فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم و عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماریهای قلبی و سرطانهای ریه و پروستات را در صدر فهرست بزرگترین تهدیدها برای سلامت مردان اعلام کرد و گفت: مسائل شایع مربوط به سلامت مردان ، با عوارض و تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی مردان همراه است.
دکتر محمدعلی یعقوبی در گفتوگو با وب دا، اظهار کرد: مردان در سراسر جهان امید به زندگی کمتری نسبت به زنان دارند و صرف نظر از علت مرگ (بیماریهای واگیر، غیرواگیر و جراحات) میزان مرگ و میر مردان بیشتر از زنان است.
وی با بیان اینکه علت اصلی مرگ و میر مردان در کشورهای توسعه یافته بیماریهای غیرواگیر بوده و در کشورهای در حال توسعه هم بیماریهای واگیر است، خاطرنشان کرد: براساس بررسی منطقه اروپایی سازمان بهداشت جهانی در مورد عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، میزان بقای ضعیفتر مردان منعکس کننده چندین عامل است که از جمله آنها میتوان به قرار گرفتن بیشتر در معرض خطرات فیزیکی و شیمیایی شغلی، رفتارهای مرتبط با هنجارهای مردانه، ریسک پذیری و ماجراجویی اشاره کرد.
فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم ادامه داد: این واقعیت که مردان در هنگام بیماری به پزشک مراجعه نمیکنند اثبات شده و زمانی هم که مراجعه به پزشک دارند کمتر احتمال دارد که علائم بیماری و یا بیماری بهوجود آمده را گزارش دهند.
دکتر یعقوبی با اشاره به اینکه هفته سلامت مردان بدین منظور در نظر گرفته شده تا به همه پسران و مردان این امکان داده شود که به اطلاعات، خدمات و درمان موردنیاز برای زندگی سالمتر، طولانیتر و رضایتبخشتر دسترسی داشته باشند، بیان کرد: بیماریهای قلبی و سرطانهای ریه و پروستات در صدر فهرست بزرگترین تهدیدها برای سلامت مردان قرار دارند و پس از آن صدمات، تصادفات، بیماری ریوی، سمته مغزی، دیابت و افسردگی را به عنوان سایر موارد داریم.
وی تصریح کرد: مسائل شایع مربوط به مردان مانند اختلال نعوظ، کمبود هورمونهای جنسی و سرطان پروستات و بیضه، با عوارض قابل توجه و تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی مردان همراه است و مهمتر از آن نیز اختلال نعوظ بوده که با عوامل خطر قلبی و عروقی مرتبط است.
عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: در اکثر افراد مسن سطح هورمونهای جنسی قابل قبول است، اما با این حال با افزایش سن و پدیده پیری به مرور زمان از میزان هورمونهای جنسی کاسته میشود که خود میتواند مشکلاتی مثل اختلالات جنسی، ناباروری، افزایش چربی بدن و غیره را ایجاد نماید و در چنین مواقعی توصیه میشود که فقط در صورت داشتن علائم یا نشانهها میزان هورمون جنسی (تستوسترون) آزمایش شود.
دکتر یعقوبی اضافه کرد: انتخاب سبک زنگی سالم مانند خوردن یک رژیم غذایی سالم با نمرکز با غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل، انتخاب منابع پروتئین بدون چربی مانند ماهی و لبنیات کم چرب و محدود کردن گوشتهای فرآوری شده و همچنین چربی اشباع شده در گوشت و محصولات لبنی پرچرب مانند پنیر و کره، انتخاب مقادیر متوسط چربیهای غیراشباع که در ماهی، آجیل و برخی از روغنهای گیاهی یافت میشوند بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: به آقایان توصیه میکنیم که اندازه سهم غذایی خودشان را هوشمندانه انتخاب کنند، حتی در زمانی که در حال خوردن غذای سالم هستند و در این مواقع هم به میزان کالری اضافه میشود.
فوق تخصص اندوکرینولوژی با ذکر این نکته که باید در خانه اندازه سهم غذای خود را کاهش داده و در رستورانها هم نصف وعده غذایی را مصرف نماییم و مابقی آن را به خانه ببریم، تأکید کرد: همچنین باید نوشیدنیهای شیرین را با آب یا نوشیدنیهای دیگر بدون شکر جایگزین نماییم.
دکتر یعقوبی افزود: تحرک روزانه میتواند کمک کننده باشد، برای اکثر بزرگسالان سالم، فعالیت هوازی متوسط مانند پیادهروی سریع حداقل به مدت 150 دقیقه در هفته یا فعالیت هوازی شدید مانند دویدن، حداقل به مدت 75 دقیقه در هفته توصیه میشود.
وی با تأکید بر اینکه اگر میخواهید وزن کم کنید باید تناسب اندام داشته باشید، گفت: ممکن است نیاز به ورزش بیشتری داشته باشید و در اینجا کاهش وزن و کاهش چاقی شکمی میتواند بسیار مفید باشد.