استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: نفخ و دل دردهای ناشی از آن یکی از مشکلات شایعی است که کودکان و بزرگسالان را درگیر میکند و موجب آزار فرد میشود.
دکتر علی جعفری در گفتگو با وب دا با بیان اینکه نفخ فرآیندی بیولوژیکی است که ناشی از تجمع گاز در معده و روده است و موجب ایجاد دل درد و ناراحتیهای شکمی میشود خاطر نشان کرد: با خوردن غذا و مایعات به طور طبیعی مقداری گاز وارد معده میشود و از طرف دیگر در اثر هضم شدن غذا، گاز داخل دستگاه گوارش تجمع پیدا میکند که باعث نفخ می شود.
فوق تخصص بیماری های گوارش اطفال دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن، تند غذا خوردن و ورود حجم زیادی از هوا به داخل معده را از عادات بد غذایی دانست که منجر به نفخ می شود و بیان کرد: به بیمارانی که مبتلا به این عارضه هستند توصیه می شود بعد از صرف غذا سریعا نخوابند وکمی قدم بزنند تا شدت نفخ کم شود.
وی کولیتهای عصبی یا سندرم روده تحریک پذیر، مصرف بیش از اندازه نمک و حبوبات، رشد بیش از اندازهی باکتریها داخل معده و روده و بیماریهای انگلی، فشار های عصبی و یبوست را از دلایل ایجاد نفخ برشمرد .
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه یکی از دلایل متداول نفخ شکم درکودکان شیوههای نادرست شیردهی است، خاطر نشان کرد: شیر خوردن کودک در وضعیت نامناسب و ورود هوا به معده او، مصرف غذاهای حاوی فیبر مانند حبوبات توسط مادر، کودک را دچار نفخ و دل درد می کند و علاوه بر آن آلرژی و نابالغ بودن دستگاه گوارش یا گریه کردن زیاد نیز ممکن است باعث درد و ناراحتی شکمی و نفخ در کودکان شود.
دکتر جعفری افزایش مصرف آب، افزایش فعالیت روزانه، مصرف ماست و دوغ به جای شیر که هضم راحت تری دارند را از راه های درمان نفخ دانست و گفت: در صورتی که همراه با نفخ علائم سوزش سردل و تهوع، درد شکمی شدید، اسهال و وجود خون در مدفوع مشاهده شد به پزشک متخصص مراجعه شود.