605.jpg - 41.24 kBمتخصص زنان و فلوشیپ اختلالات کف لگن و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از نیمی از مراجعه کنندگان به فلوشیپ اختلالات کف لگن، بیماران دچار بی اختیاری ادرار هستند و این اختلال یکی از شایع ترین شکایات در جمعیت زنان به شمار می رود.

دکتر عطیه محمدزاده وطن چی، در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه دو وظیفه‌ی مهم مثانه"  نگهداری " و " تخلیه " ادرار می باشد افزود: بیمارانی که در نگهداری ادرار مشکل دارند، عموماً دچار بی اختیاری می شوند و این بی اختیاری شامل بی اختیاری استرسی و بی اختیاری فوریتی است.

وی ادامه داد: در بی اختیاری استرسی، که معمولا بین سنین 40 تا 50 سالگی بروز می کند، با ایجاد افزایش فشار شکمی مثل خنده، سرفه، خم و راست شدن و بلند کردن وسایل خانم دچار بی اختیاری ادرار می شود، البته این استرس به معنای استرس اضطرابی نیست، بلکه به مفهوم افزایش فشار شکمی است و نباید معادل واژه اضطراب برداشت شود.

دکتر وطن چی اضافه کرد: در بی اختیاری فوریتی، فرد برای رسیدن به دستشویی احساس فوریت می کند، به این معنا که به محض احساس پرُی ادرار در مثانه، باید خود را سریع به دستشویی برساند، در غیراین صورت ممکن است در مسیر دستشویی تخلیه ادرار داشته باشند.

همچنین شنیدن صدای آب، هوای سرد، ورود به منزل ورود به حمام یا دستشویی می تواند در این افراد منجر به تحریک بی اختیاری ادرار شود و شب تا صبح مجبور هستند به دلیل مراجعه مکرر به دستشویی از خواب بیدار شوند و در نتیجه کیفیت زندگی آنها کاهش می یابد.

متخصص زنان مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج)، عوامل خطر ابتلا به انواع بی اختیاری های ادرار را افزایش سن، یائسگی، زایمان های متعدد، دیابت، چاقی و بیماری هایی که باعث سرفه می شوند ( از جمله آسم)، عنوان کرد و افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، کاهش وزن، کنترل دیابت، ترک سیگار و انجام ورزش های کف لگن (کِگِل) بسیار کمک کننده است.

دکتر وطن چی در رابطه با شیوه های درمان بیماری بی اختیاری ادرار در زنان هم گفت: جهت درمان در طیف خفیف بی اختیاری ادرار، کاهش وزن، درمان بیماری های زمینه ای مثل دیابت و آسم، قطع سیگار، قلیان و الکل، رفتارهایی مثل تخلیه ادرار در فواصل منظم می توانند کمک کننده باشند. اما در طیف شدید بی اختیاری ادرار درمان های دارویی و اعمال جراحی ضرورت پیدا می کند.

وی با بیان اینکه اغلب بانوان، به دلیل شرم و حیا ممکن است برای درمان بی اختیاری ادرار مراجعه نکنند افزود: به این افراد توصیه می کنم، در صورت بروز علائم بی اختیاری ادرار جهت تشخیص و درمان به متخصص زنان فلوشیپ اختلالات کف لگن مراجعه نمایند، تا با بهره مندی از روش های پیشگیرانه مثل انواع ورزش ها، فیزیوتراپی و اعمال جراحی، از کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار شوند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image