نخستین روش درمانی کم تهاجمي آرتروز زانو به روش GAE در اتاق عمل راديولوژي اينترونشن بيمارستان امام رضا(ع) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با موفقيت انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص راديولوژي و فوق تخصص راديولوژي اينترونشن در گفتگو با وب دا با بیان این مقدمه که نزدیک به ۳۷ درصد افراد ۶۰ سال و بالاتر دردهای مزمن ناشی از آرتروز(استئوآرتریت)زانو را تجربه می کنند اظهار کرد: پس از شکست درمان های حمایتی (دارویی،فیزیوتراپی،تزریق داخل مفصل) اغلب بیماران برای رهایی از درد و بازیابی عملکرد زانو نیاز به تعویض کامل مفصل زانو و آرتروپلاستی دارند و به علت بار اقتصادی بالا و ماهیت تهاجمی جراحی تعویض مفصل زانو این بیماران به دنبال درمان جایگزین برای جراحی هستند. همچنین بسیاری از این بیماران علاوه بر آرتروز شدید زانو، یک بیماری دیگر(مثلا چاقی شدید) هم دارند که مانع از امکان جراحی برای آنها می شود. لذا در این نوع بیماران بهره گیری از روش درمانی GAE یکی از بهترین شیوه های درمانی است.
دکتر جواد محمدی در معرفي این روش نوين و کم تهاجمي خاطر نشان کرد: روشGeniculate artery embolization (اینترونشن آنژیوآمبولیزاسیون ) که در ابتدا، به منظور درمان همارتروز زانو به کار رفته و اخیرا برای درمان آرتروز زانو علامت دار پذیرفته شده به طور اختصاصی و انتخابی شاخه های شریانی زانویی مسئول محل درد زانو را امبولیزه و مسدود می کند، لذا نئوواسکولاریتی که مسئول کاتابولیک و التهاب محل درد زانو می باشد نیز محدود می شود.
وی تصریح کرد: مطالعاتی که دانشمندان در دهه ی گذشته در دنیا انجام داده اند نشان داده که GAE منجر به کاهش درد، بهبود عملکرد زانو و بهبود کیفیت زندگی بیماران می شود و همچنین این مزیت را دارد که چون روش درمانی کم تهاجمی است انجام آن بدون درد، بدون بیهوشی و طی مدت زمان حدود یک ساعت عمل آن انجام شود، لذا برای بیمارانی که مایل به جراحی نیستند و یا امکان جراحی زانو را ندارند درمان مؤثری است و بیمار در روز بعد از این عمل محدودیتی جهت راه رفتن و فعالیت ندارد.
دکتر محمدي فلوشيپ اينترونشنال رادیولوژی ضمن قدردانی از استاد مسعود پزشکی راد، تیم تخصصی دستیاران رادیولوژی، پرستاران و پرتوکاران افزود: روش درماني GAE براي نخستین بار بر روي خانمي هشتاد ساله در بخش اینترونشن رادیولوژی بيمارستان امام رضا(ع) با موفقیت انجام پذیرفت.