همایش ایمنی غذایی با حضور جمعی از تولید کنندگان صنایع غذایی،اساتید و دانشجویان و کارشناسان در دانشکده پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این همایش ضمن تقدیر از فعالان برگزاری همایش امنیت غذایی و با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی مقوله های تخصصی تغذیه در سطح جامعه اظهار کرد: جایگاه علوم تغذیه در سلامت مردم بسیار حائز اهمیت است و بطور معمول درصد زیادی از متخصصین در مواجهه با بیماران و مردم در حیطه های تغذیه توصیه هایی برای کسب نتایج بهتر درمانی به بیماران دارند.
دکتر فاطمه محرری، سبک غذایی سالم و حرکت در مسیر بهره مندی از الگو های غذایی سالم و استفاده زیاد از فست فودها و غذاهای آماده را بعنوان ریسک فاکتورهای ابتلا به برخی بیماریهای غیر واگیر برشمرد و خاطر نشان کرد: قطعا برگزاری همایش ها و سمینارهای علمی و ارائه راهبردهای سلامت غذایی در سطح جامعه، مردم را آگاه تر و با استمرار این آگاهی بخشی ها سبک غذایی سالمتر در سطح جامعه نهادینه و ترویج خواهد شد.
دکتر میترا رضایی مدیر گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب که روزانه افراد زیادی در سطح جامعه بر اثر مصرف غذاهای ناسالم بیمار می شوند گفت: ۲۰۰ نوع بیماری با مصرف مواد غذایی ناسالم ارتباط دارد و در این میان کودکان در معرض خطر بیشتری هستند.
وی، با بیان اینکه سازمانها و نهادهای کشور همچون جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، غذا و دارو و استاندارد و سایر ارگانهای مرتبط نقش تاثیر گذاری در هدایت موادغذایی از مزرعه به سفره های مردم دارند، تصریح کرد: وظایف ما در دانشگاه تربیت دانشجویانی است، که بصورت کاربردی در عرصه های غذایی ورود کنند و برای سلامت مردم با مشارکت همه بخش های توسعه تلاش کنند لذا ارتباط بین صنعت و دانشگاه می تواند بخش عظیمی از دغدغه های غذایی در سطح جامعه را کاهش دهد و ما را به رسالت های امنیت غذایی برساند.
فر آورده های لبنی صنعتی دارای نظارت مطلوب و عدم آلودگی است
عضو هیات علمی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همایش امنیت غذایی بر استفاده مطلوب همه مردم از فر آورده های لبنی صنعتی تاکید و اظهار کرد: در مطالعه ای که برای لبنیات سنتی و صنعتی در طی دو سال مداوم در سطح دانشگاه انجام گردیده است، فر آورده های لبنی صنعتی به فراخور زمان، دارای آلودگی صفر درصد هستند.
دکتر محمد هاشمی با بیان این مطلب که این همایش ها و سمینارها به انتقال صحیح زمینه های علمی تغذیه به کارشناسان و متخصصان کمک می کند خاطر نشان کرد:پزشکان مهمترین مرجع مورد اعتماد مردم برای توصیه های غذایی هستند بنابر این لازم است تا با برگزاری سمینارهای علمی آخرین دستاوردهای علمی تغذیه را بروز رسانی و برای کارشناسان و متخصصین و عالان این عرصه به اشتراک بگذاریم.
برگزاری پنل پرسش و پاسخ با محورهای چالش های صنعت غذا
دکتر اسما افشاری عضو هیات علمی علوم تغذیه در حاشیه برگزاری پرسش و پاسخ با محورهای چالش های صنعت غذا گفت:کیفیت برتر رب های صنعتی به دلیل استفاده از تجهیزات و فرآیندهای پیشرفته تر در تولید آنها، استفاده از حرارت های پایین تر و کیفیت مواد اولیه بهتر بوده که باعث می شود نه تنها سلامت این محصولات در سطح قابل قبول باشد بلکه که رنگ رب های صنعتی دارای پایداری بیشتری در برابر عوامل خارجی مانند نور، حرارت و رطوبت باشند.
همچنین در خصوص کیفیت و سلامت لبنیات سنتی نتایج بررسی ها آزمون های انجام شده نشان از کیفیت بهداشتی نامناسب می داد و تاکید بیشتر به مصرف محصولات لبنی تولید شده در صنایع و نیز لبنیات سنتی تولید شده در کارگاه های تحت نظارت سازمان غذا و دارو شد.
در این پنل تخصصی، به برخی شایعات و سوالات مطرح شده در خصوص مقایسه محصولات سنتی و صنعتی پاسخ داده شد.