45.jpg - 12.98 kBفوق تخصص ریه و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پرشکی مشهد: سیگار یکی از شایع‌ترین علل ایجاد سرطان بوده و متأسفانه سن مصرف و ابتلا هم کاهش یافته که این موضوع بسیار نگران کننده است.

دکتر مهناز مزدوریان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: سیگار یکی از شایع‌ترین علل ایجاد سرطان ریه بوده و این موضوع تنها شامل مصرف کننده نبوده و کسانی هم که خودشان مصرف کننده نیستند، اما در معرض و تماس مستقیم با دود سیگار هستند به همان نسبت در معرض خطر ابتنلا به سرطان ریه هستند.

وی با اشاره به کاهش سن مصرف سیگار در کشور، بیان کرد: سرطان ریه جزء سرطان‌های شایع در کشور بوده و با توجه به کاهش سن مصرف سیگار به ویژه در خانم‌ها و نوجوانان در آینده شاهد کاهش سن ابتلا به این نوع از سرطان خواهیم بود که بسیار نگران کننده است.

فوق تخصص ریه ادامه داد: همچنین از جمله دیگر عوارض سیگار بر ریه می‌توان به بیماری برونشیت مزمن اشاره کرد که در چنین مواقعی بیمار دچار مشکلاتی همچون سرفه خشک، خلت، خس خس سینه، تنگی نفس، آسم و غیره می‌شود و معمولاً چنین شرایطی موجب ایجاد اختلال در کارکرد افراد بیمار می‌شود، ضمن اینکه بسیاری از آنها مجبور به مصرف طولانی مدت اسپری‌های تنفسی می‌شوند.

دکتر مزدوریان با بیان اینکه سیگار مسکن و آرام بخش نیست، خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد از سیگار به عنوان یک داروی مسکن و آرام بخش جهت تسکین سردردهای خود استفاده می‌کنند، باوری که کاملاً غلط و نادرست بوده و این سخن از نظر علمی و پزشکی به هیچ عنوان مرود تأیید نیست.

وی اضافه کرد: همچنین بدتر از سیگار نخی، سیگار الکترونیک بوده و اگر عوارض آن از سیگار معمولی بیشتر نباشد، کمتر هم نیست و همین خطرات تنگی نفس، آسم، سرطان و دیگر بیماری‌های اشاره شده در آن هم وجود دارد.

دانشیار گروه داخلی دانشگاه علوم پرشکی مشهد تصریح کرد: به کسانی مصرف دخانیات دارند توصیه بر ترک این مواد مضر را داریم و به کسانی هم که ترک کردند توصیه از استفاده از مشاوره و راهنمایی روانشناس جهت عدم بازگشت به سمت مصرف دخانیات را داریم.

دکتر مزدوریان با تاکید بر اینکه عمده بیماران مراجعه کننده به بخش ریه بیمارستان امام رضا(ع) موارد حاد دچار حملات انسدادی ریه بوده است، گفت: بیشتر این افراد سیگاری هستند و سابقه مصرف انواع دخانیات از جمله قلیان را دارند و این نکته بسیار مهم قابل ذکر بوده که تنها سیگار مضر نیست و تمامی مواد دخانی از جمله قلیان مضرر هستند و معتقدیم آسیب‌های قلیان که متأسفانه به عنوان وسیله‌ای برای تفریح و تفنن استفاده می‌شود نه تنها از سیگار کمتر نیست، بلکه بیشتر هم هست.

وی افزود: در میان مراجعه کنندگان با علائم و مشکلات شدید ریوی افراد در سنین مختلف را مشاده می‌کنیم و متأسفانه باید اشاره کنیم که سن مبتلایان به بیماری‌های ریوی از 20 به 15 سال کاهش یافته و از والدین می‌خواهیم که مراقبت بیشتر و بهتری از فرزندان خود داشته باشند تا که در سنین نوجوانی و جوانی با مشکلات ریوی ناشی از مصرف انواع دخانیات به‌ویژه سیگار و قلیان مواجه نشوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image