عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص خون و سرطان بالغين با اشاره به اینکه افزايش سن، احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را تقویت می کند افزود: مصرف غذاهاي فست فود و پرچرب و پرکالري، هوای آلوده و مصرف دخانیات از جمله عوامل دامن زننده به این موضوع است.
دکتر زهرا مذهب در گفت و گو با وبدا، ضمن برشمردن ريسک فاکتورهاي افزايش ابتلا به بيماري سرطان گفت: با افزايش سن، شانس ابتلای افراد به سرطان نيز افزايش مي يابد و دو سوم بدخيمي ها بعد از شصت و پنج سالگي شروع مي شود؛ به عبارتی از سن هفتاد سال به بعد، از هر سه مرد يک نفر و از هر چهار زن يک نفر مبتلا به بدخيمي سرطان مي شود، لذا با توجه به اينکه جامعه ايران رو به سالمندي بوده، شيوع سرطان نیز در حال افزايش است.
استاد پيشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، از ريسک فاکتورهاي ديگر ابتلا به سرطان ها به آلودگي آب و هوا اشاره کرد و افزود: سبک زندگي و رژيم غذايي هم از عوامل بسيار مهم ابتلا به سرطان محسوب مي شود و در حال حاضر مصرف غذاهاي فست فود و پرچرب و پرکالري افزايش يافته، اما مي توان به راحتي سبک زندگي را تغيير و از آسيب هاي بعدي پيشگيري کرد.
وی همچنین گفت: عفونت هاي ويروسي که در کشورهاي آسيايي بيشتر است، بي تحرکي، افزايش وزن و افزايش استفاده از الکل و دخانيات که در جوان ها شيوع يافته و حتي قليان و تنباکو که هر يک بار دود کردن آن معادل شصت نخ سيگارمحسوب میشود، از عوامل ابتلا به سرطان هستند. همچنین آلودگي هاي موجود در ميوه و سبزيجات و هر آنچه که باعث رشد سريع و بزرگتر شدن ميوه و محصول دهي بيشتر شود، ريسک ابتلا به بيماري سرطان را افزايش داده و اثرات محافظتي براي بدن ندارند، لذا مصرف ميوه و سبزيجات تازه و سالم، اثرات محافظتي در پيشگيري از ابتلا به سرطان دارند.
دکتر مذهب یادآور شد: دومين علت مرگ و مير در جهان، بعد از حوادث قلبي عروقي بدخيمي سرطان است و خوشبختانه طبق آمارهاي سال 1990 تا 2010 مرگ و مير ناشی از این امر به ميزان زيادي کاهش يافته که احتمالا نتيجه آگاهي بيشتر مردم، انجام غربال گري ها در مراحل اوليه بيماري ، تشخيص و نيز درمان هاي نوين است.