سمینار جنبههای اخلاقی و قانونی حمایت از کودکان با حضور اساتید و متخصصین برجسته کشوری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش وب دا، این سمینار طی روزهای 23 و 24 خردادماه در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در موضوعاتی همچون رعایت اخلاق، منشور حقوق کودک، ملاحظات کودکان در زمان بستری، کودک بدحال، فرزندخواندگی، کنترل درد در کودکان، نحوه برخورد با بیماران بدحال، اختلالات روانپزشکی در کودکان، مشکلات اوتیسم در گروه سنی اطفال، خودکشی، صدمه به خود، حمایتهای بیمهای در کودکان، نقش مددکاران اجتماعی، مشکلات کودکان کار، کودک آزاری، کنترل درد و مسمومیتهای کودکان برگزار شد.
کادر بهداشت و درمان از کودکان مانند امانت مراقبت کنند
متخصص بیماریهای کودکان در این سمینار اظهار کرد: علاوه بر تعالیم دین مبین اسلام در خصوص نحوه برخورد با کرامت با کودک، توسعه پایدار یک کشور نیز در سایه سلامت جسمی ، روانی ، اجتماعی و فرهنگی کودکان محقق می شود.
دکتر خلیل فریور با بیان اینکه محبت کردن به کودک، حفظ آرامش او و سلامت تغذیه این موجود کوچک زمینه ساز سعادت و شقاوت فرد در آینده است اظهار کرد: از زمان شروع بارداری تا سالهای اولیه کودکی، نوع رفتار و برخورد با نیازهای کودک از اهمیت بالایی در عدم ترومای روانی و جسمی به کودک نقش اساسی دارد، بهترین نوع تغذیه برای کودک شیر مادر و در نبود مادر استفاده از شیر دایه است که این موضوعات در عین سادگی تأثیر زیادی در ابتلا و یا عدم ابتلا به بیماریهای مختلف در سنین مختلف دارد.
دکتر فریور با بیان اینکه حتی پزشک و کادر بهداشت و درمان نیز باید مراقب باشند که در حین درمان، علاوه بر جلوگیری از ترومای فیزیکی ، هیچ ترومایی به احساس کودک وارد نشود، تصریح کرد: در هنگام بستری و انجام خدمات درمانی باید براساس فرمایشات اسلام توجه زیادی به کودکان یتیم و دختران شود .
دکتر فریور با اشاره به اینکه هنگام مراقبت های بیمارستانی کودکان مستعد انواع تروماهای روانی هستند بنابراین کادر درمان در مواجهه با کودکان بیمار باید نکات زیادی را رعایت کنند، اظهار کرد: هر تروما به هیپوتالاموس و هوش و ارتباطات اجتماعی کودک ضربه وارد می کند، بنابراین باید پزشک و کادر درمان مانند یک امانت گران بها از کودکان مردم مراقبت کنند.
متخصص بیماریهای کودکان با اشاره به اینکه بوسیدن کودکان موجب عنایات الهی می شود بنابراین باید ضمن رعایت احترام کودک ، از تنبیه به هر شکل که آسیبی به کودک وارد شود جلوگیری کرد، اظهار کرد: پزشکان باید همیشه این امر را فراموش نکنند که هنگام ورود به بخش اطفال ضمن رعایت احترام به اطفال بیمار به آنها سلام کنند و آنها را مورد لطف و عنایت خود قرار دهند.