رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید بیش از پیش در مسیر رشد و توسعه کشور در حوزه گردشگری سلامت کار شود و معتقدیم که با یک همت و اراده ملی می‌توانیم موجب رشد و اعتلای کشور در 2 حوزه گردشگری و سلامت بشویم.

به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در نشست توسعه صنعت گردشگری سلامت، اظهار کرد: در حوزه گردشگری سلامت چند مجموعه نقش دارند تا که برنامه‌های این حوزه به خوبی پیش برود و اینکه این جریان دچار آسیب نشود.

وی تصریح کرد: شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری کارهای مثبت زیادی در جهت رشد، اعتبار و آبروی ملی، استانی و شهری در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه سلامت انجام داده‌اند و معتقدیم که با یک همت و اراده ملی می‌توانیم موجب رشد و اعتلای کشور در 2 حوزه گردشگری و سلامت بشویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه صنعت گردشگری در موضوعات مختلف از جمله حوزه سلامت کارهای زیادی می‌تواند انجام دهد، خاطرنشان کرد: گرچه در این صنعت دستاوردهای بسیارخوبی در حوزه‌های مختلف داشته‌ایم، اما در حوزه سلامت مطابق انتظار نبوده است.

دکتر شبستری اضافه کرد: در حوزه سلامت اکثر نگاه‌ها به خارج از کشور بوده، اما در داخل کشور اینگونه نیست، زیرا مردم با این ظرفیت به‌ خوبی آشنا هستند و ما معتقدیم که پتانسیل و توانمندی بالایی در حوزه گردشگری سلامت هست، اما به خوبی و آنگونه که باید از این ظرفیت بی‌نظیر استفاده نمی‌شود.

وی با ذکر این نکته که باید با همکاری و همفکری در جهت رشد و توسعه صنعت گردشگری سلامت گام برداریم و اینکه برنامه‌های مؤثرمان هم با خروجی خوبی همراه باشد، تأکید کرد: ما نمایشگاه‌ها، همایش‌ها و رویدادهای زیادی در حوزه گردشگری سلامت برپا و برگزار کردیم، اما در خروجی آنها آنچیزی که مدنظرمان بوده حاصل نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: اگر می‌خواهیم که در حرفه و تخصص خود برای کشور مفید و کارآمد باشیم باید در کنار هم و بدون نگاه‌های نادرست بالا به پائین در جهت رشد و توسعه کشور در صنعت گردشگری سلامت کار کنیم.

دکتر شبستری با تأکید بر اینکه دلالان، واسطه‌‎گران و سودجویان حوزه سلامت بیشترین سود را از مشکلات و اختلافات موجود می‌برند، گفت: همواره معتقدیم که اگر فعالان 2 حوزه گردشگری و سلامت و در مسیر رشد و اعتلای صنعت گردشگری سلامت در کنار هم قرار بگیرند نه تنها دست افراد سودجو در این حوزه قطع می‌شود، بلکه زمینه خدمت‌رسانی بهتر همراه با رضایت‌‌مندی بیشتر فراهم می‌شود.

وی افزود: در حوزه گردشگری سلامت وزارتخانه‌های کشور، امور خارجه، اطلاعات، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین زیرمجموعه‌های استانی آنها در کنار هم و برای اعتلای نام ایران در این حوزه تلاش می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از کارهای مؤثر انجام شده در دولت مردمی سیزدهم راه‌اندازی سامانه بین‌المللی سلامت ایران بود، بیان کرد: هرگونه فعالیت خارج از این سامانه جرم بوده و این موضوع به شورای تأمین استان هم اعلام شده تا که فرد متخلف طبق قانون برخورد شود؛ ما معتقدیم که با راه‌اندازی این سامانه شرایط خوبی برای انجام یکپارچه تمامی فعالیت‌های حوزه گردشگری سلامت فراهم شده، اقدام ارزنده‌ای که بسیار مثمرثمر بوده و هست و از طریق این سامانه ضمن شناسایی و شناسنامه‌کردن تمامی فعالان حوزه گردشگری سلامت، کارهای تخصصی هر حوزه به صورت هدفمند و یکپارچه انجام می‌شود، ضمن اینکه صفحه مربوط به هر بخش هم در این سامانه فعال شده است.

دکتر شبستری خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم دیگر در خصوص توسعه فعالیت‌های گردشگری سلامت در بیمارستان‌های دولتی و غیردولتی دارای مجوز IPD بوده و معتقدیم که تخت‌های IPD باید به بخش‌‌های IPD تبدیل شود و ما نمونه مؤفق آن را در بیمارستان امام رضا(ع) به خوبی مشاهده کردیم.

وی با ذکر این نکته که اقدام مثبت دیگر در حوزه گردشگری سلامت انعقاد قرارداد بیمه‌های تکمیلی با بیمارستان‌های دارای مجوز IPD بوده است، تأکید کرد: این اقدام نقش مؤثری در جهت رشد و توسعه و رونق صنعت گردشگری سلامت دارد و می‌تواند در این تحقق این مهم بسیار مؤثر باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: یکی از کارهای مؤثری که در جهت رونق حوزه گردشگری سلامت شده این است که سهم خوبی برای شرکت‌‌های طرف قرارداد دیده شده و براساس قراردادی که با شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری منعقد شده مقرر گردیده که 25 درصد مبلغ درج شده در پرونده بیمار غیرایرانی (بدون لحاظ کردن هزینه اقلام، داروها و تجهیزات پزشکی و دارویی مصرفی) به شرکت معرفی کننده آن بیمار تخصیص یابد.

