مراسم راه اندازی بخش آنژيوگرافي قلبي بيمارستان شهيد هاشمي نژاد مشهد،با انجام نخستين عمل آنژيوگرافي قلبي در اين مرکز درماني برگزارشد.
دکتر سيد محمد موسوي، رئيس بيمارستان شهيد هاشمي نژاد مشهد در حاشيه اين مراسم در گفتگو با وبدا، ضرورت راه اندازي بخش آنژيو گرافي قلبي در اين مرکز درماني را چند وجهي و داراي اهميت بالايي دانست و گفت: بيماراني که دچار سکته قلبي مي شوند، عموماً زمان محدودي را براي آغاز درمان که همان مداخلهي آنژيوگرافي است، دارند و از طرفي براي انتقال بيمار به مراکز درماني هسته مرکزي شهر؛ با توجه به وضعيت ترافيکي ممکن است زمان طلايي درمان از دست برود و از اين رو افتتاح يک مرکز آنژيوگرافي در محدوده پرجمعيتي از شرق مشهد مي تواند در اين خصوص بسيار مهم و کمک کننده باشد.
وي، بحث هزينه هاي پايين درمان بيماران قلبي؛ و از جمله آنژيوگرافي در مراکز زير پوشش دانشگاه را مزيت ديگر راه اندازي بخش هاي فوق در مراکز دولتي برشمرد و افزود: در حال حاضر هزينه هاي درمان در بخش دولتي براي بيماران قلبي، حدود 10 درصد خدمات درماني بخش خصوصي است که با توجه به جمعيت قابل توجه محدوده اي که بيمارستان دولتي شهيد هاشمي نژاد در آن واقع شده، مي تواند خدمت درماني بسيار خوبي براي بيماران اين منطقه باشد.
دکتر موسوي در خصوص نحوه تامين هزينه هاي زيرساختي و تجهيزاتي بخش آنژيو گرافي بيمارستان شهيد هاشمي نژاد نيز گفت: دستگاه آنژيو توسط هيات امناي دانشگاه تهيه و تجهيزات مرتبط با آن با توجه به هزينه بر بودن، از سوي مسوولان در دانشگاه تهيه و به بهره برداري رسيد. لازم به ذکر است که هزينه تجهيزات اين بخش با تعرفه دولتي و هيات امنايي رقمي بالغ بر 50ميليارد تومان بوده که جدا از بحث ساختمان و فضاي فيزيکي بخش مي باشد.
وي خاطرنشان کرد: آماده سازي فضا و نصب دستگاه و تجهيزات مرتبط با آن و حتي بحث ساختماني آن بصورت برنامه ريزي شده و استاندارد انجام و بر همين اساس يک پروسه زماني شش ماهه امورات ساختمان و حدود سه ماه زمان صرف نصب دستگاه و تجهيزات مرتبط شده است؛ ضمن اينکه همزمان ما بايد واحد عمل جراحي قلب باز را فعال مي کرديم تا چنانچه بيمار نيازمند عمل جراحي قلب باز شد، همکاران ما در اتاق مقابل بخش آنژيو کار عمل را انجام دهند.
دکتر موسوي در خصوص تامين نيروي انساني بخش آنژيوگرافي قلبي اين مرکز هم گفت: علاوه بر نيروهاي کادر پرستاري و راديولوژي که در اين ارتباط آموزش هاي لازم را ديده اند، همکاران متخصص و اعضاي هيات علمي و گروه جراحي قلب دانشگاه به راه اندازي و مديريت اين بخش کمک خواهند کرد.
اقدامات تشخيصي و درماني همزمان از طريق آنژيوگرافي
مدير گروه قلب و عروق بيمارستان شهيد هاشمي نژاد نيز در اين مراسم، از اهميت بکارگيري قابليت اعمال جراحي کم تهاجمي؛ و از جمله آنژيوگرافي در تشخيص و درمان آسيب هاي قلبي ياد کرد و گفت: با استفاده از دستگاه هاي آنژيوگرافي که هم تصويربرداري عروق قلب و هم عروق محيطي را انجام مي دهد مي توان همزمان با تعيين دقيق محل ضايعه، اقدامات درماني مختلف را آغاز کرد.
دکتر شهامي با بيان اينکه بالاترين آمار بيماران قلبي اورژانسي، در محدوده بيمارستان هاشمي نژاد قرار دارند افزود: تا پيش از راه اندازي بخش آنژيوگرافي قلبي در بيمارستان شهيد هاشمي نژاد ما ناگزير به اعزام بيماران اين منطقه ( که عمدتا قشر کمتر برخوردار شهرهستند)، به ساير مراکز درماني شهر مشهد بوديم که خوشبختانه با مساعدت رئیس دانشگاه و مسوولان مربوطه اين ظرفيت مهم در بيمارستان هاشمي نژاد نيز راه اندازي شد و قطعا کمک موثري در تسهيل درمان بيماران و کمک مالي بسيار مهمي به اين مرکز درماني خواهد بود.
وي با اشاره به انجام عمل آنژيوپلاستي به عنوان روند تکميل کننده آنژيوگرافي در اين مرکز درماني نيز گفت: آنژيوپلاستي اقدامي است که پس از آنژيو گرافي انجام مي شود و در واقع براي بيماراني که ما قصد داريم اقدام درماني براي ايشان انجام دهيم، ابتدا وضعيت عروق را از طريق آنژيوگرافي بررسي و مشخص مي کنيم و سپس هر اقدامي که بر روي عروق انجام شود، پلاستي ناميده شده و در زمره عمل آنژيوپلاستي قرار مي گيرد.