خادمان حوزه سلامت با حضور بههنگام در مناطق زلزله زده کاشمر و خلیلآباد خدمات رسانی لازم را به زلزلهزدگان این شهرستانها ارائه کردند.
پس از وقوع زلزله 5 ریشتری کاشمر که خلیلآباد را هم لرزاند بلافاصله خادمان مردم در حوزه سلامت در مناطق زلزله زده این 2 شهرستان حاضر شدند و خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز آنان را به سرعت ارائه کردند.
در این زلزله به 141 مصدوم امدادرسانی شد که این افراد به بیمارستانهای حضرت ابوالفضل(ع) و شهید مدرس کاشمر و خاتم الانبیا خلیلآباد منتقل شدند.
خوشبختانه حال عمومی مصدومان خوب است و بسیاری از آنها از بیمارستان مرخص شدهاند.
انتقال 141 مصدوم زلزله شهرستانهای کاشمر و خلیلآباد به بیمارستان
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در زمین لرزه روز گذشته کاشمر تعداد 133 مصدوم انتقالی به بیمارستانهای حضرت ابوالفضل(ع) و شهید مدرس این شهرستان منتقل شدند که 20 نفر از آنها به علت شدت جراحات وارده بستری شدند که از این تعداد 4 نفر از آنها در بخش آی سی یو بستری هستند و تحت مراقبت ویژه قرار دارند و 93 نفر مابقی هم تحت درمان سرپایی قرار گرفتند و پس از انجام اقدامات موردنیاز از بیمارستان ترخیص شدند؛ همچنین در این زمین لرزه 4 نفر در بخش مراقبت ویژه و مابقی درمان سرپایی بودند و 4 نفر از هموطنان عزیزمان جان خود را دست دادند.
وی تصریح کرد: این زلزله که در خلیلآباد هم احساس شده بوده مشکلاتی برای ساکنان این شهرستان ایجاد کرده بود که با حضور نیروهای اورژانس 115 به 8 مصدوم گرفتار در آوار امدادرسانی شد که از این تعداد 7 نفر از آنها به بیمارستان خاتم الانبیا خلیلآباد منتقل شدند و یک نفر دیگر هم که به دلیل شدت جراحات وارده نیازمند مراقبت ویژهتر بود به بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) کاشمر منتقل شد.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در زمین لرزه شهرستانهای کاشمر و خلیلآباد در مجموع 141 مصدوم امدادرسانی شد، خاطرنشان کرد: تمامی این افراد در بیمارستانهای حضرت ابوالفضل(ع) و شهید مدرس کاشمر و خاتم الانبیا خلیلآباد تحت درمان قرار گرفتند و این مراکز درمانی بهخوبی پاسخگوی این بیماران بودند و نیازی به انتقال بیمار به مشهد نبود.
دکتر یزدانی گفت: برای تقویت خدمات درمانی به زلزلهزدگان کاشمر و خلیلآباد اعزام کادر درمان را از دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، نیشابور، گناباد و تربت حیدریه به همراه 4 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 8 دستگاه آمبولانس و یک خودروی فرماندهی عملیات اورژانس 115 داشتیم.
وی افزود: تمامی پایگاههای اورژانس 115 و بیمارستانهای شهرستانهای کاشمر و خلیلآباد به همراه حوزه پاسخگویی اورژانس ۱۱۵، اتاق EOC و مرکزMCMC دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا اطلاع ثانوی در حالت آمادهباش کامل هستند تا در صورت نیاز خدمات رسانی بهموقع را داشته باشند.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در این مأموریت مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و فوریتهای پزشکی و رئیس کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی حاضر هستند و تا زمان رسیدن به وضعیت پایدار در مناطق زلزله زده کاشمر و خلیلآباد حاضر خواهند بود.
خدمترسانی به 120 زلزله زده کاشمر در ساعات اولیه حادثه
در ادامه دکتر محمدجواد یزدانی، سرپرست دانشکده علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان شهرستان کاشمر از امداد رسانی به 120 مصدوم حادثه زلزله 5 ریشتری کاشمر خبر داد و گفت: در ساعت 13:24 روز سهشنبه 29 خرداد بلافاصله در میدان خدمترسانی حضور یافته و تیمهای مدیریت بحران نیز بلافاصله فراخوان شدند.
وی افزود: در دقایق اولیه با توجه به وسعت حادثه تیمهای بحران بیمارستان بلافاصله فراخوان شدند و پرستاران و نیروهای پشتیبانی در کمترین زمان در بیمارستان حاضر و به بهترین شکل ممکن خدمات موردنیاز را به مصدومان این زلزله ارائه کردند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کاشمر با اشاره به خدمات صادقانه کارکنان حوزه درمان، بیان کرد: در دقایق اولیه حادثه با توجه به شدت زیاد زلزله متخصصان و پزشکان عمومی و پرستاران و نیروهای پشتیبانی در بیمارستانهای شهید مدرس و حضرت ابوالفضل(ع) حاضر شدند.
دکتر یزدانی اضافه کرد: متخصصان طب اورژانس، اطفال، ارتوپدی، بیهوشی، قلب، جراحی عمومی و جراح مغز و اعصاب و رادیولوژی در اوررژانس حاضر شده و به بیماران و مصدومان خدمت رسانی کردند.
وی خاطرنشان کرد: در لحظات اولیه حادثه شاهد حضور داوطلبانه پرستاران، نیروهای رادیولوژی، اتاق عمل، آزمایشگاه و نیروهای پشتیبانی در بیمارستان و خدمت رسانی به مصدومان بودیم که جا دارد از این عزیزان تقدیر و تشکر نمایم.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی کاشمر ضمن قدردانی از زحمات نیروهای پرتلاش اورژانس 115 این شهرستان و منطقه ترشیز، تصریح کرد: تمام ناوگان آمبولانس های منطقه ترشیز در کاشمر حاضر شدند و امداد رسانی را به بهترین نحو به مصدومان ارائه کردند.
