متخصص داروسازی بالینی و عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد گفت: از زائران حاضر در پیادهروی دهه آخر صفر توصیه میکنیم که داروهای مصرفی خود را تااندازه مصرف یک هفته به همراه داشته باشند.
دکتر سپیده الیاسی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها پس از اتمام سفر زائران پیاده حسینی، شاهد حرکت زائران پیاده رضوی به سمت مشهد هستیم که جمعی از آنها افراد دارای بیماری مزمن و زمینهای هستند و دارو مصرف میکنند و با وجود اقدامات صورت گرفته در خصوص تأمین انواع دراوها، به این افراد توصیه میکنیم که داروهای مصرفیشان را حداقل تا اندازه مصرف 7 روز خود به همراه داشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی مشهد با اشاره به اینکه یکی از مشکلات شایع در زمان پیاده روی دهه پایانی ماه صفر بحث مسمویتها است، بیان کرد: به تمامی کسانی که در این سفر حاضر هستند توصیه میکنیم که هر نوع خوردنی و نوشیدنی را مصرف نکنند و نکته مهم دیگر اینکه داروی او آر اس با خود به همراه داشته باشند تا در صورتی که با مشکل اسهال مواجه شدند آن را مصرف نمایند، اما برای استفاده از سایر داروها بهخصوص آنتی بیوتیکها توصیه میشود که بدون نظر پزشک مصرف نشود و قبل از انجام این کار به پزشکان حاضر در ایستگاههای سلامت فعال در طول مسیر پیادهروی مراجعه نمایند.
دکتر الیاسی افزود: خوشختانه با تدابیر صورت گرفته انواع داروها در داروخانهها موجود بوده، اما به جهت ایجاد مشکل برای زائران دهه پایانی ماه صفر بهخصوص در 3 روز آخر این ماه که به شهادت امام رضا(ع) ختم میشود به کسانی که دارو مصرف میکنند توصیه بر همراه داشتن داروهای مصرفیشان تا میزان مصرف 7 روزشان داریم تا که در روزهای پایانی ماه صفر دچار مشکل نشوند.
وی با تأکید بر اینکه این سفر برای بیماران نقص ایمنی مانند سرطانیها، پیوندیها، دیابتیهای غیرقابل کنترل و ریویهای شدید مناسب نیست، گفت: به این گروهها توصیه میشود که سفر خود را به بعد از شهادت امام رضا(ع) و خلوت شدن شهر مشهد موکول کنند تا با توجه به شرایط خاصشان دچار مشکل نشوند.
متخصص داروسازی بالینی خاطرنشان کرد: همچنین برای جلوگیری از گرمازدگی هم توصیه به مصرف مایعات به میزان کافی و ترجیحا بستهبندی شده تأکید داریم و اینکه پیادهرویشان در ساعات گرم روز نباشد.
دکتر الیاسی تأکید کرد: اگر زائری در حین پیادهروی دچار مشکل شد بلافاصله به نزدیکترین ایستگاه سلامت فعال در طول مسیر مراجعه نماید و اگر شرایطش برای ادامه پیادهروی مناسب نبود از انجام این کار پرهیز نموده و مسافت باقی مانده تا مقصد را با وسایل نقلیه عمومی یا شخصی طی نمایند.
وی بیان کرد: با عمل به توصیههای بیان شده میتوانیم سفری خوب و بیخطر داشته باشیم و به سلامت به شهر خود بازگردیم و نیازمند دریافت خدمات دارویی و درمانی هم نباشیم.