رئیس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی طالقانی از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تیمهای جراحی این بیمارستان با انجام 2 عمل جراحی اورژانسی جان 2 بیمار حادثه دیده را از مرگ حتمی نجات دادند.
در همین خصوص دکتر سعیده صباغسجادیه در گفتگو با وب دا گفت: با تلاش پزشک جراح و اعضای کادر درمان این بیمارستان عمل کم نظیر مهره متصل به نخاع بیمار حادثه دیده با مؤفقیت انجام شده و فرد بیمار از مرگ حتمی نجات یافت.
وی افزود: در یک حادثه ترافیکی خانم 22 سالهای که دچار شکستگی اندام تحتانی و مهره دوم گردن (ادونتوئید) شده بود پس از انتقال توسط نیروهای اورژانس 115 به بیمارستان طالقانی، با توجه به وضعیت اورژانسیاش بلافاصله تحت عمل جراحی قرار گرفت.
رئیس بیمارستان طالقانی تصریح کرد: در این حادثه یک مصدوم انتقالی دیگر هم داشتیم که آقای جوان 30 ساله بود و این فرد دچار پارگی متعدد و خونریزی داخلی شده و با تلاش تیمهای بیهوشی، جراحی، آی سی یو و بانک خون از مرگ حتمی نجات پیدا کرد.
دکتر صباغسجادیه خاطرنشان کرد: این 2 بیمار از نواحی نخاع، قفسه سینه، شکم و پا دچار آسیب شده بودند که با اقدامات درمانی بهموقع بهبود یافتند که یکی از آنها مرخص شده و دیگری هم در آستانه ترخیص است.
وی با اشاره به انجام اعمال اورژانسی متعدد در بیمارستان طالقانی و نجات جان بیماران حادثه دیده از مرگ حتمی، بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 10 عمل اورژانسی عمومی و جراحی اعصاب در این بیمارستان انجام شده که تمامی آنان مؤفقیت آمیز بوده و منجر به نجات جان بیماران شده است و آخرین موارد آن مربوط به حادثه اخیر بود که هر دوی آنها با مؤفقیت درمان شدند.
جراحی بیمار صدمه دیده از ناحیه نخاع به روش قدامی و متناسب با آخرین تکنیکهای تخصصی در این حوزه
در ادامه دکتر سلیم تواناراد، جراح مغز و اعصاب بیمارستان طالقانی و پزشک درمانگر یکی از بیماران حادثهدیده، گفت: در این عمل یک خانم 22 سالهای را داشتیم که دچار شکستگی مهره دوم گردن شده بود و معمولاً چنین مواردی 2 روش جراحی دارد که یکی از آنها روش خلفی بوده که سادهتر است، اما باعث محدودیت 50 درصدی در دامنه حرکات گردن میشود و دیگری روش قدامی بوده که تکنیک سختتری دارد و عوارض آن بیشتر حین عمل بیشتر بوده و بعد از عمل هیچگونه محدودیت حرکتیای ایجاد نمیکند.
وی افزود: این شکستگی در محل اتصال نخاع به ساقه مغز بود و کوچکترین اشتباه حین عمل باعث مرگ بیمار و یا اختلال ضربان قلب و تنفس میشد و بهترین حالت آن هم فلج 4 اندام است.
جراح مغز و اعصاب بیمارستان طالقانی با بیان اینکه برای این بیمار جراحی به روش قدامی (lag screw) و متناسب با آخرین تکنیکهای تخصصی در این حوزه انجام شد، خاطرنشان کرد: با وجود ضربه شدیدی که بر اثر حادثه بهوقع پیوسته ایجاد شده بود قطعه شکسته شده به خوبی جا اندازی و فیکس شد و خوشبختانه فرد بیمار بدون وجود هیچگونهای عارضه و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.
وی تأکید کرد: دیسککتومی قدامی گردن (رفع فشار) و فیوژن (acdf) عملی است که از طریق جلوی گردن برای کاهش فشار روی نخاع و یا اعصاب و همچنین برای تثبیت ستون فقرات انجام میشود و برای نجات جان بیمار حادثه دیده انجام این نوع عمل مناسبترین اقدام بود که خوشبختانه به خوبی انجام شد و با پاسخ مثبت هم همراه بود.
انجام 5 عمل جراحی موفقیتآمیز و نجات جان بیمار با خونریزی شدید شکمی و شکستگی اندامها
همچنین دکتر مهدی عطاریان، متخصص جراحی و مدیرگروه جراحی بیمارستان طالقانی مشهد هم در خصوص عمل انجام شده، گفت: بیمار آقای 30 سالهای بود که به دلیل سانحه رانندگی، به اورژانس بیمارستان طالقانی انتقال یافته بود.این بیمار به جهت وخامت حال عمومی و ناپایدار بودن علائم حیاتی، سریعاً به اتاق عمل منتقل شد.
وی افزود: سریعاً اقدام به لاپاراتومی (جراحی شکم) بیمار شد که طی آن، خونریزی بسیار شدید شکمی مشاهده شد. همچنین پارگیهای وسیع کبد، طحال، روده بزرگ، روده کوچک و عروق بزرگ شکمی دیده میشد که فوراً اقدام به متوقف نمودن خونریزی و تزریق فرآوردههای خونی شد و پس از اتمام جراحی، بیمار منتقل بخش مراقبتهای ویژه گردید.
جراح عمومی بیمارستان طالقانی تأکید کرد: بیمار فوق مجموعاً طی 5 نوبت تحت عمل جراحیهای تخصصی و فوق تخصصی شکم و اندام تحتانی قرار گرفت و به لطف پروردگار و با تلاش بیوقفه همکاران کادر درمان، تمامی اعمال انجام شده کاملاً موفقیتآمیز بوده و بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شده است.
وی افزود: اینجانب به عنوان مسئول تیم پزشکی، از اقدامات دکتر میرزایی، متخصص بیهوشی، دکتر قلینژادان، فوق تخصص جراحی کولورکتال، دکتر سعیدیان، متخصص طب اورژانس و پرسنل زحمتکش اورژانس، اتاق عمل، آی سی یو و بخش جراحی قدردانی مینمایم.
دکتر عطاریان تصریح کرد: تمامی اقدامات اورژانسی و مراقبتهای پزشکی مرتبط با بیماران نیازمند اقدامات اورژانسی، در مجموعه بیمارستان طالقانی در کمترین زمان و با بهترین کیفیت ممکن انجام میشود؛ بهطور مثال اگر بیمار با خونریزی فعال ناشی از تصادفات یا حوادث مشابه به این بیمارستان منتقل شود، در کمتر از ۵ دقیقه بیمار منتقل اتاق عمل شده و سریعاً اقدامات اولیه، جراحی مربوطه، تزریق خون (در صورت نیاز)، انتقال به آی سی یو و سایر اقدامات پزشکی برای وی انجام میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که در خصوص بیماران اورژانسی ضروری است، انجام اورژانسی و فوق اورژانسی اقدامات پزشکی و پرستاری و ارتباطات بین رشتههای مختلف در جهت حفظ حیات بیماران است که موارد فوق، به بهترین شکل ممکن توسط کادر درمانی بیمارستان طالقانی انجام میپذیرد که این مهم، قطعاً حاصل زحمات کادر درمان و برنامهریزی ریاست بیمارستان و سایر مسؤلان مرتبط در آن مجموعه درمانی است.