608.jpg - 21.29 kBخادمان مردم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آمادگی کامل جهت خدمت‌رسانی در حوزه‌های بهداشت و  درمان برای مواجهه با حوادث احتمالی ناشی از سیلاب برخوردار هستند.

به گزارش وب دا، به دنبال بارش‌های سیل‌ آسای اواخر هفته گذشته در شهر مشهد و چند نقطه استان ستاد مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد بلافاصله تدابیر لازم در 3 حوزه بهداشت، درمان و دارو اندیشیده شد تا خدمت‌رسانی به حادثه دیدگان در این سیل به‌موقع انجام شود.

در همین راستا کلیه نیروهای شاغل در مراکز امدادی، بهداشتی، درمانی و اورژانس پیش بیمارستانی در حالت آماده‌باش هستند تا با توجه به احتمال بروز آب گرفتگی و انسداد محورهای مواصلاتی اقدامات به‌موقع را در راستای انتقال بیماران پرخطر و مادران باردار در مناطق صعب‌العبور و یا گرفتار در مسیر سیلاب به مراکز ایمن و همچنین انتقال موارد نیازمند به دریافت خدمات  درمانی به نزدیک‌ترین بیمارستان در دستور کار قرار دهند.

در راستای بررسی وضعیت آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به افراد حادثه دیده سیل این شهر و همچنین اقدامات صورت گرفته از سوی این دانشگاه در حوزه های بهداشت، درمان و دارو گفت‌وگویی را با معاونان بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت داده‌ایم که حاصل آن را در ادامه می‌خوانید؛

تأکید ویژه بر خدمت‌رسانی مؤثر و به‌موقع در حوزه درمان به حادثه‌دیدگان در سیل مشهد

دکتر محمد دهقانی‌فیروزآبادی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی این معاونت در راستای کمک به حادثه‌دیدگان در سیل مشهد، گفت: در پی بارش‌های سیل‌آسای شهر مشهد آماده‌باش تمامی بیمارستان‌‎ها و پایگاه‌های اورژانس 115 این شهر از چهارشنبه بیست‌وششم اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و تا دوشنبه سی‌ام همین ماه ادامه دارد.

وی افزود: این آماده‌باش در حوزه بیمارستانی شامل تمامی بخش‌ها به خصوص اورژانس و اتاق عمل بوده و در حوزه پیش بیمارستانی هم شامل تمامی پایگاه‌‌های اورژانس شهری و روستایی به‌خصوص مناطق در خطر سیل بوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تدابیر لازم از سوی تمامی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی در راستای جلوگیری از ورود سیلاب به این مراکز پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای جلوگیری از بروز آسیب به زیرساخت‌ها صورت پذیرفته تا که هیچگونه مشکلی در مسیر خدمت رسانی وارد نشود.

دکتر دهقانی‌فیروزآبادی با اشاره به لغو تمامی مرخصی‌های مدیران و پرسنل بهداشتی و درمانی از زمان آغاز تا پایان آماده‌باش اعلام شده، بیان کرد: در طول این مدت تمامی روسا و مدیران بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی باید در محل جغرافیایی خود حضور داشته باشند تا که بتوانند به شکلی مناسب مدیریت بحران را در زمان بارش‌های شدید باران و وقوع سیلاب‌های احتمالی داشته باشند.

وی با ذکر این نکته که پاکسازی مسیر سیلاب‌ها برای جلوگیری از آبگرفتگی باید پیش از آغاز بارندگی‌ها مورد توجه قرار بگیرد، تأکید کرد: همچنین بررسی برق اضطراری و دیزل ژنراتورها برای استفاده در زمان مورد نیاز، حضور تمامی متخصصان در روزهای آینده در تمامی بیمارستان‌های مشهد و شهرستان‌ها برای خدمت رسانی مناسب به مردم و ارتباط مستمر و مناسب با مرکز EOC از دیگر موارد مورد تأکید در آماده‌باش اعلامی بوده تا که بتوانیم در مواقع مورد نیاز بهترین نوع خدمت را به مردم ارائه نماییم.

