498.jpg - 23.61 kBعضو هیأت علمی گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای پیشگیری از مسمومیت افراد با سم بوتولیسم، لازم است که غذاهای کنسروی حداقل 20 دقیقه جوشانده شود.

دکتر بی تا دادپور در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: بوتولیسم یک نوع کشنده‌ی مسمومیت است که عامل آن باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینیوم بوده و این باکتری می تواند از طریق مصرف غذاهای کنسرو شده خانگی یا بازاری وارد بدن انسان شود.

وی افزود: باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم در محیط بی هوازی رشد کرده و در صورتی که فرد دچار مسمومیت شود، علائم خطرناکی ایجاد می کند. علائم اولیه این مسمومیت، شامل علائم گوارشی ازجمله تهوع، اسهال و استفراغ و گاهی یبوست است و بدنبال آن فرد دچار علایم دیگری از جمله پتوز یا افتادگی پلک، دو بینی، گشاد شدن مردمک، گرفتگی صدا، اختلال بلع و متعاقب آن علایم درگیری تنفسی و فلج اندام ها را پیدا می کند و چنانچه پیش از پیشرفت بیماری، بسرعت به بیمارستان مراجعه کند، با تجویز آنتی توکسین می توان از پیشرفت این فلج پایین رونده پیشگیری کرد.

دکتر دادپور تاکید کرد: برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، علاوه بر اینکه باید غذای کنسرو شده دست کم به مدت 20 دقیقه جوشانده شود، بهتر است از مصرف غذاهای کنسرو شده خودداری و غذاها تا حد امکان به صورت تازه مصرف و از نگهداری طولانی مدت غذا ها در ظروف در بسته و در محیط معمولی خودداری کرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image