دکتر شبستری گفت: همچنین در بحث برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مد، پذیرش دانشجوی غیرایرانی و پذیرش گردشگر سلامت هم بسترهای لازم فراهم است و هیچگونه محدودیتی در این خصوص نبوده و نیست و شرکت‌هایی که معرف بیمار به بیمارستان باشند مورد حمایت قرار می‌گیرند.

راه‌اندازی سامانه بین‌المللی سلامت ایران یکی از مهمترین کارهای صورت گرفته در حوزه گردشگری سلامت بود

در این نشست دکتر شاپور بدیعی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: یکی از کارهای مهم صورت گرفته در حوزه گردشگری سلامت راه‌اندازی سامانه بین‌المللی سلامت ایران بوده که مشهد به عنوان پایلوت آن انتخاب شد.

وی تأکید کرد: بحث گردشگری سلامت یکی از موضوعات مهمی بوده که  در معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد پیگیری قرار گرفته است و در نظام سلامت چند کشور همسایه روی این موضوع کار کرده‌اند که یکی از آنها ترکیه بوده و یکی از دیگر از کشورهای همسایه هم سرمایه یک میلیارد دلاری در این حوزه داشته و معتقدیم که ما هم نباید در این حوزه بسیار مهم عقب بمانیم.

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در دوره مدیریت فعلی همکاری بسیار خوبی با کشورهای همسایه افغانستان، ترکمستان، تاجیکستان، عراق، بحرین و عربستان داشتیم، بیان کرد: این همکاری‌ها در راستای توسعه و رونق صنعت گردشگری سلامت بوده، ضمن اینکه روی موضوع جذب بیش از پیش دانشجوی غیرایرانی هم کار شده و زمینه حضور این افراد در شهر مشهد به خوبی فراهم شده است.

دکتر بدیعی اضافه کرد: در سال‌های اخیر شاهد رشد کمی و کیفی در پذیرش بیماران غیرایرانی و خدمات ارائه شده به آنها در مراکز دارای مجوز IPD بودیم و بسیاری از بیماران غیرایرانی درمان شده در شهر مشهد مشوق و هموطنانشان جهت انتخاب این شهر برای انجام اقدامات درمانی موردنیازشان بودند.

برنامه‌های حوزه گردشگری سلامت در راستای ریل‌گذاری اهداف سلامت‌محور به‌طور ویژه مورد توجه قرار گرفته است

در ادامه این نشست دکتر داوود خوش‌شکن، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: توسعه صنعت گردشگری سلامت از جمله اهداف و سیاستگذاری‌های شهید جمهور، آیت الله رئیسی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت مردمی سیزدهم بوده و این موضوع در پایتخت معنوی ایران که بیشترین میزان گردشگر سلامت را در کشور دارد به‌طور جد در دستور کار قرار گرفته است.

وی ضمن اشاره به اجرای برنامه‌های حوزه گردشگری سلامت طبق دستورالعمل‌‌های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: برنامه حوزه گردشگری سلامت در راستای ریل‌گذاری اهداف سلامت‌محور به‌طور ویژه مورد توجه قرار گرفته تا که شاهد بالاترین میزان حضور و بیشترین میزان رضایت‌مندی باشیم.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد ظرفیت بیش از هزار عضو هیأت علمی و بیش از 30 نخبه یک درصدی را دارد و شهر امام هشتم(ع) از ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گردشگری سلامت برخوردار است.

دکتر خوش‌شکن تأکید کرد: از شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری سلامت می‌خواهیم که ظرفیت‌های شهر و استان امام هشتم(ع) را به‌ خوبی به دیگر کشورها معرفی نمایند تا که شاهد افزایش میزان گردشگران سلامت در پایتخت معنوی ایران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که شهر مشهد ظرفیت‌های بسیار خوبی در درمان انواع بیماری‌ها دارد که یک نمونه آن عمل تاوی بوده که بدون انجام عمل جراحی قلب باز قابل انجام است، ضمن اینکه در پیوندهای زنده به زنده که برای بیماران غیرایرانی طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی قابل انجام است جزء مؤفق‌ترین شهرهای فعال در این حوزه بوده است.

140 شرکت دارای مجوز گردشگری سلامت در خراسان رضوی فعال است

همچنین سیدمحمد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی هم در این نشست، گفت: در سطح استان 140 شرکت دارای مجوز گردشگری سلامت فعال است و در خراسان رضوی و مشهد صنعت‌های گردشگری زیادی داریم که در رأس آنها گردشگری زیارت به‌واسطه وجود بارگاه منور رضوی بوده و پس از گردشگری سلامت است که در جایگاه دوم قرار دارد.

وی افزود: یکی از کارهای مؤثر صورت گرفته در دولت مردمی سیزدهم در خراسان رضوی تربیت 1300 همیار گردشگر سلامت بوده که به عنوان مترجم فعالیت دارند و به‌زودی کارت‌های آنها صادر می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: همچنین در همین خصوص باید اشاره کنیم که فعالیت همیاران گردشگران سلامت زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده، موضوعی که به خود آنها اعلام شده و فعالیت این افراد بدون اطلاع این مجوعه تخلف محسوب می‌شود.

موسوی در پایان گفت: در سال‌های اخیر کارهای بسیار خوبی در حوزه گردشگری سلامت انجام شده و این اقدامات نقش مؤثری در جهت حذف دلالان و سودجویان این عرصه داشته است، هرچند که معتقدیم کافی نیست و باید بیش از پیش در این حوزه تلاش شود.

در این نشست روسا و نمایندگان شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری سلامت پیشنهادها و دغدغه‌های خود را بیان نمودند و بر توسعه همکاری‌هایشان با دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر توسعه و رونق صنعت گردشگری سلامت تأکید کردند.

587.jpg - 79.40 kB

586.jpg - 87.18 kB

589.jpg - 99.71 kB

590.jpg - 112.02 kB

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image