متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: فردی که دارای این افکار آسیب به خود است، ضروری است که تحت نظر روانپزشک و در صورت نیاز تحت مراقبت متخصص اعصاب و روان قرار گیرد.
دکتر مجتبی مخملی در گفتگو با وبدا، اظهار کرد: طبق آمارهای منتشره، در هر 30 ثانیه در جهان یک نفر به دلیل عوارض ناشی از آسیب به خود جان خود را از دست می دهد و بر همین اساس افرادیکه افکار آسیب به خود دارند، باید هر چه سریعتر و قبل از اینکه فاجعه ای اتفاق افتد از روانپزشک کمک بگیرند.
وی با بیان اینکه برخورد مناسب با فرد دارای افکار آسیب به خود بسیار مهم است و چه بسا برخورد صحیح اطرافیان سبب پیشگیری از یک واقعه ناگوار شود افزود: فردی که قصد خاتمه زندگی خود را دارد ممکن است این کار را به دلایل مختلفی از جمله بیماری های روانپزشکی، مشکلات بین فردی و... انجام دهد، اما جدا از علت آسیب به خود ، فکر آسیب به خود بسیار مهم است و به فردی که قصد اقدام به آسیب به خود دارد اگر بگوییم، زندگی زیبا است و به آینده امیدوار باش و... مشکلی را از او حل نمی کند و در واقع از آسیب به خود منصرف نمی شود.
دکتر مخملی اضافه کرد: اولین اقدام برای افرادیکه به آسیب به خود می اندیشند این است که فرد را هر چه سریعتر نزد روانپزشک برده و برای شروع درمان باید تحت نظر متخصص اعصاب و روان قرار گیرد. در برخی مواقع نیاز است که بیمار در بیمارستان بستری شود و در عین حال ممکن است شرایط بستری فراهم نباشد، لذا در اینجا نقش اطرافیان و خانواده بسیار مهم است.
متخصص اعصاب و روان بیمارستان قائم (عج) از مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، یکی از اقدامات پیشگیرانه در خصوص این افراد را را مراقبت مستمر از آنها عنوان کرد و افزود: اطرافیان نباید فردی را که به آسیب به خود می اندیشد در طول 24 ساعت تنها بگذارند و همیشه باید یک نفر به عنوان مراقب در کنار او باشد؛ حتی زمانی که بیمار قصد دارد بیرون ( از محیط اقامت) برود یا هنگامی که در اتاق یا حمام تنهاست، باید یک راه ارتباطی بین داخل و خارج برقرار باشد، همچنین ابزارهای خطرناک مثل اجسام نوک تیز، برخی داروها، ریسمان و اسلحه گرم یا سموم از دسترس فرد خارج شود و علیرغم انجام چنین مراقبت هایی، باید درمان بیمار تحت نظر روانپزشک همچنان ادامه یابند.