جانشین کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست ستاد خدمات سفر خراسان رضوی اظهار کرد: برنامه ریزی برای اموزش مواکب فعال خارجی ،روسای هیاتهای مذهبی ،مواکب شناسنامه دار و کاروانهای پیاده ورودی به مشهد در خصوص مسائل بهداشتی وپشه آئدس ،گرمازدگی ورعایت امنیت حمل و ونقل ورعایت الزامات برای زائرین پیاده انجام شده است.
دکتر محمد یوسف رحمتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه انجام هماهنگی لازم برای تهیه تجهیزات ، نیروی انسانی واقلام دارویی و بهداشتی ولجستیک مورد نیاز برای دهه پایانی ماه صفر انجام شده است، خاطر نشان کرد: برگزاری جلسات هماهنگی سامانه فرابر برای ثبت خدمات به زائرین ومجاورین و برگزاری جلسات اموزشی به زیر مجموعه دانشگاه جهت آمادگی پاسخ وحوادث احتمالی از دیگر اقدامات ستاد خدمات سفر برای میزبانی از زائران در دهه پایانی ماه صفر است.
وی ادامه داد: شروع مراقبتهای سندرومیک مرزی و غربالگری زائرین واتباع خارجی از مرزهای ورودی و واکسینه کردن اتباع در صورت لزوم ، جانمایی پستهای پیشرفته پزشکی در مسیر زائرین پیاده ، جانمایی بیمارستانهای سیار ، اتوبوس امبولانس ، امبولانس و موتور لانس در مسیر زائرین پیاده با تمرکز بر خیابانهای ورودی حرم مطهر بویژه رینگ اصلی حرم مطهر رضوی از جمله تدابیر اصلی برای میزبانی از زائران در دهه پایانی ماه صفر است.
دکتر رحمتی بیان کرد: ابلاغ به داروخانه ها و درمانگاههای شبانه روزی در خصوص امادگی صد درصدی ، تشدید نظارتهای بهداشتی ، آمادگی حداکثری ۳۶ بیمارستان وتمام بیمارستانهای استان در خصوص حوادث احتمالی را نیز می توان از جمله اقدامات درمانی و بهداشتی برای حفظ سلامت زائران دانست.جانشین کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست ستاد خدمات سفر خراسان رضوی ابراز کرد: دو بیمارستان سیار برای ارایه خدمات درمانی به زائران در دهه پایانی ماه صفر برپا می شود تا روند ارایه خدمت به بیماران احتمالی سرعت بیشتری گیرد.
دکتر رحمتی، با اشاره به اینکه حفظ سلامت زائران دهه پایانی ماه صفر که قصد تشرف به حرم رضوی را دارند، از مهمترین اهداف خدمت رسانی کمیته بهداشت و درمان است، عنوان کرد: هر ساله در ایام شهادت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) جمع عظیمی از زائران پیاده و غیر پیاده به شهر مشهد مشرف می شوند.
وی با بیان اینکه زائران پیاده در جاده ها درگیر چالش هایی در حوزه سلامتی هستند که از آن جمله می توان به سوانح رانندگی به علت خواب آلودگی رانندگان اشاره کرد از همین رو باید دسترسی زائران به خدمات درمانی تسهیل شود، گفت: دو سازه بیمارستانی برای افزایش خدمات درمانی زائران در دستور کار قرار گرفته است که یکی از آن ها در ملک آباد و دیگری در باب الرضا(ع) مستقر می شوند.
جانشین کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست ستاد خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به اینکه سازه بیمارستانی مستقر در باب الرضا(ع) حرم رضوی برای ویزیت بیماران سرپایی زائرین پیاده خواهد بود، گفت: اما سازه بیمارستانی در ملک آباد برای بررسی حوادث جاده ای و ارایه خدمات اولیه مراقبتی و حیاتی بیماران در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در صورتی که بیماران نیاز به اعزام به مراکز درمانی سطوح بالاتر داشته باشند با اتوبوس آمبولانس و یا آمبولانس به مراکز تخصصی ارجاع داده می شوند