فعالیت سامانه فرماندهی حادثه در مرکز بهداشت خراسان رضوی و تمامی شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای مدیریت سیل و امدادرسانی به‌موقع به حادثه‌دیدگان

در ادامه دکتر حمیدرضا قربان‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مدیریت بحران حوزه بهداشت این دانشگاه از زمان وقوع سیل فعال شده و در تمامی شهرستان‌های تابعه و نواحی 5 گانه شهر مشهد تیم‌های واکنش سریع، مدیریت بحران و بلایا و واحدهای فنی، بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس، آموزش بهداشت و غیره فعال شده تا در صورت نیاز خدمات‌رسانی به‌موقع را به سیل‌زدگان و گروه‌های هدف داشته باشند.

وی تأکید کرد: تمامی مرخصی‌ها از زمان وقوع سیل تا پایان بحران کنونی لغو شده و در بسیاری از حوزه‌ها به جز مراکز شبانه‌روزی فعال، شیفت‌های کاری 24 ساعته در قالب 3 شیفت 8 ساعته فعال شده است.

رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با تأکید بر اینکه تعداد 300 پزشک و 80 پرستار در تمامی شهرستان‌های تابعه مستقر هستند تا در صورت نیاز اقدام به‌موقع را داشته باشند، گفت: همچنین در هر شهرستان یک فرد دوره دیده آموزش‌های تخصصی احیاء و امداد حاضر است تا که بتواند در چنین مواقعی که با بحران سیل مواجه هستیم بهترین اقدام ممکن را صورت دهد و در مجموع 600 پزشک و 160 پرستار، 26 مربی فعال هستند.

دکتر قربان‌زاده اضافه کرد: همچنین سامانه فرماندهی حادثه در مرکز بهداشت خراسان رضوی و تمامی شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال شده تا در هر نقطه‌ای که مشکل احتمالی بود اطلاع‌رسانی سریع و در اسرع وقت صورت پذیرد و بلافاصله نیز اقدام به‌موقع در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه به تمامی فعالان در حوزه بهداشت اعلام شده تمامی امکانات و تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری‌شان جهت مقابله با هرگونه بحران احتمالی آماده باشد، خاطرنشان کرد: همچنین جلسات مسمتر کمیته بهداشت ستاد مدیریت بحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در حال برگزاری است و در هر جلسه گزارش کار اقدامات صورت گرفته ارائه می‌شود و مصوبات و تصمیم‌گیری در خصوص مقابله بحران‌های احتمالی پیش رو اتخاذ می‌گردد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین استخراج و آماده نمودن آمار جمعیتی تحت تأثیر با تأکید بر گروه‌های آسیب‌پذیر همچون سالمندان، کودکان، مادران باردار، معلولان و بیماران خاص و صعب‌العلاج را هم داشته‌ایم و در مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی نیز نیروهای پزشک، پرستار، ماما، مراقب سلامت و غیره حاضر هستند تا در صورت نیاز خدمت‌رسانی به‌موقع را داشته باشند.

دکتر قربان‌زاده تصریح کرد: پیش بینی لازم شده تا که واکسن، سرم، دارو و دیگر ملزومات موردنیاز به‌‌موقع در اختیار مراکز قرار بگیرد؛ همچنین نظارت بر سامانه آبرسانی‌ هم هست و در این خصوص تأکید ویژه شده تا در مواردی که دچار مشکل هستند در اسرع وقت رفع نقص صورت پذیرد.

وی با اشاره به اینکه اتخاذ تدابیر برای حفظ ایمنی در مراکز خدمات دهنده شده تا که این محیط‌ها گرفتار سیلاب نشوند و خللی در امر خدمت‌رسانی‌شان به‌وجود نیاید، بیان کرد: همچنین نظام مراقبت سندرومیک بیماری‌ها را نیز در شرایط اضطرار داریم و در کنار آن اطلاع‌رسانی عمومی و اعلام هشدارهای لازم با استفاده از کلیه ظرفیت‌های موجود شده است تا هرگونه خبری که در موضوع سیل بود به‌موقع و با همکاری رسانه‌ها به اطلاع مردم برسد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image