دکتر یزدانی افزود: با هماهنگیهای مدیریت حوادث دانشگاه با توجه و احتمال پس لرزه ها و تعداد زیاد مصدومین احتمالی چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس از شهرستانهای مشهد، نیشابور، تربت حیدریه و گناباد به شهرستان کاشمر منتقل شدند تا در خدمت رسانی به مصدومین خللی وارد نشود.
وی با تأکید در مجموع 120 مصدوم به بیمارستانهای کاشمر منتقل شدند که از این تعداد 85 بیمار به بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) و 35 مصدوم دیگر نیز به بیمارستان شهید مدرس منتقل شدند، گفت: در حال حاضر 11 بیمار در بیمارستانهای این شهرستان بستری هستند و مابقی پس از انجام اقدامات درمانی موردنیاز ترخیص شدند؛ همچنین جا دارد که در راستای تأمین امنیت و نظم بیمارستانها از نیروهای گردان امام حسین(ع)، بسیج، حفاظت فیزیکی بیمارستانها و نیروی انتظامی تقدیر و تشکر نموده و با این اقدام مؤثر در زمان خدمت رسانی شاهد ایجاد بهترین نظم و امنیت در خدمت رسانی به مصدومان بودیم.
انتقال 8 مصدوم زمین لرزه خلیلآباد به بیمارستان
همچنین دکتر رضانژاد مدیر شبکه بهداشت و درمان خلیلآباد هم در خصوص اقدامات صورت گرفته این مجموعه در زلزله این شهرستان، گفت: از ساعات اولیه وقوع زلزله در خلیلآباد کارگروههای تخصصی در بلایا شبکه بهداشت و درمان این شهرستان در کنار حادثهدیدگان حضور داشتند و اقدامات موردنیاز حادثه دیدگان در این زلزله را به سرعت انجام دادند و مصدومان این زلزله را در کوتاهترین زمان ممکن به بیمارستان خاتم الانبیا(ص) خلیلآباد و حضرت ابوالفضل(ع) کاشمر منتقل کردند.
وی افزود: پس از وقوع زلزله بلافاصله تشکیل تیم واکنش سریع را که شامل کارشناسان بلایا، بهداشت محیط و بیماریها انجام شد و در تماس کارشناسان ستادی با کلیه واحدهای بهداشتی جهت بررسی وضعیت واحدها خوشبختانه مورد خاصی گزارش نشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان خلیلآباد با اشاره به برگزاری جلسه فوقالعاده ستاد مدیریت بحران شهرستان، بیان کرد: در این جلسه مقرر گردید که خودروی اورژانس 115 خلیلآباد با توجه به شدت زمین لرزه در کاشمر به این شهرستان اعزام شود تا که یاریگر همکاران اورژانس پیش بیمارستانی این شهرستان در امر انتقال سریع حادثه دیدگان به بیمارستان باشد.
دکتر رضانژاد تصریح کرد: تشکیل کمیته مقابله با بحران، تماس با کلیه واحدهای بهداشتی برای ارزیابی خسارات احتمالی، پیگیری وضعیت مادر باردار مصدوم توسط واحد سلامت خانواده، بررسی آخرین وضعیت مادران پرخطر، برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان با حضور استاندار و پاسخگویی به نیازهای بهداشتی و درمانی زلزله زدگان و بسیج تمامی دستگاههای امدادی، خدماتی و درمانی به همراه رسیدگی فوری به زلزله زدگان از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در طی 24 ساعت اخیر بوده است.
وی بیان کرد: از همان دقایق ابتدایی وقوع زمین لرزه تمامی اکیپهای مدیریت بحران خلیل آباد از جمله شبکه بهداشت و درمان این شهرستان در حالت آمادهباش قرار گرفتند و تا وضعیت تا رسیدن به وضعیت پایدار ادامه خواهد داشت.
انجام اقدامات بهموقع در حوزه بهداشت در مناطق زلزله زده کاشمر و خلیلآباد
در ادامه دکتر محمدرضا جویا، معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: به محض دریافت خبر زلزله بلافاصله اقدامات لازم در حوزه بهداشت انجام شد و ضمن فعال سازی ستاد فرماندهی حادثه ICS، فراخوان پرسنلی را در تمامی حوزه های بهداشتی داشتیم و با هماهنگی حوزه EOC و مدیریت شبکههای بهداشت و درمان کاشمر خلیلآباد، اقدامات لازم صورت پذیرفت.
وی اضافه کرد: همچنین هماهنگی های لازم با وزارت بهداشت صورت پذیرفت و امروز هم با حضور دکتر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور از مناطق بازدید خواهیم داشت.
معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به حضور 5 تیم ارزیابی سریع به مناطق زلزله زده، تصریح کرد: در حوزه بهداشت ضمن بررسی وضعیت تمامی مادران باردار، بهویژه گروه پرخطر، وضعیت تأُسیسات بهداشتی آّب و فاضلاب، بیماران خاص، سالمندان، کودکان و غیره مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر جویا خاطرنشان کرد: نشست شورای هماهنگی مدیریت شهرستان با حضور استاندار خراسان رضوی در کاشمر و خلیلآباد برگزار شد و مقرر گردید که تمامی حوزهها از جمله سلامت در آماده باش کامل باشند و آمادگی فعلی تا زمان خروج از بحران و بازگشت به شرایط عادی حفظ نمایند.