استاد گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تفاوت گلودردهای ناشی از عفونت های ویروسی و باکتریایی گفت: گلودردهایی که منشاء آن ویروسی است معمولا بین 5 تا 7 روز خود به خود بهبود می یابد و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست، اما در مورد گلودردهای ناشی از عفونت باکتریایی، مصرف آنتی بیوتیک طبق نظر پزشک می تواند انجام شود.
دکتر مهدی بخشايي، در گفت و گو با وب دا با بیان اینکه بیماری های ویروسی همچون آنفولانزا و حتی کرونا عموما در فصل سرما شايع می شود افزود: این بیماری های ویروسی اغلب باعلائم تنفسي تحتاني، درد تمام بدن، سردرد و علائم کلي که درعفونت هاي ويروسي وجود دارد، همراه میشود.
وی افزود: گلودردهاي با منشأ باکتريال، معمولا گلودردهايی شديد و همراه با تب بالاي 38.5 درجه و احساس، ضعف و بي حالي هستند. اين نوع از گلودردها با آبریزش بيني، سرفه و عطسه کمتري نسبت به عفونت هاي ويروسي همراه است اما بيمار حال عمومي خوبي ندارد. يکي ديگر از علائم گلودردهای باکتریایی، وجود لکه هاي سفيدرنگ روي لوزه ها و درد شديد در اين ناحيه است که موجب اختلال در بلع و تغذيه بيمار مي شود و با مراجعه به پزشک و تجويز آنتي بيوتيک مناسب براي مدت مشخص بیمار درمان مي شود.
دکتر بخشایی در عین حال گفت: براساس تشخيص پزشک مربوطه، گاهي نياز به انجام کشت از ناحيه حلق براي بررسي نوع باکتري وجود دارد، تا درمان مناسب هر چه زودتر آغاز شود چون عدم درمان این بیماری به خصوص در کودکان 5 تا 15 سال مي تواند، باعث عوارض ديگري مثل مشکلات قلبي يا کليوي شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: برخلاف گلودردهاي ناشي از عفونت هاي ويروسي که 5 تا 7 روز خود به خود بهبود مي يابند، برخي گلودردها ممکن است مدت زمان طولاني وسيري پيشرونده داشته باشند؛ به ويژه به صورت يک طرفه که با بروز علائمي همچون برآمدگي درناحيه گردن، تب، ضعف وبي اشتهايي، اختلال در بلع،خشونت صدا و توده در ناحيه گردن همراه است و عليرغم درمان هاي دارويي، بهبودي صورت نگرفته، لذا بایستی با مراجعه به پزشک متخصص و انجام نمونه برداري و ديگر بررسي ها، اقدامات درماني انجام شود.