دانشیار بيماري هاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تشنج يک بيماري جسمي و قابل کنترل از طریق دارودرماني است که با تحريک زياد سلول هاي مغزي، فرد را دچار علائم متفاوتي می کند.
دکتر فريبرز رضايي طلب، در گفتگو با وبدا، از بیماری تشنج یا صرع به عنوان يک بيماري شايع در حوزه علوم اعصاب یاد و اظهار کرد: معمولا يک تا 2 درصد افراد جامعه مبتلا به بيماري صرع هستند و چنانچه تحت مراقبت های دارویی قرا بگیرند بخوبی کنترل میشوند.
دانشيار گروه داخلي اعصاب دانشگاه علوم پزشکي مشهد، علل شايع بيماري صرع را تصادفات، ضربه هاي سر و موضوع ژنتيک، عنوان کرد و افزود: مشکلات حين و قبل از زايمان و ديگر مشکلاتي که موجب آسيب به مغز مي شود، نیز می تواند عامل این بیماری تلقی شود. همچنین گاهي اوقات تشنج به دلايل کاهش قند خون، سديم و استفاده از برخي داروها مثل ترامادول رخ مي دهد.
وی در عین حال تاکید کرد: 70 درصد بيماران مبتلا، با دارو تشنج آنها قابل کنترل بوده، اما 30 درصد ديگر عليرغم مصرف چندين دارو با دوز مناسب، باز هم دچار حملات تشنج مي شوند که در اين موارد با انجام نوار مغز 24 ساعته براي تشخيص کانون تشنج زا در کنار MRIو عمل جراحي مي توان برخي از اين افراد را درمان کرد.
دکتر رضایی طلب اضافه کرد: تا کنون 26 بيمارصرع مقاوم به دارو روند تشخيصي شان در بيمارستان امام رضا(ع) انجام شده و نتايج عمل ها طبق استاندارهاي بين المللي مورد قبول بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بيماري تشنج يک بيماري جسمي مثل ديگر بيمار ي هاي جسماني است که با مراجعه به متخصصين مغز و اعصاب و تجويز و مصرف داروهاي مربوطه قابل کنترل است.
لازم به ذکر است: جراحي بيماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان، از سال 1400 در دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام مي شود.