رئیس پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: حدود 13 هزار دز واکسن آنفلوانزا به جامعه هدف تزریق شده است تا در برابر این بیماری محافظت شوند.
دکتر زهرا نهبندانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه همزمان با شروع فصل سرد سال بیماریهای ویروسی و عفونت های تنفسی زمینه شیوع بالاتری پیدا می کند از همین رو واکسیناسیون آنفلوانزا به خصوص برای کادر بهداشت و درمان که با بیماران ارتباط نزدیک دارند از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: آنفلوانزا می تواند در افراد دچار نقص ایمنی، مادران باردار ، سالمندان و کودکان به شکل پر رنگ تری بروز کند که در صورت عدم درمان به موقع نیاز به بستری پیدا می کنند .
وی ادامه داد: برای دسترسی عمومی افراد به واکسن آنفلوانزا این واکسن در داروخانه ها موجود است علاوه براین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جانبازان و خانوادههای آنان، زندانها ، کادر درمان و بیماران خاص واکسنهایی را در اختیار معاونت بهداشتی قرار داده است که تاکنون 12 هزار و 975 دز آن تزریق شده است.
دکتر نهبندانی با بیان اینکه بخشی از این واکسنها تحویل کادر درمان بیمارستانها و بیماران خاص شده است تا به آنها تزریق شود، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی و فاصله عمومی در فصول سرد سال مانع شیوع بیماریهای واگیردار می شود.
وی اظهار کرد: آنفلوانزا اغلب ممکن است مانند سرماخوردگی با علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه باشد. اگرچه شباهت زیادی بین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا وجود دارد؛ اما سرماخوردگی معمولاً بهآرامی پیش میرود و شدت آن نسبت به آنفلوانزا کمتر است.
دکتر نهبندانی گفت: شایعترین نشانه های آنفلوانزا شامل تب، لرز و تعریق کردن، سردرد، سرفه خشک مداوم، تنگی نفس، ضعف و خستگی، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی، گلودرد، چشمدرد، اسهال و استفراغ در کودکان شایعتر از بزرگسالان است؛ باید توجه داشت که تب بالا، تنگی نفس و اسهال و استفراغ هرکدام میتوانند سلامت فرد را تهدید کنند.