0061.jpg - 7.91 kBعضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری گاسترو انتریت ویرال( اسهال و استفراغ) موجب کم آبی بدن می شود که این اتفاق زمینه را برای بستری شدن بیمار فراهم می کند از همین رو توصیه می شود، آب کافی در هنگام بیماری مصرف شود تا نیاز به سرم درمانی و یا بستری نباشد.

دکتر سید احمد خلیفه سلطانی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماری ۳یا ۴روز همراه با تب ولرزگهگاهی، تهوع ، استفراغ، اسهال ابکی، گاهی همراه دل پیچه، دردعضلانی بخصوص در پاها و کمر و کاهش اشتها وضعف وبیحالی خودنمایی می کند، خاطر نشان کرد: گاستروآنتریت ویروسی عفونتی است که به طور معمول باعث اسهال آبکی،دردهای چنگه‌ای شکم و استفراغ می‌شود؛ همچنین ممکن است علائم شبیه آنفلوآنزا  از جمله تب و لرز وجود داشته باشد که برای یک روز یا بیشتر به طول می‌انجامد.

وی ادامه داد: از آنجایی که این بیماری ناشی از ویروس است، آنتی‌بیوتیک بر این نوع گاستروآنتریت (التهاب معده و روده) اثری ندارد؛ این بیماری را باید به حال خود گذاشت تا خود به خود بهبود پیدا کند.

وی با بیان اینکه درمان باید بر جایگزینی آب و املاح از دست رفته از راه اسهال متمرکز باشد تا از کم‌آبی بدن جلوگیری شود، گفت:  اگر کم‌آبی بدن شدید باشد، ممکن است  بیمارنیاز به تزریق داخل وریدی مایعات (سرم‌درمانی) و بستری‌شدن داشته باشد.

دکتر خلیفه سلطانی با اشاره به اینکه بسته به علت، علائم گاستروانتریت ویروسی می تواند ظرف یک تا سه روز بعد از آلوده شدن بروز کند و علائم خفیف تا شدیدی را به دنبال داشته باشد، ابراز کرد: علائم گاستروانتریت ویروسی معمولا یک تا دو روز به طول می انجامد اما در برخی موارد ممکن است تا ده روز نیز ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که کودک تب 38.9 درجه، بی حالی و کج خلقی، وجود ناراحتی یا درد، داشت،حتما باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کودکانی که در مراکزی مانند مهد کودک ها نگهداری می شوند و یا به مدارس ابتدایی می روند بسیار آسیب پذیر هستند؛ زیرا سیستم ایمنی آن ها هنوز بالغ نشده است، گفت: سیستم ایمنی افرادسالمند  نیز در طول زمان اثربخشی و قدرت مناسب خود را کمی از دست داده است از همین رو  افراد سالمندی که در مراکز عمومی مانند خانه سالمندان نگهداری می شوند بیشتر در خطر ابتلا به گاستروانتریت ویروسی قرار دارند؛ زیرا سیستم ایمنی آن ها ضعیف شده،  هم چنین آن ها در تماس با سایر افرادی قرار دارند که ممکن است آلودگی را انتقال دهند.

وی گفت: شستشوی مناسب دست ها در طول روز، پرهیز از مصرف  غذاهایی غیر بهداشتی، عدم استفاده از سبزیجات و میوه جاتی که ضدعفونی نشده اند و عدم مصرف اب های غیر آشامیدنی تاثیر زیادی در عدم ابتلا به این بیماری گوارشی دارد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی