5.jpg - 16.52 kBرئیس اداره امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از موفقیت آزمایشگاه مولکولی این معاونت در دریافت گواهینامه ملی انجام آزمایش ساب تایپینگ انفلوانزا خبر داد.

 دکتر فضل الدین فهیمی در گفتگو با وب دا افزود: آزمایشگاه مولکولی این معاونت پس از دریافت نمونه های مهارت آزمایی از آزمایشگاه ملی انفلوانزا و ارسال پاسخهای صحیح با امتیاز عالی به نمونه های مجهول، موفق به اخذ گواهینامه ملی انجام و گزارش ساب تایپ های انفلوانزای تیپ A گردید.

وی ضمن قدردانی از همکاران و مسؤول فنی آزمایشگاه رفرانس مولکولی افزود: ازمایشگاه مولکولی معاونت بهداشت، از دو سال قبل موفق به دریافت گواهی انجام آزمایش بررسی ویروس انفلوانزا در نمونه های انسانی و تعیین تیپ اولیه A و B این ویروس گردیده بود و امسال برای نخستین بار، موفق شد با تهیه پرایمرها و پروبهای مورد نیاز انجام و گزارش ساب تایپ (زیرگونه ها) ویروس انفلوانزای تیپ A، مجوز گزارش زیرگونه های این ویروس را نیز به دست آورد.

دکتر فهیمی با بیان اینکه ویروس‌های عامل انفلوانزا از چهار گونه ویروس انفلوانزای A (IAV)، جنس Alphainfluenzavirus؛ ویروس انفلوانزای B (IBV)، جنس Betainfluenzavirus؛ ویروس انفلوانزای C (ICV)، جنس Gammainfluenzavirus و ویروس انفلوانزای D (IDV)، جنس Deltainfluenzavirus تشکیل شده‌اند خاطرنشان کرد: در این میان،IAV مسئول اکثر موارد بیماری شدید و همچنین اپیدمی‌های فصلی و برخی همه گیری ها است. گرچه افراد در هر سنی می توانند به این بیماری مبتلا گردند، اما نوع شدید بیماری غالباً در افراد مسن، کودکان و کسانی که بیماریهای مزمن یا نقص ایمنی دارند دیده می‌شود. مخزن اولیه IAV، پرندگان به ویژه پرندگان آبزی، هستند.

وی ادامه داد: ویروس انفلوانزای تیپ A بر اساس پروتئین‌های ویروسی (آنتی ژن) هماگلوتینین (H) و نورآمینیداز (N) به زیرگروه‌هایی طبقه‌بندی می‌شود که تا کنون بیش از ۱۸ زیرگروه H و ۱۱ زیرگروه N شناسایی شده است. تنها زیرگروه‌های شناخته شده ی در گردش بین انسانها در آنتی ژن H شامل H1، H2 و H3 و در مورد آنتی ژن N شامل زیرگروه‌های N1 و N2 می باشند.

رئیس اداره آزمایشگاه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: غالب زیرگروه‌های IAV در گردش از سال ۲۰۱۸ به بعد، H1N1 و H3N2 هستند که آزمایشگاه مولکولی معاونت بهداشتی دانشگاه قادر است این زیرگونه ها را بطور دقیق با روش تکثیر ژنومی (ریل تایم PCR) تشخیص داده و تفکیک نماید.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image