مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در موج پایانی سفرهای تابستانی تشدید نظارتهای بهداشتی در دستور کار قرار گرفته است، مأموریتی که با همکاری 370 بازرس و ناظر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا میشود.
دکتر فرشید وفا در گفتگو با وب دا، ، اظهار کرد: تشدید نظارتهای بهداشتی در موج پایانی سفرهای تابستانی در دستور کار بازرسان و ناظران سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است و این برنامه که از هفته گذشته آغاز شده تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
وی تصریح کرد: در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، نیروهای حوزه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حالت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند و از ابتدای تیر ماه که آغاز طرح تابستانه را داشتیم حضور پررنگ و مؤثر 370 بازرس و ناظر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (237 نفر در مأموریت شهر مشهد و 133 نفر دیگر هم در شهرستانهای تابعه این دانشگاه) را با هدف بررسیها و نظارتهای میدانی شاهد بودیم و این برنامه تا پایان فصل گرما ادامه دارد.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی در فصل تابستان کنترل آب و غذا بود، افزود: در این 3 ماهه فصل تابستان که مأموریتهای ویژه ماههای محرم و صفر را هم همزمان با اجرای طرح تابستانه داشتیم تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمعهای تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند و همچنین رستورانها، مجتمعهای بین راهی، قنادیها، اغذیه فروشیها و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد بازرسی قرار گرفتند.
دکتر وفا ضمن اشاره به کنترل آب شرب در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، بیان کرد: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی شد.
وی اضافه کرد: یکی از مواردی که در برنامه کاری بازرسیهای ناظران بهداشتی در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی بود، زیرا در فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر است و به همین جهت بازرسیهای لازم از تمامی مجموعههای فعال آبی انجام شد.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که یکی دیگر از اهداف طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است، تأکید کرد: در فصل گرما، به جهت افزایش میزان مصرف یخ، کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ را داشتیم و از مردم هم خواستیم که برای تهیه یخهای موردنیاز جهت توزیع نذورات و نوشیدنیهای سرد خود از نوع بسته بندی شده و بهداشتی آن استفاده نمایند.
دکتر وفا گفت: همچنین پارکها و تفرجگاهها هم در زمان اجرای طرح تابستانه بهطور مرتب کنترل شد و این برنامه در مسیرهای گردشگری و بین راهی هم اجرا شد.
وی افزود: بازرسان و ناظران حوزه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجهز به دستگاههای سنجش پرتابل هستند و در زمان بازدیدها، کنترلهای میکروبی غذا و سطوح را داشته و دارند و در صورت لزوم برای بررسی بیشتر، نمونههای گرفته شده را به آزمایشگاه ارجاع میدهند.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: از مردم میخواهیم که در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی موضوع را به سامانه 190 اعلام نمایند تا که بازرسان و ناظران بهداشتی بلافاصله در محل حاضر شده و ضمن رسیدگی به موضوع، برخورد لازم را با متخلفان داشته باشند.