23.jpg - 19.15 kBمدیر کل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعاملات و همکاری های بین الملل در حوزه های آموزش، درمان و بهداشت که در سال‌های پیش از آن متوقف شده بود، در دولت سیزدهم احیا و از رکود خارج شد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد حسین نیکنام در حاشیه اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وبدا، پیرامون فعالیت‌های دولت سیزدهم در حوزه همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت گفت: عموماً یک سری فعالیت‌های جاری در وزارتخانه در حوزه بین الملل وجود دارد که شامل اجلاس‌های سالانه و ارتباطاتی است که با سایر کشورها داریم و همچنین ارتباطاتی که با سازمان‌های بین المللی برقرار می‌شود. اما یکی از اقدامات شاخصی که در دولت سیزدهم انجام شد و مورد تأکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور شهید بود، بحث همکاری‌های ایران با کشورهای همسایه در حوزه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که پیش از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، چند سالی در حالت رکود قرار گرفته بود.

وی افزود: در سال ۲۰۰۵ میلادی تفاهم‌نامه‌ای بین ایران، افغانستان، پاکستان و عراق و سازمان جهانی بهداشت امضا شد که تحت عنوان گروه ۵ نام گرفت و طی آن همکاری‌هایی در چند سال بین این کشورها انجام شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم مجدداً این تعاملات قوت گرفت و در زمانی که بنده مسئولیت مرتبط را در وزارتخانه بر عهده گرفتم، خدمت مقام عالی وزارت اعلام کردیم که یکی از مهم‌ترین کارهای زمین مانده در طی دولت قبل،  رکود فعالیت‌ها و تعاملات با همسایگان است و با تأکید وزیر بهداشت قرار شد که مجدداً فعالیت‌ها از سر گرفته شود و در همین راستا ما موفق شدیم که در دوره سیزدهم، ۸ جلسه ی گروه ۵ را در جمهوری اسلامی ایران میزبان باشیم و در دو جلسه اخیر این نشست‌ها، کشور تاجیکستان هم اظهار تمایل کرد برای پیوستن به این جمع و لذا این گروه اکنون ۶ عضو دارد و تحت عنوان گروه فایو پلاس یا به اضافه ۵ فعالیت می‌کند. همچنین کشور ازبکستان در این خصوص اظهار علاقه نمودو احتمالاً در ادامه، کشورهای دیگری نیز به این جمع اضافه شوند.

مدیر کل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت همچنین گفت: در حال حاضر همکاریهای مختلفی را در گروه ۵ در حوزه سلامت داریم و با توجه به اینکه کشور ایران با کشورهای مذکور مرزهای طولانی داشته و دانشجویانی از این کشورها در دانشگاه‌های ما تحصیل می‌کنند و همچنین دانشگاه‌هایی مثل علوم پزشکی تهران در کربلا و سایر کشور‌ها شعبه دارند و یا مقرر است که شعبه داشته باشند، ضروریست که این تعاملات و همکاری‌ها تقویت شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون نشست‌های مسئولان دارویی این چند کشور را نیز در ایران داریم و تلاش می‌کنیم که پذیرش بیمار و پذیرش دانشجو و همکاری مسئولان بهداشت و درمان این کشورها بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

دکتر نیکنام در پاسخ به این پرسش که تعاملات حوزه بهداشت و درمان چگونه می‌تواند همکاری‌های کشورها را در سایر حوزه‌ها تقویت کند افزود: بدون شک یکی از ویژگی‌های حوزه سلامت آن است که حتی اگر از نظر سیاسی هم بین ملل مشکلی وجود داشته باشد، سلامت سیاست نمی‌شناسد و سلامت مردم به هر نحوی باید تأمین و ارتقا یابد،اما از زاویه همسایگی چنانچه بخواهیم این موضوع را بنگریم، هماهنگی، همراهی و ارتباط با همسایگان یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است چون شما نمی‌توانید بدون توجه به همسایگان خود در یک محدوده زندگی کنید و طبیعی است که وضعیت آنها بر شرایط شما اثر دارد و متقابلاً شرایط شما نیز بر آنها تأثیراتی خواهد داشت.

ضمن اینکه ما مرزهای طولانی و ترددهای زیادی با این کشورها داریم و بسیاری از بیماری‌هایی که در کشور پدید می‌آید، می‌توانند متأثر از بیماری‌هایی باشد که در منطقه وجود دارد، همچنان که در حال حاضر درصد بالایی از بیماری مالاریا در کشور ما وارداتی است و در مورد بیماری‌های وبا و سل نیز، همینگونه است.

دکتر نیکنام اضافه کرد: در حوزه ریشه کنی فلج اطفال حدود ۲۸ سال است که کشور ما تلاش های خوبی را در این زمینه داشته، اما به دلیل وجود این بیماری در کشورهای همسایه همچنان کشور ما در معرض خطر بیماری فلج اطفال است وحفظ و تقویت ارتباطات ما با کشورهای اطراف سبب می‌شود که بهتر بتوانیم این بیماری‌ها را در کشور خودمان کنترل کنیم.

وی تصریح کرد: این موضوع دقیقاً مثل مسئله امنیت است که ما نمی‌توانیم صرفاً مرزها را نقطه شروع کارمان بدانیم و نیاز است که فراتر از مرزها حرکت کنیم تا بتوانیم حاشیه امن را ایجاد کنیم و اهمیت این موضوع در حوزه سلامت نیز به خوبی احساس شده و نیازمند توجه است.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image