مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به استقرار مددکاری اجتماعی در تریاژ بیمارستانهای پر تراکم این دانشگاه اظهار کرد: در شش ماه گذشته 40 هزار نفر از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های پرتراکم زیرپوشش خدمات مددکاری اجتماعی قرار گرفته اند.
دکتر رضا وثوقی مقدم درگفتگو با وب دا با بیان اینکه در گذشته مددکار بیمارستان ها در تخفیف در صورت هزینه های بیماران نیازمند و مساعدت به خلاصه و تعریف می شد خاطر نشان کرد:در سالهای اخیر تلاش شد تا با بازتعریف مددکاری تعریف جدیدی از این حرفه در مراکز درمانی داشته باشیم و با تقویت جایگاه مددکاری اجتماعی در کنار سایر حرفه ها اهمیت حضور این کارشناسان را در مراکز درمانی بهتر بشناسانیم.
وی با بیان اینکه در این راستا استقرار بیش از 20 کارشناس مددکاری اجتماعی در تریاژ بیمارستانهای پر تراکم در کنار تریاژ پرستاری در اولویت کار های مددکاری معاونت درمان قرار گرفت. تصریح کرد: در در حال حاضر تریاژ مددکاری اجتماعی در بیمارستانهای امام رضا(ع) ،ابن سینا، طالقانی و قائم(عج) در دوشیفت صبح و عصر فعال است و البته با توجه به موقعیت جغرافیایی بیمارستان هاشمی نژاد و تراکم مراجعات اورژانس در این مرکز فعالیت تریاژمددکاری بصورت 24 ساعته ارائه خدمت دارد.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: تریاژ مناسب باعث افزایش کیفیت خدمات مراقبتی بیماران، افزایش رضایتمندی، کاهش زمان انتظار و اقامت بیماران، افزایش راندمان و کارایی بخش های اورژانس به موازات کاهش هزینه های مربوطه می شود. مددکاران اجتماعی با ارزیابی شدت مشکلات روانی- اجتماعی و از بین بردن پریشانی، نقش موثری در کاهش مشکلات بیمار دارد.
دکتر وثوقی مقدم با اشاره به اینکه مددکار اجتماعی باید تریاژ بیماران در اورژانس را بلافاصله پس از تریاژ تیم پزشکی آغاز نماید.گفت: ارزیابی سریع و تریاژ بیماران بر اساس نیاز آنها به خدمات تخصصی مددکاری اجتماعی باید برای کلیه بیمارانی که وارد اورژانس می شوند انجام گیرد.
وی افزود: گزارش تریاژ مددکاری با استفاده از اطلاعات تریاژ پرستاری و مصاحبه با بیمار یا همراه بلافاصله و در سامانه سپید و فرم های الکترونیک مددکاری ثبت می شود تا مددکاران بخش ها بعداز انتقال بیمار از آن استفاده کنند.