0288.jpg - 24.94 kBجراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در سال‌های اخیر موفق به انجام تعداد زیادی جراحی‌های پیچیده انحراف ستون فقرات (اسکولیوز) در شرق کشور شده ایم که این جراحی‌ها با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انحراف ستون فقرات انجام می‌شود و نتایج قابل توجهی به همراه داشته است.

دکترامیر حسین  حقیر در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: "این جراحی‌ها نه تنها به کاهش درد و مشکلات حرکتی بیماران کمک می‌کند، بلکه موجب بهبود عملکرد عمومی آن‌ها و افزایش امید به زندگی و بهبود کیفیت روحی نیز می‌شود."

وی با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در تکنیک‌های جراحی تصریح کرد: "این روش‌ها به بیمارانی که پیش از این گزینه‌های محدودی داشتند، امید جدیدی بخشیده است."

این جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص بیماری انحراف ستون فقرات یا همان اسکولیوزیس اظهار کرد:اسکولیوز به انحراف جانبی ستون فقرات گفته می‌شود که معمولاً در دوران کودکی یا اوایل نوجوانی تشخیص داده می‌شود. این ناهنجاری ممکن است خفیف باشد و نیازی به درمان نداشته باشد، اما در برخی موارد به مرور زمان پیشرفت کرده و منجر به مشکلات جدی‌تری می‌شود.

دکتر حقیر با بیان اینکه اسکولیوز می‌تواند علل مختلفی همچون از جمله عوامل ژنتیکی، شرایط عصبی-عضلانی یا حتی دلایل ناشناخته داشته باشد تصریح کرد:عدم تقارن در شانه‌ها و کمر: یکی از شانه‌ها ممکن است بالاتر از دیگری باشد،کج شدن بدن به یک طرف: فرد ممکن است به طور طبیعی به یک سمت متمایل شود،برجستگی در یک سمت کمر یا پشت: این علامت اغلب در موارد شدیدتر مشاهده می‌شود.  و مشکلات حرکتی یا درد کمر: در صورت پیشرفت بیماری، ممکن است محدودیت حرکتی یا درد در ناحیه کمر رخ دهد.

وی تاکید کرد: تشخیص زودرس اسکولیوز اهمیت بالایی دارد، چرا که در مراحل اولیه، درمان این ناهنجاری با استفاده از روش‌های غیرجراحی یا جراحی‌های ساده ممکن است. اگر اسکولیوز به موقع تشخیص داده نشود، می‌تواند در دوران بلوغ و رشد کودک، مشکلات جدی‌تری ایجاد کند و نیاز به جراحی‌های پیچیده‌تری لازم باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین بر اهمیت آگاهی عمومی و برنامه‌های غربالگری در سطح خانه‌های بهداشت تأکید و اظهار کرد: این برنامه‌ها می‌توانند به تشخیص زودهنگام کمک کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. معلمان و والدین باید به علائم ابتدایی توجه داشته و در صورت مشاهده هر گونه عدم تقارن یا تغییر در وضعیت بدن کودک، به پزشک مراجعه کنند.

دکتر حقیر همچنین به تاریخچه درمان انحراف ستون فقرات اشاره کرد و گفت: "این بیماری، که امروزه به نام اسکولیوز شناخته می‌شود، سابقه طولانی در تاریخ طب دارد. اولین درمان ثبت شده توسط بقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد بوده که تنها شامل کشش بیمار بوده است. این روش تا قرن ۱۶ میلادی ادامه داشت. با پیشرفت علم، از اواخر قرن ۲۰ و به‌ویژه از دهه ۱۹۸۰، روش‌های جراحی جدید وارد درمان این بیماری شدند و به طور مداوم در حال بهبود و تکامل هستند."

این جراح مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به اهمیت تشخیص و درمان زودرس اسکولیوز،اظهار امیدواری کرد که با همکاری بیشتر در سطح جامعه پزشکی و آموزشی، بتوان به تعداد بیشتری از بیماران خدمت‌رسانی کرد.

0289.jpg - 100.44 kB

0290.jpg - 120.26 kB

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image