مسوول واحد فناوري اطلاعات مجتمع آموزشي،پژوهشي و درماني امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سال گذشته بخش هاي آندوسکوپي، کولونوسکوپي وERCP بيمارستان به سامانه پکس متصل شده و به زودي با اتصال این بخش ها به سيستم HIS يک پرونده کامل الکترونيک برای بيماران تشکیل خواهد شد.
مهندس نجاران، در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه در گذشته، نتايج تصويربرداري بخش هاي آندوسکوپي، کولونوسکوپي و ERCP به صورت CD يا پرينت شده در اختيار بيماران قرار مي گرفت و این احتمال که سوابق پزشکي بیمار مخدوش یا مفقود شود وجود داشت، افزود: از سال گذشته، جهت رفاه حال بيماران و رضایت هر چه بیشتر آنان و نیز دسترسي پزشک به سوابق پزشکي آنها و سهولت در دريافت نتايج تصاويربرداري، شرکت پکس که طرف قرارداد دانشگاه علوم پزشکي مشهد میباشد، به مدت 6 ماه نرم افزاري را براي بيمارستان امام رضا(ع) طراحي کرد تا بيماران پرونده الکترونيک کاملي داشته باشند.
وي افزود: با توجه به اينکه در بين بيمارستان هاي دولتي مشهد، تنها بيمارستان امام رضا(ع) به سيستم پکس متصل است، تمام تصويربرداري هايي که در اين بيمارستان براي بيماران بستري و سرپايي انجام مي شود، بیماران با دسترسی داشتن به کدرهگيري مي توانند، وارد سامانه شده و تصاوير و گزارشات آزمايش خود را در اختيار هر پزشکي قرار دهند و فرايند ارسال لينك نتايج تصويربرداري براي بيماران در بخش هاي ذكر شده در دست اقدام است. همچنین به زودي اين روند در سيستم HIS قرار مي گيرد و بيماران يک پرونده الکترونيکي کامل خواهند داشت.
مهندس نجاران ادامه داد: در بخش هاي راديولوژي و CTعلاوه بر اتصال به سيستم پکس، لينک تصاوير و گزارشات آن، براي بيماران ارسال مي شود و نياز به مراجعه مجدد بيمار به بيمارستان براي دريافت نتايج آنها نبوده، لذا در وقت و هزينه بيماران، به ويژه بيماران شهرستاني ، صرفه جويي مي شود.
وي يادآور شد: با توجه به الکترونيکي شدن پرونده بيماران، علاوه بر صرفه جويي در وقت و هزينه آنها درکاهش حجم کار واحد مدارک پزشکي ، مصرف پرينترها وکاغذ، ميزان خطاهاي انساني نيز بسيار مؤثر است.
لازم به ذکر است؛ سيستم پکس يک سيستم يکپارچه بوده که براي بخش هاي راديولوژي، CT و MRI بيمارستان طراحي شده است و پزشکان با اتصال به اين سامانه، مي توانند عکس ها و گزارشات بيماران را مشاهده کنند.