559.jpg - 14.66 kBاستاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بيماري بهجت يک بيماري خودايمني، با علائمي همچون، آفت دهان و دستگاه تناسلي، دردهاي مفصلي، تظاهرات پوستي و مشکلات چشمي و عروقي  است که در طبقه بندي بيماري هاي روماتولوژي قرار مي گيرد.

دکتر سيده زهرا ميرفيضي، در گفتگو با وب دا، ضمن اشاره به این نکته که بيماري بهجت يک بيماري التهاب رگ هاي خوني است و مشخصه اصلي آن، آفت هاي دهاني در نواحي نوک زبان و کام می باشد افزود: این مشخصه ها در صورتي که در طی يک سال بيش از سه بار بروز کند، نياز به بررسي بيشتر جهت تشخيص بيماري بهجت دارد.

وی در عین حال گفت: باید توجه داشت که هر آفت دهاني بيماري بهجت محسوب نمي شود، زیرا بيش از 30 دليل براي بروز آفت دهان وجود دارد که کمبود هاي تغذيه اي، کمبود ويتامين ها، انواع عفونت ها از جمله عوامل ايجاد کننده آن می توانند باشند، اين آفت هاي دهان معمولا دردناک بوده و با خوردن غذا تشديد مي شود. همچنين آفت های نواحي تناسلي زنان و مردان، از ديگر علائم بيماري بهجت است. تفاوت بين آفت دهاني و آفت دستگاه تناسلي، مربوط به مدت بهبودي آنها است به این ترتیب که آفت دهاني سريع تر، اما آفت دستگاه تناسلي، علاوه بر اينکه طولاني بوده بعد از بهبودي مي تواند، اثري از زخم برجاي گذارد.

استاد گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، از ديگر علائم ابتلا به اين بيماري را دردهاي مفصلي ذکر کرد و افزود: درد در نواحي مچ دست و پاها، زانوها، شانه ها و مفاصل از نشانه های این بیماری است و اين دردها در حالت استراحت نيز همراه بيمار است و با فعاليت بهتر مي شود.

وی اضافه کرد: تظاهرات پوستي نيز در اين بيماري، به شکل  ضايعات پوستي قرمز رنگ، دردناک، حساس در ناحيه ساق پاها و همچنین آکنه در ناحيه قدام قفسه سينه و پشت تنه مي تواند، بروز کند. ضمن اینکه اين بيماري منجر به مشکلات چشمي همچون، درد، قرمزي و تاري ديد شده و التهاب در اتاق قدامي و خلفي چشم و يا در قسمت رتين چشم بيمار به ويژه در مردان ظاهر می شود و اگر، اقدامات درماني به موقع انجام نشود، منجر به کوري و نابينايي فرد مي شود. از ديگر تظاهرات اين بيماري، مشکلات عروقي است، که موجب تورم در اندام تحتاني و لخته شدن خون درعروق  بيمارمي شود.

دکتر میر فیضی یادآور شد: با بروز علائم به ويژه تظاهرات چشمي، در صورتي که بيمار سريع و به موقع، به متخصص روماتولوژي مراجعه کند، بيماري قابل تشخيص و نياز به درمان سريع  دارد و مي توان، از عوارض بعدي آن پيشگيري کرد. عوامل ژنتيکي، محيطي و عفونت ها در ايجاد اين بيماري دخيل بوده، اما علت دقيق اين بيماري، مانند ساير بيماري هاي طبقه خود ايمني هنوز ناشناخته مانده است.

وی همچنین گفت: طبق مطالعات انجام شده، اين بيماري در کشورهاي مسير جاده ابريشم ازجمله  نواحي کشور ترکيه و سپس، کشور ايران  ، ميزان شيوع بيشتري دارد. سن پیدایش اين بيماري از دهه سوم زندگي افراد بوده و ميزان شيوع آن، نيز درکودکان نادر است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image