مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در نظارتهای دهه پایانی صفر(4 تا 16 شهریور) در مناطق تحت پوشش این دانشگاه بیش از 5 هزار و 72 کیلوگرم/ لیتر مواد غذایی فاسد یا غیربهداشتی شناسایی، جمعآوری و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا افزود: در این بازه زمانی 24 هزار و 304 مورد بازدید از مراکز اقامتی و محل های اسکان زائران، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و موکبها و ایستگاههای صلواتی، محل سرویسهای بهداشتی عمومی و سامانههای آبرسانی انجام شده است.
وی با بیان اینکه 21 هزار و 67 بازدید مربوط به مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، موکبها و ایستگاههای صلواتی بوده است، اظهار داشت: در این بازه زمانی 11 هزار و 416 مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی، 356 مورد نمونهبرداری میکروبی آب آشامیدنی و 10 هزار و 822 مورد سنجش آلودگی آب با تجهیزات پرتابل توسط بازرسان بهداشت محیط انجام شده است.
دکتر وفا با اشاره به آموزش دستورالعملهای بهداشتی به 7 هزار و ۹۹۱ نفر از خادمان و متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی، ادامه داد: تعداد ۳۷۰ کارشناس بهداشت محیط در قالب 185 تیم بازرسی، وظیفه کنترل و نظارتهای بهداشتی مرتبط با سلامت زائرین را بر عهده داشتند که ۲۳۷ بازرس از این تعداد مربوط به شهرستان مشهد است.