مدیر گروه رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان امام رضا(ع) گفت: اهمیت براکی تراپی در درمانهای قسمتهای مختلف بدن بوده و این شیوه درمانی در درمان انواع سرطانها از جمله سرطانهای (رحم و دهانه رحم) کاربرد دارد.
به گزارش وب دا،دکتر سیدامیر آلداوود در کارگاه آموزشی پرسنل و متخصصان بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع)، اظهار کرد: بخش براکی تراپی به عنوان مکمل بخش رادیوتراپی بوده که در مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان امام رضا(ع) دایر شده، در این مرکز بخشهای رادیوتراپی خارجی، پرتودرمانی و دستگاه شتاب دهنده پیشرفته فعال بوده و هماکنون هم در حال پذیرش و درمان است، اما جای براکی تراپی در این مرکز خالی بود که به همت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حمایت آستان قدس رضوی این بخش فعال شده است.
وی تصریح کرد: اهمیت براکی تراپی در درمانهای قسمتهای مختلف بدن بوده و این شیوه درمانی در درمان انواع سرطانها از جمله سرطانهای (رحم و دهانه رحم) کاربرد دارد، پیش از این امکان انجام خدمات براکی تراپی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نبود، اما خوشبختانه با تلاشها و پیگیریهای صورت گرفته این دستگاه در بیمارستان امام رضا(ع) فعال شده و آماده خدمترسانی به مبتلایان به سرطانهای رحم و دهانه رحم شده است.
مدیر گروه رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه همزمان با آماده سازی بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) و نصب و راهاندازی دستگاه آن کلاسهای آموزشی ویژه پرسنل این بخش تخصصی با حضور اساتیدی از دانشگاهها و بیمارستانهای تهران و ترکیه در حال برگزاری است و از هفته آینده و پس از پایان این دوره آموزشی، راهاندازی دستگاه و پذیرش بیماران را خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: در گام نخست روی درمان سرطانهای بانوان آن هم با حضور متخصصان خانم کار خواهیم کرد و در مراحل بعدی روی دیگر سرطانها از جمله پروستات، سروگردن و غیره کار خواهد شد و در برنامههای آتی این بخش که در آینده شاهد گسترش آن خواهیم بود خدمات بیماران خانم توسط پزشکان خانم و خدمات بیماران آقا توسط پزشکان آقا ارائه میشود.
دکتر آلداوود افزود: در گذشته اعزام این گروه از بیماران به دیگر نقاط کشور داشتیم و در شهر مشهد مراکز خصوصی در این حوزه فعال بود که پرداخت هزینههای آن برای تمامی بیماران، بهویژه گروههای محروم و کمبرخوردار فراهم نبود، اما با راهاندازی بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) زمینه خدمترسانی به این گروه از بیماران و ارائه خدمات با تعرفه دولتی به بیماران دارای بیمههای پایه فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه در بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) از حضور متخصصان زنان، آنکولوژی، بیهوشی و همچنین پرستاران و تکنسینهای اتاق عمل و بیهوشی بهرهمند هستیم، گفت: ما محدودیتی در خصوص زمان فعالیت بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) پذیرش تمامی بیماران ایرانی و غیرایرانی مرتبط با این حوزه را داریم و در ادامه و با افزایش پرسنل نیز افزایش شیفتهای کاری این بخش را خواهیم داشت.
رئیس مرکز رادیوانکولوژی بیمارستان امام رضا(ع) ادامه داد: حضور متخصص و تکنسین بیهوشی در بخش براکی تراپی با توجه به بیهوشی خفیفی که برای بیمار صورت میپذیرد نیاز است تا که اقدامات مورد نیاز را برای بیهوشی قبل از براکی تراپی و ریکاوری و هوشیاری پس از آن داشته باشند.
دکتر آلداوود تاکید کرد: برای راهاندازی فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار گرفته در بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) میلیاردها تومان هزینه شده و جا دارد از تمامی کسانی که ساخت و راهاندازی این بخش و همچنین تامین تجهیزات و ملزومات موردنیاز آن همکاری لازم را با ما داشتند تقدیر و تشکر نماییم.
