متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد: در میان بیماران سرپایی و بستری حوزه مغزواعصاب 30 درصد آنها سابقه مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار را داشتند.
دکتر کاویان قندهاری در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: سکته مغزی دومین علت مرگ و میر و اولین علت ایجاد بیماری در بیماران مغز و اعصاب بوده و به طور متوسط از هر 10 بیمار این حوزه در 3 نفر از آنها سابقه مصرف سیگار و دخانیات وجود دارد و در کسانی که مصرف سیگار و دخانیات دارند احتمال ایجاد سکته مغزی تا 2 برابر افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: احتمال افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی در افراد مختلف بهخصوص سیگاریها متفاوت بوده و بسته به میزان مصرف دخانیات داشته و دارد و هرچه قدر که میزان مصرف بیشتر باشد به همان نسبت خطر ابتلا افزایش مییابد.
عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آسیب مصرف سیگار تنها برای مصرف کننده آن نیست، خاطرنشان کرد: در میان بیماران مختلف در حوزه مغزواعصاب و همچنین حوزه قلب و عروق افراد زیادی بودند که به واسطه ارتباط با فرد سیگاری دچار مشکل شدند، کسانی که خودشان سیگاری نبودند، اما در معرض دود سیگار قرار داشتند و این افراد هم در خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی قرار دارند و باید از محلها و فضاهایی که دود سیگار در آن وجود دارد بهدور باشند تا که دچار آسیب و سکته نشوند.
دکتر قندهاری افزود: در میان بیماران سرپایی و بستری حوزه مغزواعصاب 30 درصد آنها سابقه مصرف انواع دخانیات از جمله سیگار را داشتند و همین موضوع یکی از دلایل اصلی ایجاد بیماری در این افراد بود و برخلاف باور غلطی که در برخی افراد در خصوص سیگار به عنوان مسکن و آرام بخش وجود دارد باید بگوییم که مصرف دخانیات نه تنها تسکین دهنده و آرامش بخش نیست، بلکه مستعد کننده ایجاد بیماری هم بوده است.
وی با تأکید بر اینکه بیماران مغز و اعصاب معمولاٌ بالای 50 سال هستند، اما سنین پائینتر در میان این گروه دیده میشوند، گفت: یکی از بزرگترین دغدغههای حال حاضر کاهش سن مصرف دخانیات بوده که به همان نسبت ریسک و خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله سکته مغزی و مشکلات حوزه مغزواعصاب را افزایش میدهد و توصیه ما در این خصوص به خانوادهها این است که مانع مصرف دخاینات از سوی فرزندشان شوند، ضمن اینکه خودشان هم اقدام به مصرف مواد دخانی نکنند تا که دچار مشکل نشوند.
عضو هیأت علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: همچنین معتقدیم وقتی که بزرگترها خودشان مصرف کننده باشند، ناخواسته مشوق کوچکترها هم میشوند، اما وقتی خودشان از مصرف این مواد مصر بهدور باشند، قطعاً مشوق بسیارخوبی هم برای فرزندان خود در نه گفتن به سیگار هستند.