی گوارشی از خوردن آب، دوغ، نوشـابه، ماسـت، ترشـی، سـالاد و سـایر مخلفات به همراه غذا خودداری شود، همچنین در زمان مصـرف میان وعدهها که باید به حرکت خود ادامه دهید از خوراکیهای سبک و زودهضم استفاده کرده و با دیدن غذاهای خوشمزه در هر موکبی به سراغ آنها نرفته و سعی کنند تا حد امکان همان عادت 3 وعده غذا را رعایت کنند و در صــورت گرسـنگی و ضـعف در فواصــل وعدهها، از خوراکیهای مقوی، اما سـبک و زودهضـم مانند خشـکبار خام، عسل، خرما، مخلوط سویق گندم و جو استفاده کنند.
وی همچنین در رابطه با پرهیزهایی که باید در طول سفر باشد، بیان کرد: باید از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله هستند خودداری کنید و از لبنیاتهایی که دارای بسته بندی بهداشتی هستند استفاده کنید و این موضوع در خصوص عدم خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته، کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهای با بوی نامطبوع در داخل آن و مصرف سبزیجات پخته شده مثل سیب زمینی، کدو، هویج و غیره در کنار غذا به منظور پیشگیری از یبوست هم مورد تأکید است.