وی با اشاره به اینکه خدمات مرکز رادیوآنکولوژی بیمارستان امام رضا(ع) در تمامی ایام سال ارائه میشود، بیان کرد: این خدمات در زمانها و مناسبتهای خاص بهطور ویژه خواهد بود، دریافت کننده خدمات این مرکز مشهدیها و بیماران داخل استان نیستند و جمع زیادی از دریافتکنندگان این خدمات بیمارانی از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، گلستان، سمنان و دیگر استانهای کشور و نیز بیمارانی از خارج کشور و از کشورهای افغانستان، ترکمنستان، تاجیسکتان، عراق و دیگر کشورهای همسایه هستند.
خدمات بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) با دستگاهی مجهز، پیشرفته و بهروز که کاملترین دستگاه دنیا در این حوزه بوده ارائه میشود
در این کارگاه آموزشی دکتر سیده ساره حسینی، رئیس بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع)، گفت: سرطانهای دهانه رحم جزء شایعترین سرطانهای زنان در ایران و جهان بوده و به لحاظ آماری سومین سرطان شایع و چهارمین علت مرگ ناشی از مرگ سرطان در خانمها به شمار می رود.
وی خاطر نشان کرد:سرطان دهانه رحم در ارتباط با عفونتی به نام HPV بوده و در موارد پیشرفته برای درمان نیازمند مداخلهای پیشرفته به نام براکی تراپی است و در این شیوه درمانی منبع اشعه مستقیماً در داخل بدن بیمار و در مجاورت نزدیک به تومور قرار میگیرد و امکان تحویل دُزهای بالایی از تومور را در عین حال که ارگانهای نرمال اطراف حفظ میشود فراهم میکند و در این شیوه شانس موفقیت بیمار در درمان و کنترل بیماری به میزان زیادی بالا میرود.
عضو هیات علمی گروه رادیوآنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: خوشبختانه با پیگیری مسئولان کارهای خوبی در جهت راهاندازی بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) انجام شد و آرزوی چندین ساله بیماران نیازمند به این خدمت درمانی محقق شد، شروع کار این بخش برای خانمهای مبتلا به سرطانهای دهانه رحم بوده و این خدمت در آینده در سطحی وسیعتر ارائه خواهد شد.
دکتر حسینی اضافه کرد: خدمات این بخش با دستگاهی مجهز، پیشرفته و بهروز که کاملترین دستگاه فعال براکی تراپی دنیا بوده ارائه میشود و در اینجا هیچ پولی از بیمار دریافت نمیشود و کل پروسه درمان بیماری در هر تعداد جلسهای که باشد رایگان است.
وی با بیان اینکه این بخش با تمام ظرفیت خود در خدمت بیماران نیازمند براکی تراپی است و به مبتلایان به سرطانهای دهانه رحم، پروستات، مری، حفره دهان و غیره خدمترسانی میکند که البته گام خود آن ویژه مبتلایان به سرطان دهانه رحم است، خاطرنشان کرد: بخش براکی تراپی بیمارستان امام رضا(ع) در شیفتهای صبح و عصر فعال است و در هر روز کاری ۵ تا ۶ بیمار پذیرش میشوند، درمان هر بیمار بین ۳ تا ۵ جلسه بوده و هر نوبت آن هم بین ۱۰ تا ۱۲ دقیقه است، اما در ادامه روند درمان و در ۲ تا ۳ سال آینده و متناسب با شرایط و وضعیت بیمار این زمان به ۱۵ تا ۲۰ دقیقه افزایش مییابد.
دکتر حسینی افزود: عمده علائم سرطان دهانه رحم با خونریزی و لکه بینی غیرطبیعی بوده و اگر در فاصله سنین ۱۱ تا ۱۵ سالگی و نهایتاً تا ۲۶ سالگی واکسیناسیون انجام شود تا ۹۹ درصد شانس ابتلا به بیماری کاهش مییابد.
وی در پایان گفت: تاثیرات واکسیناسیون در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریها دیده شده و نمونه بارز آن در کرونا بود و در موضوع سرطان دهانه رحم هم میتوان با انجام بهموقع واکسیناسیون آن از مشکلات، خطرات و آسیبهای ناشی از این بیماری بهدور ماند.